Stem-Health Unirea oferă posibilitatea stocării în România a ţesutului de cordon ombilical

Stem-Health Unirea oferă posibilitatea stocării în România a ţesutului  de cordon ombilical
Într-un efort continuu de a-şi îmbunătăţi standardele de calitate, Stem-Health Unirea anunţă introducerea unei proceduri medicale revoluţionare prin care se colectează, procesează şi stochează ţesut de cordon ombilical.

Pe un segment de piaţă în plină dezvoltare, Stem-Health Unirea devine banca de celule stem care oferă părinţilor oportunitatea unică, posibilă doar la naşterea copilului, de colectare a ţesutului de cordon ombilical. Procedura se realizează simultan colectării celulelor stem din sângele cordonului, fiind o intervenţie simplă care durează doar câteva secunde.

„Cercetări avansate în domeniu au demonstrat că celulele stem mezenchimale, care se regăsesc în ţesutul de cordon ombilical, reprezintă soluţia revoluţionară care va ajuta medicina în vindecarea ţesuturilor şi organelor afectate în numeroase părţi ale corpului. Acestea sunt ideale în medicina regenerativă sau reparatorie, în chirurgia plastică şi în tratarea unor afecţiuni cronice inflamatorii şi autoimune”, a declarat Cosmin Nicolaescu, Directorul General Stem-Health Unirea.

Celulele stem mezenchimale din ţesutul de cordon ombilical şi-au dovedit experimental utilitatea în afectiuni ale miocardului, ficatului, pancreasului, sistemului nervos, oaselor, cartilagiilor şi tegumentului. Contribuţia lor este dovedită in studii clinice şi în tratarea unor boli precum poliartrita reumatoidă, boala Crohn, sau scleroza multiplă. De asemenea, cotransplantul celulelor stem mezenchimale cu celulele stem hematopoietice (din sângele cordonului ombilical) reduce probabilitatea de respingere a transplantului.

Stem-Health Unirea oferă standarde de calitate internaţionale atât prin faptul că procesează şi stochează doar celule stem şi nu sânge integral (fiind în pas cu evoluţia tehnologiilor medicale), cât şi prin faptul că, în prezent, este singura bancă familială de celule stem care transportă şi procesează toate unităţile de ţesut de cordon ombilical în 24 de ore, în laboratorul din Bucureşti.

Despre Stem Health-Unirea

Stem-Health Unirea este banca familială de celule stem a Centrului Medical Unirea, înfiinţată în 2008, care are ca scop oferirea celor mai înalte standarde de siguranţă, servicii de cea mai bună calitate şi tehnologii de ultimă oră. Laboratorul Stem-Health Unirea din Bucureşti are cea mai mare capacitate de procesare şi stocare de celule stem din România.

Toate procedurile de izolare, procesare si stocare a celulelor stem urmate de Stem-Health Unirea sunt identice cu cele urmate de Stem-Health Hellas, banca noastra parteneră, care este printre putinele banci de celule stem din lume acreditata FACT-NetCord (organism international ce stabilieste standardele de calitate pentru bancile de celule stem). Centrele de transplant de renume colaboreaza, in special, cu bancile de celule stem acreditate FACT-NetCord. Peste 8.000 de familii au avut incredere in grupul Stem-Health si au apelat la serviciile noastre in utimii 2 ani.


Download comunicat MEDICINA REGENERATIVA - Actualitati in Neurooftalmologie Download fisier atasat comunicatului

"Stem-Health Unirea oferă posibilitatea stocării în România a ţesutului de cordon ombilical" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alina Melescanu
Email:alina.melescanu@r-g.ro
Telefon:0740.12.12.86

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

BIOGENIS anunta o nouă utilizare cu succes a celulelor stem în tratamenul leucemiei

BIOGENIS, banca de celule stem, anunță o nouă utilizare cu succes a celulelor stem recoltate din cordonul ombilical și stocate în grupul Famicord. Pentru prima dată în Ungaria, celulele stem din(...) citeste mai departeConferinta de presa ”Telocitele-tratament in regenerarea organelor vitale”, 27 noiembrie 2012

Telocitele, descoperire a acad. Laurențiu Mircea Popescu, continuă să uimească lumea întreaga. Pași uriași au fost făcuți în ultimele luni, iar rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase. Este vorba(...) citeste mai departePremiera in medicina romaneasca: Primul transplant cu Telocite si Celule Stem, realizat la(...)

Primul transplant cu telocite și celule stem în inimă, după ce aceasta a suferit un infarct miocardic experimental, a fost realizat de cercetătorii români de la Institutul Național de Patologie(...) citeste mai departeTratarea dependentei cu oxigen si celule stem

Terapia cu oxigen hiperbar poate fi folosită cu succes pentru a trata numeroase afecţiuni, printre care diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare, bolile hepatice, comoţiile cerebrale şi dependenţa(...) citeste mai departeConferinta de presa, Cord Blood Center, 29 ianuarie 2013

Prima bancă de celule stem din România, CORD BLOOD CENTER organizează o conferință de presă pentru a anunța o premieră medicală din domeniul terapiilor cu celule stem în cazul unui pacient român. citeste mai departe