Dr. Vasile Cepoi, preşedinte ANMCS: „În implementarea unui sistem de calitate, obiectivul principal trebuie să fie siguranţa pacientului” poza243816217460727.jpg

Dr. Vasile Cepoi, preşedinte ANMCS: „În implementarea unui sistem de calitate, obiectivul principal trebuie să fie siguranţa pacientului”

Din 15 septembrie a fost înfiinţată, prin reorganizarea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Instituţia va evalua, în vederea acreditării, spitalele, cabinetele medicale, farmaciile şi orice alte unități sanitare din ambulator. „În implementarea unui sistem de calitate, obiectivul principal trebuie să fie siguranţa pacientului. Datele statistice arată că pacientul este expus la un număr mare de riscuri în îngrijirile de sănătate pe care le primeşte, cu atât mai mare cu cât tehnologizarea actului medical a crescut”, a declarat dr. Vasile Cepoi pentru www.comunicatemedicale.ro . Implementarea unui sistem de calitate este însă un proces îndelungat, pentru că presupune antrenarea tuturor angajaţilor. Iar „calitate înseamnă şi comportamentul celor care lucrează într-o unitate sanitară, de a face lucrurile mai bine şi cu rezultatele cele mai bune”, este de părere dr. Vasile Cepoi.