O noua meserie pentru Romania: Consultantul in alaptare certificat international

O noua meserie pentru Romania: Consultantul in alaptare certificat international
De Ziua Consultantului în Alăptare Certificat Internaţional, Asociaţia ProMAMA susţine necesitatea recunoaşterii meseriei de Consultant în Alăptare în România. Asociaţia ProMAMA a făcut demersurile necesare la Ministerul Sănătăţii pentru recunoaşterea acestei meserii.

De asemenea, ProMAMA face un apel public pentru semnarea petiţiei “Alăptează, Romania!”, care a strâns deja, în mai puţin de o lună, peste 1.000 de semnături. Petiţia este disponibilă pe http://www.petitieonline.net/petitie/alapteaza_romania_e_dreptul_nostru_-p07352149.html. În multe ţări din Europa consultanţii în alăptare sunt de mulţi ani recunoscuţi şi angajaţi în maternităţi şi spitale, făcând parte din echipa medicală şi având un rol covârşitor pentru succesul alăptării.

Ţara noastră se află pe un loc codaş în Europa în ceea ce priveşte alăptarea exclusivă până la 6 luni, (12,6%!), în comparaţie cu media europeana (40%). Acest lucru, în condiţiile în care 98% din femei sunt capabile să alăpteze. Mai mult, România se află pe primul loc în Europa la mortalitatea infantilă, iar alăptarea are un rol covârşitor la reducerea acesteia. De aceea este nevoie de o persoană specializată în alăptare şi anume consultantul acreditat, care să educe mamele şi să le ajute pe cele aflate în dificultate.

În prezent, în România sunt 20 de Consultanţi Certificaţi Internaţional în Alăptare. Aceştia sunt pregătiţi şi formaţi de dr. Marta Mureşan, coordonatorul pentru România, primul consultant certificat internaţional din ţara noastră.

În fiecare an, în prima zi de miercuri din luna Martie se celebrează Ziua Consultantului în Alăptare Certificat Internaţional, când se vorbeşte de importanţa şi rolul consultantului pentru succesul alăptării. În 2014, Ziua IBCLC se va sărbători pe data de 5 Martie, iar tema propusă este menită să evidenţieze legătura care trebuie să existe între IBCLC şi familie, echipa medicală, comunitate. De asemenea, este o ocazie potrivită ca familiile care au reuşit să depăşească problemele de alăptare să ofere mulţumire pentru ajutorul şi susţinerea oferită în acest scop şi să îndrume şi alte mame să ceară sfaturi şi suport specializat.

Pana acum Ziua IBCLC a fost sărbătorită pe plan local, dar în acest an, la iniţiativa Asociaţiei ProMAMA, se va celebra pe plan naţional, în cele mai importante oraşe din ţară unde există consultanţi certificaţi internaţional în alăptare: Bucureşti (la Jubile Primăverii, ora 11:00), Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Oradea.


Download comunicat MATERNITATE - Machiaje semipermanente marca Diana Gulan Download fisier atasat comunicatului

"O noua meserie pentru Romania: Consultantul in alaptare certificat international" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:ProMAMA Center
Email:contact@promama.ro
Telefon:0726.71.51.52 | 0745.26.40.28
Sursă:www.promama.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Intalnire la Parlamentul Romaniei pe tema infertilitatii si reproducerii umane asistate medical

In cadrul actiunilor Saptamanii Nationale de Constientizare privind Fenomenul Social si Medical al Infertilitatii, dna Clare Lewis-Jones, presedinta Fertility Europe, a condus astazi delegatia(...) citeste mai departeConferinta de presa: Acad. Prof. Dr. Ioan Muntean, în prag aniversar

Spitalul Athena din Timişoara organizează joi, 23.06.10, de la ora 10.00, o conferinţă de presă cu ocazia unei noi reuşite medicale realizată de Acad. Prof. Dr. Ioan Munteanu. citeste mai departeDr. Cristian Irimie: “In dispensarele din mediul rural ar trebui sa existe cate o moasa”

Încă de la începutul istoriei omenirii, femeile au ajutat alte femei în traziţia către perioada maternităţii. În ţările occidentale, de exemplu, unde naşterea este parte integrantă a vieţii de(...) citeste mai departeEvenimente dedicate „Saptamanii Mondiale a Alaptarii", 1-4 august 2017

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale, alaturi de Asociatia SAMAS - Sanatate pentru Mame si Sugari, organizeaza, in perioada 01- 04 august 2017, o(...) citeste mai departeLaptele de crestere este baza nutritiei sanatoase dupa varsta de 1 an

Bucuresti, 18 martie 2015: Primele 1.000 de zile, de la începutul sarcinii și până la vârsta de 2 ani, sunt definitorii pentru dezvoltarea sănătoasă a viitorului adult. Asigurarea unei nutriții de(...) citeste mai departe