Cord Blood Center faciliteaza tratamentul cu celule stem pentru un pacient de trei ani

Cord Blood Center faciliteaza tratamentul cu celule stem pentru un pacient de trei ani
Cord Blood Center, prima bancă de celule stem din România, anunță eliberarea și utilizarea în premieră a unei grefe de sânge placentar pentru un pacient român care suferă de paralizie cerebrală. După o prealabilă evaluare, specialiștii de la Duke University Hospital au acceptat utilizarea grefei. Astfel, Alex, în vârstă de trei ani, urmează să plece în Statele Unite la începutul lunii februarie, unde i se va administra grefa proprie de sânge placentar procesată și depozitată de specialiștii Cord Blood Center din laboratorul de la București.

“Cord Blood Center nu doar stochează sângele placentar și celulele stem aferente, ci își propune să ajute clienții, în caz de necesitate, în vederea efectuării unui transplant. Este și cazul lui Alex care suferă de o afecțiune ce poate fi tratată cu propriile celule stem. Terapia de care va beneficia copilul este încă experimentală, dar și-a dovedit utilitatea în diferite cazuri tratate la Duke University Hospital,” a afirmat Directorul General Cord Blood Center, Dr. Tudor Panu.

În anul 2010, Cord Blood Center a iniţiat programul „Suport pentru transplant”, prin care este alături de toți clienții săi, oferindu-le în caz de necesitate sprijin financiar de până la 185.000 euro pentru efectuarea unui transplant în străinatate.

„În mod similar, în cazul lui Alex, Cord Blood Center nu doar facilitează accesul la tratament, dar va susține și toate cheltuielile aferente deplasării și terapiei ce va fi efectuată în curând în Statele Unite, într-una din primele 10 instituții medicale de elită din SUA,” a adăugat Dr. Tudor Panu.

Alex s-a născut sănătos, însă la vârsta de 11 luni, a avut un accident care a schimbat viața întregii familii. S-a înecat în timpul unei mese și a suferit un stop respirator. Minutele scurse până la resuscitarea cardiorespiratorie au dus la apariția leziunilor neurologice severe, cu ulterioara stabilire a diagnosticului de paralizie cerebrală. A urmat o luptă cu viața, multe luni petrecute în diferite spitale din Europa și un șir lung de terapii pentru micuțul care, în urma accidentului, este imobilizat și și-a pierdut abilitatea de a înghiți singur mâncarea. De mai bine de doi ani, familia încearcă din răsputeri să îl ajute pe micuț să își mențină o stare fizică bună și să înregistreze progrese. Programul zilnic al copilului include sesiuni de kinetoterapie, deglutiție, masaj, acupunctură, osteopatie, hidroterapie și hipoterapie. Periodic, familia merge în Ucraina unde urmează o sesiune de 2 săptămâni de tratamente intensive de recuperare.

„Prin acceptarea și administrarea grefei în cazul lui Alex, primim o nouă confirmare a calității grefelor procesate de experți în cadrul laboratoarelor CB Grup. Sperăm ca după acest transplant, anumite celule din creier să fie stimulate să se activeze și capacitatea de învățare a lui Alex să crească,” a afirmat Dr. Tudor Panu

Părinții lui Alex au ales să stocheze celulele stem din sângele placentar la nașterea lui Alex după o documentare riguroasă și după ce s-au convins că în domeniul terapiilor cu celule stem au loc inovații.
“Ca părinte, niciodată nu poți să spui că ai facut prea mult și… niciodată nu te poți opri,” mărturisește tatăl lui Alex, George.


Download comunicat MEDICINA REGENERATIVA - Actualitati in Neurooftalmologie Download fisier atasat comunicatului

"Cord Blood Center faciliteaza tratamentul cu celule stem pentru un pacient de trei ani" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Gabriela Preda
Email:Gabriela.Preda@porternovelli.ro
Telefon:0751 426.235

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Al 10 – lea Congres Mondial al Societatii Internationale de Medicina Adaptativa, 7-10 iunie 2012

perioada 7-10 iunie, la București-Hotel Intercontinental, va avea loc cel de-al 10-lea Congres Mondial al Societății Internaționale de Medicină Adaptativă (I.S.A.M.), organizat de Institutul Național(...) citeste mai departePremiera in medicina romaneasca: Primul transplant cu Telocite si Celule Stem, realizat la(...)

Primul transplant cu telocite și celule stem în inimă, după ce aceasta a suferit un infarct miocardic experimental, a fost realizat de cercetătorii români de la Institutul Național de Patologie(...) citeste mai departeParlamentul European aproba terapiile bazate pe celule stem din sange ombilical

Importanta tot mai crescuta pe care o au celulele stem a intrat si in atentia Parlamentului European. Astfel, europarlamentarii sunt constienti de potentialul pe care il reprezinta sangele ombilical(...) citeste mai departeCord Blood Center faciliteaza tratamentul cu celule stem pentru un pacient de trei ani

Cord Blood Center, prima bancă de celule stem din România, anunță eliberarea și utilizarea în premieră a unei grefe de sânge placentar pentru un pacient român care suferă de paralizie cerebrală.(...) citeste mai departeStem-Health Unirea oferă posibilitatea stocării în România a ţesutului de cordon ombilical

Într-un efort continuu de a-şi îmbunătăţi standardele de calitate, Stem-Health Unirea anunţă introducerea unei proceduri medicale revoluţionare prin care se colectează, procesează şi stochează ţesut(...) citeste mai departe