Antibiotice SA – creștere cu 150% a exporturilor în ultimii 5 ani

Antibiotice SA – creștere cu 150% a exporturilor în ultimii 5 ani
La împlinirea a 55 de ani de existență, Antibiotice Iași își comercializează medicamentele în peste 40 de țări din întreaga lume. Produsele Antibiotice SA sunt livrate pe 5 continente, ponderile valorice fiind următoarele: Europa – 35%, Africa – 17,5%, Asia – 15,9%, Rusia– 15,6%, America de Nord – 10,3%, America de Sud – 5,4%, Australia – 0,3%. Numărul de medicamente marca Antibiotice aflate acum la export a ajuns la 35%, cu 50% mai mult decât în anul 2005.

Exporturile de produse finite au evoluat de la sub 1 milion USD în anul 2005 la aproximativ 8,5 milioane dolari, valoarea estimată pentru finalul anului 2010. Acest fapt, precum și creșterea exporturilor de Nistatină (Antibiotice SA este al doilea producător mondial) au favorizat majorarea cu 150% a valorii exporturilor în ultimii 5 ani.

Ca urmare a înregistrării acestor valori, ponderea exporturilor în totalul cifrei de afaceri a companiei a crescut cu de la 12,5% în anul 2005 la 23,4% în anul 2010. Dinamismul și orientarea strategică spre pătrunderea pe noi piețe au reprezentat unul dintre principalele motoare ale dezvoltării companiei din ultimii ani.

În momentul de față, compania Antibiotice Iași colaborează cu peste 80 de parteneri din peste 40 de țări pentru livrările de Nistatină și medicamente în formă finită. Pentru a valorifica oportunitățile de afaceri cu Rusia și alte state din Comunitatea Statelor Independente, începând cu anul 2003, Antibiotice SA a deschis o reprezentanță comercială la Moscova. Cifra de afaceri la export pentru această zonă a crescut odată cu apariția noii reprezentante, multiplicându-se de mai bine de 10 ori, comparativ cu perioada anterioară înființării reprezentanței.

În data de 13 decembrie 2010, Antibiotice Iași a serbat 55 de ani de existenţă. Cu acest prilej a fost organizată la JW Mariott Bucharest Grand Hotel, conferinţa de presă “55 de ani de tradiţie şi experienţă în industria farmaceutică”.


"Antibiotice SA – creștere cu 150% a exporturilor în ultimii 5 ani" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Poziția ARPIM referitoare la situația creată de retragerea Mundipharma din România

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) dorește să-și exprima opinia referitoare la dezbaterile din ultima vreme referitoare la retragerea din România a(...) citeste mai departeParteneriat de sustinere pentru SMURD

Fundaţia pentru SMURD şi-a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc pe 9 februarie 2011 raportul de activitate pentru anul 2010. Tot cu acest prilej s-a făcut public şi(...) citeste mai departeE-Health poate avea o mare contributie in dezvoltarea sistemului de sanatate romanesc

Grupul de acţiune pentru implementarea eHealth creat la nivelul Comisiei Europene și reunit în cadrul săptămânii eHealth de la Budapesta a făcut un apel către statele membre pentru a accelera(...) citeste mai departeFondurile structurale reprezintă o şansă pentru sănătatea românească

“Fondurile structurale-o sansa pentru sanatatea romaneasca”, tema principala a conferintei de presa organizate marti, 1 februarie 2011, de catre Institutul National de Cercetare “Victor(...) citeste mai departeSanofi-aventis şi FM Logistic anunţă definitivarea unuia dintre cele mai moderne centre de(...)

- 5,5 milioane de cutii cu medicamente sanofi-aventis sunt vândute în medie pe lună, pe o suprafaţă de 2500m² din cadrul platformei FM Logistic din Chiajna. - Valoarea investiţiei necesare(...) citeste mai departe