Premiera in medicina romaneasca: Primul transplant cu Telocite si Celule Stem

Premiera in medicina romaneasca: Primul transplant cu Telocite si Celule Stem
Cercetatorii romani de la Institutul National de Patologie “Victor Babes” continua sa uimeasca lumea medicala mondiala, de data aceasta prin realizarea primului transplant cu telocite si celule stem.

In aceste zile, la Bucuresti, in laboratoarele Institutului “Victor Babes”, sub conducerea Acad. Laurentiu M. Popescu, doctorii C.Manole si V.Cismasiu au realizat, in premiera pentru Romania, primul transplant cu telocite si celule stem in inima, dupa ce aceasta a suferit un infarct miocardic experimental.

Mai multe detalii despre acest nou pas important pentru stiinta medicala mondiala va vor fi oferite chiar de “parintele telocitelor”, Acad. Laurentiu M. Popescu in prima zi a Congresului International care are ca tema Regenerarea Organelor si care reuneste cea de-a şasea conferinţă a Asociaţiei Internaţionale de Neurorestauratologie (IANR) şi cea de-a zecea conferinţă a Colegiului Global de Neuroprotecţie şi Neuroregenerare (GCNN). Congresul are loc la Bucuresti, Hotel Intercontinentat, in perioada 4-7 aprilie fiind organizat de catre Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN), presedintele Conferintei fiind prof. Dafin Muresanu (vicepresedinte IANR, presedinte SSNN).
Prezentarea Acad. Laurentiu M.Popescu referitoare la primul transplant cu telocite si celule stem realizat in Romania va avea loc joi, 04.04.2013 la orele 13:30, in sala Rapsodia a Hotelului Intercontinental Bucuresti-gazda acestui Congres de prestigiu.


De asemenea, in a doua zi a Congresului, va fi prezent la Bucuresti medicul chinez care a realizat, in urma cu un an, primul transplant experimental cu Telocite. Alaturi de mai multi specialisti chinezi se va afla in Romania chiar Profesorul DQ Cai, director, Key Laboratory for Regeneration Medicine, Ji Nan University din Canton(Guangzhou) China. Prilej cu care vor fi anuntate progresele facute in ceea ce priveste Telocitele, dar si noi parteneriate cu China.
Specialistii chinezi vor participa la un Simpozion International despre Telocite (aflat la cea de-a doua editie) in cadrul Congresului.

Cu acest prilej vor veni la Bucuresti cercetatori din SUA, China, India, Europa, dar şi zone emergente din America de Sud (Argentina) sau Orientul Mijlociu.

Reamintim ca primul transplant experimental cu Telocite a fost realizat intr-unul dintre cele mai mari laboratoare din lume, din Guangzhou, China, la finele anului trecut. Mai exact, este vorba despre izolarea cardiaca a Telocitelor si transplantul lor in inima post infarct miocardic. Rezultatele acestui transplant au aratat o imbunatatire clara a performantelor inimii bolnave.


Download comunicat MEDICINA REGENERATIVA - Actualitati in Neurooftalmologie Download fisier atasat comunicatului

"Premiera in medicina romaneasca: Primul transplant cu Telocite si Celule Stem" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:media@ivb.ro
Telefon:0723883213.

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Stem-Health Unirea oferă posibilitatea stocării în România a ţesutului de cordon ombilical

Într-un efort continuu de a-şi îmbunătăţi standardele de calitate, Stem-Health Unirea anunţă introducerea unei proceduri medicale revoluţionare prin care se colectează, procesează şi(...) citeste mai departeBIOGENIS anunta o noua utilizare cu succes a celulelor stem in tratamenul leucemiei!

BIOGENIS, banca de celule stem, va invita la un eveniment foarte important in lumea medicala, pe 17 Decembrie 2010, ora 12:00 la Zvon Cafe, Bulevardul Decebal nr.9. In cadrul evenimentului se va(...) citeste mai departeO noua bancă de celule stem își începe activitatea în centrul Capitalei

Pentru prima oară în Romania, o clinică de celule stem foloseşte centrifuga SEPAX , produsa de compania Biosafe. Procesul de separare se face cu un singur aparat de ultima generație, complet(...) citeste mai departeParlamentul European aproba terapiile bazate pe celule stem din sange ombilical

Importanta tot mai crescuta pe care o au celulele stem a intrat si in atentia Parlamentului European. Astfel, europarlamentarii sunt constienti de potentialul pe care il reprezinta sangele ombilical(...) citeste mai departeCord Blood Center faciliteaza tratamentul cu celule stem pentru un pacient de trei ani

Cord Blood Center, prima bancă de celule stem din România, anunță eliberarea și utilizarea în premieră a unei grefe de sânge placentar pentru un pacient român care suferă de paralizie(...) citeste mai departe