Viitoare mamica cu Rh negativ? CE TREBUIE SA STII?

Viitoare mamica cu Rh negativ? CE TREBUIE SA STII?
In perioada martie – mai 2012, centrele Medcenter deruleaza campania de terapie profilactica cu Imunoglobulina anti-D adresata viitoarelor mamici cu Rh negativ.

Prin campania dedicata, echipa medicala Medcenter doreste sa aduca in atentia femeilor insarcinate ce au Rh negativ informatiile importante si actiunile necesare pentru a evita complicatiile si riscurile Rh-ului negativ asupra sarcinii.

CE TREBUIE SA STII:
*Persoanele cu Rh negativ nu au antigenul D pe hematii (globulele rosii), spre deosebire de cele Rh pozitiv;
*Lipsa antigenului D de pe hematiile materne si prezenta lui pe hematiile fetale poate sa declanseze un conflict imunologic denumit izoimunizare;
*Izoimunizarea apare numai in contextul unei incompatibiltati de Rh: - mama are Rh negativ, - tatal Rh pozitiv, - fatul Rh pozitiv;
*Izoimunizarea poate duce la moartea fatului;
*Prevenirea izoimunizarii Rh (D) la femeile Rh negative se realizeaza prin administrarea pre si post partum de Imunoglobulina Umana anti-D.

In completarea campaniei de informare, centrele Medcenter vin in intampinarea nevoilor pacientelor cu o oferta comerciala pentru vaccinarea pre si post partum.

Bucura-te de primul lui zambet!


Download comunicat OBSTRETICĂ GINECOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Viitoare mamica cu Rh negativ? CE TREBUIE SA STII?" adaugat de Medcenter 212564

Persoana de contact
Email:marketing@medcenter.ro
Telefon:021 242 44 77
Sursă:www.medcenter.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Eventualele afectiuni cardiace ale bebelusului pot fi diagnosticate inainte de nastere

Vizualizarea cu ultrasonografie a inimii bebeluşului aflat în pântecele mamei poartă denumirea de „Ecocardiografie fetală”. Graţie analizei ce poate fi efectuată începând cu săptămâna a 16-a din(...) citeste mai departeViitoare mamica cu Rh negativ? CE TREBUIE SA STII?

In perioada martie – mai 2012, centrele Medcenter deruleaza campania de terapie profilactica cu Imunoglobulina anti-D adresata viitoarelor mamici cu Rh negativ. citeste mai departeDupa 200 de ani de existenta, Filantropia este cea mai performanta maternitate de stat din Romania,(...)

„Leagănul obstetricii şi ginecologiei româneşti”, aşa cum este supranumit Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia, trece printr-un moment unic: aniversarea a 200 de ani de existenţă(...) citeste mai departeAsociatia Embriologilor AER deruleaza in perioada 1 iunie – 1 noiembrie 2014, programul „Stiinta(...)

Asociatia Embriologilor AER, deruleaza in perioada 1 iunie – 1 noiembrie 2014, programul “Stiinta pentru viata”, program ce va cuprinde pe langa informare medicala, sustinerea financiara a 12(...) citeste mai departeSesiune Internaţională a Societăţii Europene de Oncologie Ginecologică, Milano, 2011

Societatea Europenă de Oncologie Ginecologică organizează, în perioada 10-14 septembrie 2011, cea de-a 17-a sesiune internaţională, ce va avea loc în Milano, Italia. citeste mai departe