Stem-Health Unirea oferă posibilitatea stocării în România a ţesutului de cordon ombilical

Stem-Health Unirea oferă posibilitatea stocării în România a ţesutului  de cordon ombilical
Într-un efort continuu de a-şi îmbunătăţi standardele de calitate, Stem-Health Unirea anunţă introducerea unei proceduri medicale revoluţionare prin care se colectează, procesează şi stochează ţesut de cordon ombilical.

Pe un segment de piaţă în plină dezvoltare, Stem-Health Unirea devine banca de celule stem care oferă părinţilor oportunitatea unică, posibilă doar la naşterea copilului, de colectare a ţesutului de cordon ombilical. Procedura se realizează simultan colectării celulelor stem din sângele cordonului, fiind o intervenţie simplă care durează doar câteva secunde.

„Cercetări avansate în domeniu au demonstrat că celulele stem mezenchimale, care se regăsesc în ţesutul de cordon ombilical, reprezintă soluţia revoluţionară care va ajuta medicina în vindecarea ţesuturilor şi organelor afectate în numeroase părţi ale corpului. Acestea sunt ideale în medicina regenerativă sau reparatorie, în chirurgia plastică şi în tratarea unor afecţiuni cronice inflamatorii şi autoimune”, a declarat Cosmin Nicolaescu, Directorul General Stem-Health Unirea.

Celulele stem mezenchimale din ţesutul de cordon ombilical şi-au dovedit experimental utilitatea în afectiuni ale miocardului, ficatului, pancreasului, sistemului nervos, oaselor, cartilagiilor şi tegumentului. Contribuţia lor este dovedită in studii clinice şi în tratarea unor boli precum poliartrita reumatoidă, boala Crohn, sau scleroza multiplă. De asemenea, cotransplantul celulelor stem mezenchimale cu celulele stem hematopoietice (din sângele cordonului ombilical) reduce probabilitatea de respingere a transplantului.

Stem-Health Unirea oferă standarde de calitate internaţionale atât prin faptul că procesează şi stochează doar celule stem şi nu sânge integral (fiind în pas cu evoluţia tehnologiilor medicale), cât şi prin faptul că, în prezent, este singura bancă familială de celule stem care transportă şi procesează toate unităţile de ţesut de cordon ombilical în 24 de ore, în laboratorul din Bucureşti.

Despre Stem Health-Unirea

Stem-Health Unirea este banca familială de celule stem a Centrului Medical Unirea, înfiinţată în 2008, care are ca scop oferirea celor mai înalte standarde de siguranţă, servicii de cea mai bună calitate şi tehnologii de ultimă oră. Laboratorul Stem-Health Unirea din Bucureşti are cea mai mare capacitate de procesare şi stocare de celule stem din România.

Toate procedurile de izolare, procesare si stocare a celulelor stem urmate de Stem-Health Unirea sunt identice cu cele urmate de Stem-Health Hellas, banca noastra parteneră, care este printre putinele banci de celule stem din lume acreditata FACT-NetCord (organism international ce stabilieste standardele de calitate pentru bancile de celule stem). Centrele de transplant de renume colaboreaza, in special, cu bancile de celule stem acreditate FACT-NetCord. Peste 8.000 de familii au avut incredere in grupul Stem-Health si au apelat la serviciile noastre in utimii 2 ani.


Download comunicat MEDICINA REGENERATIVA - Actualitati in Neurooftalmologie Download fisier atasat comunicatului

"Stem-Health Unirea oferă posibilitatea stocării în România a ţesutului de cordon ombilical" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alina Melescanu
Email:alina.melescanu@r-g.ro
Telefon:0740.12.12.86

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Premiera in medicina romaneasca: Primul transplant cu Telocite si Celule Stem

Cercetatorii romani de la Institutul National de Patologie “Victor Babes” continua sa uimeasca lumea medicala mondiala, de data aceasta prin realizarea primului transplant cu telocite si celule(...) citeste mai departeCurtea Europeana de Justitie a decis ca serviciile de recoltare, procesare si stocare a celulelor(...)

Bucuresti, 6 decembrie 2010: Curtea Europeana de Justitie a concluzionat ca toate serviciile oferite de bancile de celule stem, inclusiv cele de recoltare, procesare si stocare a celulelor stem nu(...) citeste mai departeCord Blood Center faciliteaza tratamentul cu celule stem pentru un pacient de trei ani

Cord Blood Center, prima bancă de celule stem din România, anunță eliberarea și utilizarea în premieră a unei grefe de sânge placentar pentru un pacient român care suferă de paralizie cerebrală.(...) citeste mai departeStem-Health Unirea oferă posibilitatea stocării în România a ţesutului de cordon ombilical

Într-un efort continuu de a-şi îmbunătăţi standardele de calitate, Stem-Health Unirea anunţă introducerea unei proceduri medicale revoluţionare prin care se colectează, procesează şi stochează ţesut(...) citeste mai departe“Euromedics Cryo Bank”, o noua banca de celule stem in Bucuresti

O nouă bancă de celule stem, “Euromedics Cryo Bank”, a fost inaugurată pe 5 februarie 2011 în Bucureşti. Investiţia este destinată pentru a acoperi necesităţile locuitorilor din România în segmentul(...) citeste mai departe