Premiera in medicina romaneasca: Primul transplant cu Telocite si Celule Stem

Premiera in medicina romaneasca: Primul transplant cu Telocite si Celule Stem
Cercetatorii romani de la Institutul National de Patologie “Victor Babes” continua sa uimeasca lumea medicala mondiala, de data aceasta prin realizarea primului transplant cu telocite si celule stem.

In aceste zile, la Bucuresti, in laboratoarele Institutului “Victor Babes”, sub conducerea Acad. Laurentiu M. Popescu, doctorii C.Manole si V.Cismasiu au realizat, in premiera pentru Romania, primul transplant cu telocite si celule stem in inima, dupa ce aceasta a suferit un infarct miocardic experimental.

Mai multe detalii despre acest nou pas important pentru stiinta medicala mondiala va vor fi oferite chiar de “parintele telocitelor”, Acad. Laurentiu M. Popescu in prima zi a Congresului International care are ca tema Regenerarea Organelor si care reuneste cea de-a şasea conferinţă a Asociaţiei Internaţionale de Neurorestauratologie (IANR) şi cea de-a zecea conferinţă a Colegiului Global de Neuroprotecţie şi Neuroregenerare (GCNN). Congresul are loc la Bucuresti, Hotel Intercontinentat, in perioada 4-7 aprilie fiind organizat de catre Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN), presedintele Conferintei fiind prof. Dafin Muresanu (vicepresedinte IANR, presedinte SSNN).
Prezentarea Acad. Laurentiu M.Popescu referitoare la primul transplant cu telocite si celule stem realizat in Romania va avea loc joi, 04.04.2013 la orele 13:30, in sala Rapsodia a Hotelului Intercontinental Bucuresti-gazda acestui Congres de prestigiu.


De asemenea, in a doua zi a Congresului, va fi prezent la Bucuresti medicul chinez care a realizat, in urma cu un an, primul transplant experimental cu Telocite. Alaturi de mai multi specialisti chinezi se va afla in Romania chiar Profesorul DQ Cai, director, Key Laboratory for Regeneration Medicine, Ji Nan University din Canton(Guangzhou) China. Prilej cu care vor fi anuntate progresele facute in ceea ce priveste Telocitele, dar si noi parteneriate cu China.
Specialistii chinezi vor participa la un Simpozion International despre Telocite (aflat la cea de-a doua editie) in cadrul Congresului.

Cu acest prilej vor veni la Bucuresti cercetatori din SUA, China, India, Europa, dar şi zone emergente din America de Sud (Argentina) sau Orientul Mijlociu.

Reamintim ca primul transplant experimental cu Telocite a fost realizat intr-unul dintre cele mai mari laboratoare din lume, din Guangzhou, China, la finele anului trecut. Mai exact, este vorba despre izolarea cardiaca a Telocitelor si transplantul lor in inima post infarct miocardic. Rezultatele acestui transplant au aratat o imbunatatire clara a performantelor inimii bolnave.


Download comunicat MEDICINA REGENERATIVA - Actualitati in Neurooftalmologie Download fisier atasat comunicatului

"Premiera in medicina romaneasca: Primul transplant cu Telocite si Celule Stem" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:media@ivb.ro
Telefon:0723883213.

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Telocitele, tratament in regenerarea organelor vitale

Medicina regenerativă, o speranță reală de viață a pacienților din întreaga lume, a intrat într-o nouă eră a progresului. “Telocitele-tratament în regenerarea organelor vitale” nu a fost doar tema(...) citeste mai departeConferinta de presa, Cord Blood Center, 29 ianuarie 2013

Prima bancă de celule stem din România, CORD BLOOD CENTER organizează o conferință de presă pentru a anunța o premieră medicală din domeniul terapiilor cu celule stem în cazul unui pacient român. citeste mai departeBIOGENIS anunta o nouă utilizare cu succes a celulelor stem în tratamenul leucemiei

BIOGENIS, banca de celule stem, anunță o nouă utilizare cu succes a celulelor stem recoltate din cordonul ombilical și stocate în grupul Famicord. Pentru prima dată în Ungaria, celulele stem din(...) citeste mai departeAfectiunile pulmonare si cele ale muschiului scheletic pot fi vindecate cu ajutorul telocitelor

După descoperirea în 2010 a telocitelor, care ajută în refacerea cardiacă după un infarct miocardic, în 2011, acad. prof. dr. Laurenţiu Mircea Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din(...) citeste mai departeConferinta de presa pe tema legaturii dintre Telocite si Celulele Stem

Am descoperit Telocitele-„cheia celulara a regenerãrii inimii”. Si nu numai a inimii! Am facut pasi importanti in studiul Telocitelor iar rezultatele pot salva multe vieti. Suntem in masura sa(...) citeste mai departe