Colaborare Româno-Turcă în domeniul sănătății

Colaborare Româno-Turcă în domeniul sănătății
Cseke Attila, ministrul sănătății și prof. dr. RECEP Akdag, ministrul sănătății din Turcia, au convenit demararea unei colaborări pe mai multe domenii de activitate, în special pentru implementarea sistemul de plată diferențiată a personalului medical în funcție de performanță, pe care România dorește să îl introducă în acest an, domeniu în care Turcia a înregistrat progrese semnificative în ultimii ani.

CSEKE Attila, ministrul Sănătății, se află în acest sfârșit de săptămână în vizită de lucru la Ankara, Turcia, unde se întâlnește cu omologul său prof.dr.RECEP Akdag și cu alte oficialități din domeniul sanitar. Cei doi oficiali au convenit semnarea unui nou Acord de colaborare Româno-Turc.

Două echipe de specialiști din cele două țări, vor lucra împreună în perioada următoare pentru a elabora cadrul legislativ necesar implementării proiectelor comune identificate.

Partea turcă s-a arătat interesată de o colaborare pe domeniul de urgență, sistem care a înregistrat performanțe semnificative în ultimii ani în România.

Ministrul român al Sănătății, a apreciat în mod pozitiv reformele realizate în sistemul sanitar turc din ultimii ani și a declarat că și în România reforma trebuie să continue, în special în sectorul spitalicesc și cel al medicinei primare.


"Colaborare Româno-Turcă în domeniul sănătății" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Pachete de analize medicale pentru preventie la Spitalului Providenta

Prevenția înseamnă înțelepciune. Când vorbim de sănătate știm cu toții că este mult mai înțelept să previi o afecțiune decât să o tratezi. citeste mai departeNoi proiecte ale Fundatiei Nadia Comaneci: un magazin online si un centru sportiv- educativ pentru(...)

La peste 3 ani de la inceperea activitatii in Romania si o serie de programe de succes, Fundatia Nadia Comaneci anunta lansarea a doua noi proiecte. citeste mai departeLansarea Proiectului 10 pasi spre o cariera medicala de succes

Vă invităm mâine, 16 iulie, orele 11.30, Spitalul Universitar de Urgență Elias (lângă Sala de Consiliu) la conferința de lansare a proiectului ”10 pași spre o carieră medicală de(...) citeste mai departeCSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a cerut tuturor şefilor de autorităţi locale să(...)

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a cerut tuturor şefilor de autorităţi locale să revizuiască adeverinţele eliberate în ultima lună de zile pentru înfiinţarea de farmacii în centrele(...) citeste mai departePrograme de formare si pregatire pentru paramedicii SMURD

Fundatia pentru Fundatia pentru SMURD in parteneriat cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Avram Iancu" Cluj a semnat, la 4 ianuarie 2011, contractul privind realizarea Centrului regional de(...) citeste mai departe