Gemeni născuţi prin fertilizare in vitro la Spitalul Athena din Timişoara

Gemeni născuţi prin fertilizare in vitro la Spitalul Athena din Timişoara
Spitalul Athena din Timișoara sărbătorește la 9 luni de la inaugurarea Centrului de fertilizare in vitro nașterea a doi gemeni, care au luat ființă în urma fertilizării in vitro.

Spitalul Athena organizează în data de 05.08.2011, începând cu ora 10.00, pe calea Aradului, nr.113, o conferinţă de presă în care prof. dr. Konstantinos Giatras va vorbi în direct, prin legătură telefonică din Grecia, despre acest fericit eveniment. Astfel că, sub atenta îngrijire a prof. dr. Konstantinos Giatras, director general al Spitalului Athena și totodată medicul care a lucrat în 160 de țări, o familie și-a împlinit un vis: acela de a avea un copil. Este vorba de sarcină gemelară.

Pe tot parcursul sarcinii pacienta a fost atent urmărită de către medicul curant, iar astăzi în urma cezarienei a dat naștere la doi copii sănătoși.

Având în vedere că de multe ori sarcinile obținute prin fertilizare in vitro pot prezenta complicații (prematuritate, sarcini multiple), Spitalul Athena este pregătit și dotat corespunzător să recepționeze și să îngrijească aceste cazuri. În cadrul spitalului există un modern departament de terapie intensivă neonatală. Unitatea are o capacitate de 20 de locuri şi prestează supraveghere medicală pe 3 nivele.

La nivelul 1 sunt supravegheaţi nou-născuţii prematuri sănătoşi sau hipoponderali, cu probleme minore, care necesită o scurtă perioadă de supraveghere.

La nivelul 2 sunt supravegheaţi nou-născuţii cu greutate scăzută, cu probleme de alimentaţie sau infecţii uşoare.

La nivelul 3 sunt supravegheaţi nou-născuţii prematuri cu greutate foarte mică, cu dificultăţi de respiraţie sau probleme severe.

Pentru ca unitatea să poată întâmpina problemele de orice natură care pot surveni, ea a fost dotată cu aparatură modernă şi o staţie centrală de monitorizare. De asemenea, dispune de un personal necesar, care acoperă întreg parcursul celor 24 de ore, 7 zile din 7.


Download comunicat MATERNITATE - Machiaje semipermanente marca Diana Gulan Download fisier atasat comunicatului

"Gemeni născuţi prin fertilizare in vitro la Spitalul Athena din Timişoara" adaugat de Athena Hospital 212564

Persoana de contact
Nume:Andreea Şutoi
Email:andreea.sutoi@athenahospital.ro
Telefon:0756.205.929
Sursă:www.athenahospital.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Athena Hospital a înregistrat în luna octombrie 1000 de naşteri de la deschidere

Athena Hospital a înregistrat în luna octombrie 1000 de naşteri de la deschiderea acestuia, 1000 de oportunităţi pentru întreaga echipă a spitalului de a aduce bucurie în viaţa familiilor ce îşi(...) citeste mai departeFertilizare in vitro la Athena Hospital finalizată cu naşterea primilor tripleţi

Athena Hospital înscrie în lista sa de reuşite medicale naşterea primilor tripleţi. citeste mai departeGemeni născuţi prin fertilizare in vitro la Spitalul Athena din Timişoara

Spitalul Athena din Timișoara sărbătorește la 9 luni de la inaugurarea Centrului de fertilizare in vitro nașterea a doi gemeni, care au luat ființă în urma fertilizării in vitro. citeste mai departeCampania Mama stie reteta cresterii sanatoase

Varsta de 1 an reprezinta un salt important in dezvoltarea copiilor: de la nivel emotional, pana la nevoile nutritionale care devin specifice unui organism in plina crestere. citeste mai departeConferinta de presa care marcheaza finalizarea campaniei de caritate “42 pentru o sansa”

Joi, 10 februarie la ora 17:00, in amfiteatrul Spitalului “M.S. Curie” (Bd. C-tin Brancoveanu nr. 20 Sector 4 Bucuresti) are loc prezentarea unui echipament unic in Romania: OLYMPIC COOL-CAP SYSTEM. citeste mai departe