Proiect Dezvoltarea Competentelor in Transplant

Proiect Dezvoltarea Competentelor in Transplant
Dezvoltarea competenţelor în transplant este titlul proiectului în curs de implementare de către Academia de Ştiinţe Medicale din România, finanţat în cadrul POSDRU/186/3.2/S/155295, a cărei conferinţă de lansare a avut loc în data de 3 noiembrie 2015.

Proiectul “Dezvoltarea competenţelor în transplant” are ca obiectiv esenţial educarea unui număr cât mai mare de medici şi asistente medicale în domeniul Transplantului de organe şi ţesuturi la nivel naţional.

Un număr de 2.341 de persoane, respectiv 921 de medici şi 1420 asistente medicale, membri ai grupului ţintă, participă la cursuri de formare, care să le înlesnească dobândirea competenţelor necesare transplantului de organe, ţesuturi şi celule.

În cadrul Proiectului sunt utilizate instrumente moderne inovative de instruire în vederea perfectionării cunostinţelor medicale, şi este prevazută înfiinţarea unui centru pilot la nivel naţional pentru simulare în tehnologii avansate în transplantul de organe şi celule.

Sunt derulate 65 de programe de formare profesională pentru medici şi 57 de programe de formare profesională destinate asistentelor medicale, oferind astfel o soluţie unor probleme majore ale domeniului nostru medical: lipsa personalului specializat în transplantul de organe, ţesuturi şi celule şi lipsa informării asupra beneficiilor donării de organe la nivelul populaţiei.

Proiectul răspunde exigențelor europene de educație medicală continuă și contribuie, astfel, la integrarea sistemului medical românesc în rețelele europene și internaționale. Valoarea totală a proiectului este de 88.978.625,25 lei, din care asistență financiară nerambursabilă este în valoare de 87.176.261,38 lei.

Implementarea unei culturi a donatorului de organe şi a transplantului de organe la nivel național este o parte integrantă a proiectului. Cel mai mare număr de donatori se pierd datorită neidentificării acestora în timp util.

Identificarea Donatorului este Modului 1 în cadrul cursului de Coordonare în Transplant şi reprezintă baza în cadrul tuturor activităților de coordonare transplant.
De accea se insistă pe identificarea activă ca fiind singura modalitate eficientă de a nu se pierde donatori aflați in moarte cerebrală.

După identificarea potențialilor donatori se aplică procedura de declarare a morții cerebrale, țara noastră având cel mai sigur şi complet protocol la ora actuală în lume pentru această procedură.


Download comunicat MEDICINA INTERNA - Un pas inainte in alaptare ! Inovatie de ultima ora ! Download fisier atasat comunicatului

"Proiect Dezvoltarea Competentelor in Transplant" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:asmposdru2014@gmail.com
Sursă:www.competentetransplant.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Congresul National de Medicina Interna, 28-31 martie 2012

Societatea Romana de Medicina Interna organizeaza Congresul National de Medicina Interna in perioada 28-31 martie 2012 la Calimanesti-Caciulata. citeste mai departeCurs medical de Ultrasonografie,18-19 mai 2011, Bucuresti

Asociatia Romana de Medicina Perinatala organizeaza in perioada 18-19 mai 2011, la Bucuresti, Cursul de Ultrasonografie. citeste mai departe28 februarie, Ziua Internaţională a Bolilor Rare

Organizația Europeană de Boli Rare (EURORDIS) și Alianța Națională pentru Boli Rare România (ANBRaRo) organizează în perioada 24-28 februarie 2011 manifestări legate de Ziua Bolilor Rare. Cele două(...) citeste mai departeMarinela Debu, presedinte APAH-RO: Pacientii cu hepatita netratati determina cresterea anuala a(...)

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) atrage atenția autorităților competente din domeniul sănătății asupra riscului pe care îl reprezintă românii care suferă de forme de(...) citeste mai departeCurs medical "Actualitati in terapia intensiva a insuficientei respiratorii si in ventilatia(...)

Facultatea de Medicina si farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca organizeaza in perioada 15-19 martie 2011 cursul postuniversitar "Actualitati in terapia intensiva a insuficientei respiratorii si(...) citeste mai departe