BIOGENIS anunta o nouă utilizare cu succes a celulelor stem în tratamenul leucemiei

BIOGENIS anunta o nouă utilizare cu succes a celulelor stem în tratamenul leucemiei
BIOGENIS, banca de celule stem, anunță o nouă utilizare cu succes a celulelor stem recoltate din cordonul ombilical și stocate în grupul Famicord. Pentru prima dată în Ungaria, celulele stem din cordonul ombilical au salvat viața unui copil în vârstă de 22 de luni.

Fetița a fost diagnosticată cu leucemie în Decembrie 2009. Tratamentul a fost întrerupt de mai multe ori din cauza infecțiilor grave apărute în ultima jumătate a anului, fără rezultate. În cele din urmă părinții au decis recoltarea de celule stem din cordonul ombilical de la fratele mai mic al fetiței.

Eșantionul de sânge a fost stocat în banca Krio din Ungaria (parte a Famicord, ca și Biogenis) la -190 de grade Celsius. Proba stocată a fost analizată și aprobată în cele din urmă pentru transplat de către National Committee on Hematopoietic Stem Cell Transplantation For Children din Ungaria, fiind constatată compatibilitatea între cei doi copii. Celulele stem extrase şi conservate în mod corespunzător sunt potrivite pentru regenerarea măduvei osoase.

Transplantul a avut loc pe 29 Septembrie 2010 în Ungaria, după ce partea bolnavă a măduvei osoase a fost complet distrusă. Celulele stem au fost transplantate în măduva osoasă, de aici sângele generînd celule sănătoase. Aceste celule nu conțin problema malignă a pacientului, pașii următori putând duce spre o completă refacere a organismului.

După transplant primele celule noi sănătoase au fost detectate la doar două săptămâni după intervenție. Cele peste două luni de zile scurse de la intervenție dau suficientă speranţă pentru o recuperare completă şi permanentă.

”Transplantul realizat cu succes în Ungaria este încă o dovadă clară a importanţei recoltării şi stocării celulelor stem la naștere. Suntem deja la a cincea utilizare în grupul Famicord și sperăm să putem ajuta cât mai multe familii cu probleme, acolo unde celulele stem pot avea efecte cu adevărat miraculoase. Ne-am dorit mult această conferinţă de presă în paralel cu colegii din Ungaria, pentru a transmite cât mai bine acest mesaj medical foarte important. Suntem în permenență alături de clienții noștri, serviciile noastre fiind dezvoltate în concordanță cu nevoile acestora. Stocarea în două recipiente, posibilitatea de stocare în România și cursuri de Școala Gravidei oferite în mod gratuit, sunt doar câteva exemple de servicii dezvoltate la cererea pieței. Iar anul viitor, încă de la început, sosim cu noi surprize!” – Cristian Lăcraru, director de comunicare BIOGENIS, banca de celule stem.


Download comunicat MEDICINA REGENERATIVA - Actualitati in Neurooftalmologie Download fisier atasat comunicatului

"BIOGENIS anunta o nouă utilizare cu succes a celulelor stem în tratamenul leucemiei" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cristian Lacraru
Email:cristian.lacraru@biogenis.ro
Telefon:0722741971
Sursă:www.biogenis.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Curtea Europeana de Justitie a decis ca serviciile de recoltare, procesare si stocare a celulelor(...)

Bucuresti, 6 decembrie 2010: Curtea Europeana de Justitie a concluzionat ca toate serviciile oferite de bancile de celule stem, inclusiv cele de recoltare, procesare si stocare a celulelor stem nu(...) citeste mai departeConferinta de presa, Cord Blood Center, 29 ianuarie 2013

Prima bancă de celule stem din România, CORD BLOOD CENTER organizează o conferință de presă pentru a anunța o premieră medicală din domeniul terapiilor cu celule stem în cazul unui pacient(...) citeste mai departePremiera in medicina romaneasca: Primul transplant cu Telocite si Celule Stem, realizat la(...)

Primul transplant cu telocite și celule stem în inimă, după ce aceasta a suferit un infarct miocardic experimental, a fost realizat de cercetătorii români de la Institutul Național de(...) citeste mai departeO noua bancă de celule stem își începe activitatea în centrul Capitalei

Pentru prima oară în Romania, o clinică de celule stem foloseşte centrifuga SEPAX , produsa de compania Biosafe. Procesul de separare se face cu un singur aparat de ultima generație, complet(...) citeste mai departeBIOGENIS anunta o nouă utilizare cu succes a celulelor stem în tratamenul leucemiei

BIOGENIS, banca de celule stem, anunță o nouă utilizare cu succes a celulelor stem recoltate din cordonul ombilical și stocate în grupul Famicord. Pentru prima dată în Ungaria, celulele stem(...) citeste mai departe