Gemeni născuţi prin fertilizare in vitro la Spitalul Athena din Timişoara

Gemeni născuţi prin fertilizare in vitro la Spitalul Athena din Timişoara
Spitalul Athena din Timișoara sărbătorește la 9 luni de la inaugurarea Centrului de fertilizare in vitro nașterea a doi gemeni, care au luat ființă în urma fertilizării in vitro.

Spitalul Athena organizează în data de 05.08.2011, începând cu ora 10.00, pe calea Aradului, nr.113, o conferinţă de presă în care prof. dr. Konstantinos Giatras va vorbi în direct, prin legătură telefonică din Grecia, despre acest fericit eveniment. Astfel că, sub atenta îngrijire a prof. dr. Konstantinos Giatras, director general al Spitalului Athena și totodată medicul care a lucrat în 160 de țări, o familie și-a împlinit un vis: acela de a avea un copil. Este vorba de sarcină gemelară.

Pe tot parcursul sarcinii pacienta a fost atent urmărită de către medicul curant, iar astăzi în urma cezarienei a dat naștere la doi copii sănătoși.

Având în vedere că de multe ori sarcinile obținute prin fertilizare in vitro pot prezenta complicații (prematuritate, sarcini multiple), Spitalul Athena este pregătit și dotat corespunzător să recepționeze și să îngrijească aceste cazuri. În cadrul spitalului există un modern departament de terapie intensivă neonatală. Unitatea are o capacitate de 20 de locuri şi prestează supraveghere medicală pe 3 nivele.

La nivelul 1 sunt supravegheaţi nou-născuţii prematuri sănătoşi sau hipoponderali, cu probleme minore, care necesită o scurtă perioadă de supraveghere.

La nivelul 2 sunt supravegheaţi nou-născuţii cu greutate scăzută, cu probleme de alimentaţie sau infecţii uşoare.

La nivelul 3 sunt supravegheaţi nou-născuţii prematuri cu greutate foarte mică, cu dificultăţi de respiraţie sau probleme severe.

Pentru ca unitatea să poată întâmpina problemele de orice natură care pot surveni, ea a fost dotată cu aparatură modernă şi o staţie centrală de monitorizare. De asemenea, dispune de un personal necesar, care acoperă întreg parcursul celor 24 de ore, 7 zile din 7.


Download comunicat MATERNITATE - Machiaje semipermanente marca Diana Gulan Download fisier atasat comunicatului

"Gemeni născuţi prin fertilizare in vitro la Spitalul Athena din Timişoara" adaugat de Athena Hospital 212564

Persoana de contact
Nume:Andreea Şutoi
Email:andreea.sutoi@athenahospital.ro
Telefon:0756.205.929
Sursă:www.athenahospital.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Intalnire la Parlamentul Romaniei pe tema infertilitatii si reproducerii umane asistate medical

In cadrul actiunilor Saptamanii Nationale de Constientizare privind Fenomenul Social si Medical al Infertilitatii, dna Clare Lewis-Jones, presedinta Fertility Europe, a condus astazi delegatia(...) citeste mai departeDr. Cristian Irimie: “In dispensarele din mediul rural ar trebui sa existe cate o moasa”

Încă de la începutul istoriei omenirii, femeile au ajutat alte femei în traziţia către perioada maternităţii. În ţările occidentale, de exemplu, unde naşterea este parte integrantă a vieţii de(...) citeste mai departeFertilizare in vitro la Athena Hospital finalizată cu naşterea primilor tripleţi

Athena Hospital înscrie în lista sa de reuşite medicale naşterea primilor tripleţi. citeste mai departeLaptele de crestere este baza nutritiei sanatoase dupa varsta de 1 an

Bucuresti, 18 martie 2015: Primele 1.000 de zile, de la începutul sarcinii și până la vârsta de 2 ani, sunt definitorii pentru dezvoltarea sănătoasă a viitorului adult. Asigurarea unei nutriții de(...) citeste mai departeConferinta de presa care marcheaza finalizarea campaniei de caritate “42 pentru o sansa”

Joi, 10 februarie la ora 17:00, in amfiteatrul Spitalului “M.S. Curie” (Bd. C-tin Brancoveanu nr. 20 Sector 4 Bucuresti) are loc prezentarea unui echipament unic in Romania: OLYMPIC COOL-CAP SYSTEM. citeste mai departe