Curtea Europeana de Justitie a decis ca serviciile de recoltare, procesare si stocare a celulelor stem, precum si alte servicii conexe nu beneficiaza de scutirea de T.V.A.

Curtea Europeana de Justitie a decis ca serviciile de recoltare, procesare si stocare a celulelor stem, precum si alte servicii conexe nu beneficiaza de scutirea de T.V.A.
Bucuresti, 6 decembrie 2010: Curtea Europeana de Justitie a concluzionat ca toate serviciile oferite de bancile de celule stem, inclusiv cele de recoltare, procesare si stocare a celulelor stem nu beneficiaza de scutire de T.V.A. In lumina acestei decizii, Stem-Health Unirea, cea mai buna si sigura banca de celule stem din Romania, intelege aplicarea T.V.A pentru intreg pachetul de servicii de recoltare, procesare si stocare a celulelor stem. Dorind sa ofere servicii de cea mai buna calitate la preturi accesibile pentru clientii sai Stem-Health Unirea va suporta partial costurile rezultate prin introducerea T.V.A, reducand pretul de baza al serviciilor sale.

Curtea Europeana de Justitie a hotarat introducerea T.V.A considerand ca activitatile desfasurate de bancile de celule stem nu intra nici in domeniul ”spitalizare si ingrijiri medicale”, si nici in cel al “prestarii de ingrijiri medicale”, prevazute in Directiva 2006/112/CE a Consiliului din 28 noiembrie 2006. In ceea ce priveste T.V.A, Romania trebuie sa transpuna Directivele europene in legislatia nationala si sa le aplice obligatoriu. Astfel, Codul Fiscal este armonizat cu Directivele europene, iar interpretarile date de Curtea Europeana de Justitie asupra directivelor reprezinta puncte de referinta, Ministerul Finantelor Publice facand deseori trimitere la acestea.

Despre Stem-Health Unirea
Stem-Health Unirea este banca familială de celule stem a Centrului Medical Unirea, înfiinţată în 2008, având ca scop să ofere cele mai înalte standarde de siguranţă, servicii de cea mai bună calitate şi tehnologii de ultimă oră. Laboratorul Stem-Health Unirea din Bucureşti are cea mai mare capacitate de procesare şi stocare de celule stem din România. Toate procedurile de izolare, procesare si stocare a celulelor stem urmate de Stem-Health Unirea sunt identice cu cele urmate de Stem-Health Hellas, banca noastra partenera, care este printre putinele banci de celule stem din lume si prima banca privata din Europa acreditata FACT-NetCord (organism international ce stabilieste standardele de calitate pentru bancile de celule stem). Centrele de transplant de renume colaboreaza, in special, cu bancile de celule stem acreditate FACT-NetCord. Peste 8.000 de familii au avut incredere in grupul Stem-Health si au apelat la serviciile noastre in utimii 2 ani.

DESPRE CENTRUL MEDICAL UNIREA

Centrul Medical Unirea, dupa recenta preluare a Euroclinic, primul spital privat din Romania, este cel mai complex furnizor de servicii medicale private, cu peste 1000 de medici permanenţi şi colaboratori în cele trei spitale şi peste 23 de policlinici prezente în Bucureşti şi în ţară.

De asemenea, CMU are şi singurul campus medical din ţara care pune la dispozitie un set complet de servicii medicale si care include maternitatea "Regina Maria", policlinica si Centrul de Diagnostic si Tratament. Centrul Medical Unirea ofera servicii de laborator, imagistica, spital, maternitate, celule stem si CMU Kids. Maternitatea Regina Maria este prima maternitate privata din Romania. De asemenea, un serviciu unic este oferit si la Stem Health Unirea, banca de celule stem cu depozitare in Romania de celule stem si nu sange integral.

Clinicile CMU beneficiaza de profesionalismul si implicarea celor mai reputati medici, astfel ca
Parteneriatul Academic aduce pacientilor expertiza celor mai renumite personalitati medicale din tara si strainatate, dar si o relatie apropiata dintre personalul medical si pacienti, tradusa prin "serviciu cu suflet". În februarie 2010, CMU a finalizat procesul de vânzare a unei participatii majoritare de 80% catre Advent International, fond global de private equity, cea mai ampla tranzacte de pe piata serviciilor medicale private din România.


"Curtea Europeana de Justitie a decis ca serviciile de recoltare, procesare si stocare a celulelor stem, precum si alte servicii conexe nu beneficiaza de scutirea de T.V.A." adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alina Melescanu
Email:alina.melescanu@r-g.ro
Telefon:+40740 12 12 86

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Afectiunile pulmonare si cele ale muschiului scheletic pot fi vindecate cu ajutorul telocitelor

După descoperirea în 2010 a telocitelor, care ajută în refacerea cardiacă după un infarct miocardic, în 2011, acad. prof. dr. Laurenţiu Mircea Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe(...) citeste mai departeBIOGENIS anunta o noua utilizare cu succes a celulelor stem in tratamenul leucemiei!

BIOGENIS, banca de celule stem, va invita la un eveniment foarte important in lumea medicala, pe 17 Decembrie 2010, ora 12:00 la Zvon Cafe, Bulevardul Decebal nr.9. In cadrul evenimentului se va(...) citeste mai departeParlamentul European aproba terapiile bazate pe celule stem din sange ombilical

Importanta tot mai crescuta pe care o au celulele stem a intrat si in atentia Parlamentului European. Astfel, europarlamentarii sunt constienti de potentialul pe care il reprezinta sangele ombilical(...) citeste mai departeCord Blood Center faciliteaza tratamentul cu celule stem pentru un pacient de trei ani

Cord Blood Center, prima bancă de celule stem din România, anunță eliberarea și utilizarea în premieră a unei grefe de sânge placentar pentru un pacient român care suferă de paralizie(...) citeste mai departePremiera in medicina romaneasca: Primul transplant cu Telocite si Celule Stem, realizat la(...)

Primul transplant cu telocite și celule stem în inimă, după ce aceasta a suferit un infarct miocardic experimental, a fost realizat de cercetătorii români de la Institutul Național de(...) citeste mai departe