Curs: Managementul Serviciilor de Sanatate

Curs: Managementul Serviciilor de Sanatate
Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, Bucureşti (SNSPMPDSB) anunţă începerea din luna aprilie 2010 a unui nou program de atestat în «Managementul Serviciilor de Sănătate». Programul se va desfăşura la Ploieşti, fiind susţinut organizatoric de Colegiul Medicilor Prahova.

Programul are ca scop dobândirea de cunoştinţe şi abilităţi în domeniul sănătăţii publice şi managementului sanitar, în vederea eficientizării activităţii manageriale la nivelul unităţilor sanitare.
Cursul are o structură modulară şi se desfăşoară conform programei naţionale de atestat în «Managementul Serviciilor de Sănătate». Cursul are loc în perioada aprilie 2010-februarie 2011, fiind alcătuit din 12 module, după cum urmează:


Modul Promovarea sănătăţii
Organizarea serviciilor de sănătate
Sănătate publică:demografie, epidemiologie
Economie sanitară
Analiza comparată a sistemelor de sănătate
Managementul general
Managementul resurselor umane
Managementul calităţii
Management financiar
Managementul programelor şi proiectelor
Etică şi legislaţie
Evaluarea tehnologiilor medicale

Porgramul cursului cuprinde un modul la 3-4 săptămâni.
Cursul se adresează medicilor care doresc ocuparea unei funcţii de conducere într-o instituţie sanitară, fiind acceptaţi doar cei care deţin titlul de medic specialist sau primar. De asemenea, menţionăm că acest curs este necesar pentru ocuparea funcţiei de şef de secţie, conform prevederilor legale.

Înscrierile se fac în perioada 1–15 martie 2010 la sediul SNSPMPDSB, str. Vaselor 31 sector 2, la secretariatul didactic al cursului, sau la sediul Colegiului Medicilor Prahova, Str. Tudor Vladimirescu nr. 127, Ploieşti, la secretariatul local al cursului (persoană de contact Mădălina Dinescu).

Dosarul de înscriere va cuprinde următoarele documente:
1. formular de înscriere completat, care se găseşte pe adresa www.snspms.ro;
copie după actul de identitate;
copie după diploma de medic/medic dentist/farmacist;
acordul angajatorului privind participarea la program;
copie după autorizaţia de liberă practică;
dovada de achitare a taxei de instruire de 2.972 lei, (integral sau în două tranşe – 1.500 lei la înscriere şi 1.472 lei până la data 01.19.2010), conform datelor de identificare de mai jos: Beneficiar SNSPMPDSB, CIF: 26328134 şi cont IBAN: RO57TREZ7025025XXX011206, Trezoreria Statului, Sector 2 Bucureşti.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul SNSPMPDSB, secretariatul didactic – persoană de contact d-na Mădălina Trifu, telefon 021-2527951 sau la sediul CMPh, secretariatul local al cursului (persoană de contact Mădălina Dinescu), telefon 0244 595624.

Pentru începerea unui astfel de curs este nevoie de minim 50 de persoane înscrise, iar numărul maxim de înscrişi pentru o serie este de 60 de cursanţi.
La absolvirea programului, cursanţii vor primi din partea SNSPMS un certificat de absolvire a cursului, necesar pentru înscrierea la examenul naţional de obţinere a atestatului în «Managementul Serviciilor de Sănătate».

Perioada: 01.04.2010 - 01.02.2011
Locul: Ploiesti, Romania
Organizator: Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, Bucureşti (SNSPMPDSB)


"Curs: Managementul Serviciilor de Sanatate" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Mădălina Trifu
Telefon:021-2527951
Sursă:www.snspms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Regina Maria, reteaua privata de sanatate, deschide Campusul Medical Braşov

REGINA MARIA, Reţeaua privată de sănătate, deschide Campusul Medical Braşov, cea mai mare unitate privată din zonă. Acesta oferă servicii spitaliceşti de obstetrică – ginecologie,(...) citeste mai departeAntibiotice Iași, una dintre cele mai profitabile companii la care statul este acționar majoritar

Antibiotice SA, una dintre cele mai profitabile companii la care statul român este majoritar, este recunoscută și pentru activitatea deosebită pe care o desfășoară pe plan internațional. citeste mai departeCSEKE Attila solicită autorităților locale să repartizeze fonduri pentru spitale, din bugetele(...)

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii propune autorităţilor locale să repartizeze minim 3% din bugetul local pentru unităţile sanitare pe care le-au preluat anul trecut citeste mai departeÎncepând de astăzi, România şi Republica Moldova au un acord de cooperare în domeniul(...)

Începând de astăzi, România şi Republica Moldova au un acord de cooperare în domeniul Sănătăţii şi a ştiinţelor medicale citeste mai departeReteauaMedicala.ro a lansat concursul Cel mai bun comunicator medic in online

Ca pacienti, ni se intampla uneori ca in urma unei consultatii medicale sa fim mai nedumeriti asupra problemei noastre de sanatate decat eram inainte de intalnirea cu medicul specialist. Ori nu am(...) citeste mai departe