Alternative neconventionale pentru solutiile de lentile de contact

Alternative neconventionale pentru solutiile de lentile de contact
Cercetarile recente au aratat ca unii utilizatori de lentile de contact recurg la alternative bizare si chiar daunatoare de curatare a acestora in locul solutiilor recomandate de intretinere.

Rochester, NY - Un nou studiu din Marea Britanie releva ca purtatorii de lentile de contact folosesc ocazional solutii nepotrivite de curatare, dezinfectare sau pastrare a lentilelor de contact. Uleiul pentru bebelusi, berea, vaselina, limonada, sucul de fructe sau untul sunt printre cele mai neconventionale si daunatoare alternative folosite pentru inlocuirea solutiei de lentile de contact. (Cercetarea a fost initiata de inventatorii solutiei BioTrue).
20% dintre cei intervievati au declarat ca au folosit o solutie neconventionala la purtarea lentilelor de contact. Aceste alternative nu sunt insa concepute pentru ingrijirea oculara si pot fi extreme de periculoase. Pe langa aceste alternative neobisnuite si nepotrivite, a existat o proportie covarsitoare de purtatori care au declarat ca au folosit saliva sau apa de la robinet inainte de aplicarea lentilelor de contact. Gura unui adult contine intre 500 – 650 de tipuri diferite de bacterii, iar apa de la robinet sau cea distilata contine microorganisme care pot cauza leziuni ale ochilor si chiar keratita, o infectie corneeana rezistenta la tratament.
”Este crucial pentru purtatorii de lentile de contact sa aiba o igiena corespunzatoare pentru a mentine sanatatea oculara si lentilele curate si confortabile la purtare.” a spus Dr. Michael Pier, Director Consultanta Profesionala la Bausch + Lomb. ”Pentru a avea parte de cea mai buna ingrijire a lentilelor de contact, evitati metodele de dezinfectare, curatare sau lubrifiere care nu au fost aprobate pentru acestea si care nu sunt recomandate de specialistul oftalmolog.”
Nu este recomandata folosirea niciunei metode neconventionale de curatare, pastrare, dezinfectare sau lubrifiere a lentilelor de contact, pentru ca poate provoca leziuni grave ale ochilor!
Solutiile multifunctionale sunt special concepute pentru a mentine lentilele de contact curate, asigurand sanatatea si confortul ochilor. Solutia BioTrue este inspirata din fiziologia ochiului uman, organ capabil de autocuratare, autohidratare si mentinerea propriei sanatati. BioTrue ajuta la hidratarea lentilelor de contact pana la 20 de ore si are un sistem dual de dezinfectare pentru eliminarea eficienta a microbilor si impuritatilor.
Este creata sa actioneze asemenea ochiului uman, fiind prima solutie multifunctionala ce combina trei elemente de inovatie bio:
- Are PH-ul egal cu al lacrimilor sanatoase, sporeste confortul la aplicarea si purtarea lentilelor de contact;
- Contine un lubrifiant natural care se regaseste in ochiul uman;
- Mentine active proteinele bune din lacrimi, distrugand in acelasi timp microbii.
Solutia BioTrue este disponibila in toate opticile medicale si la specialistii oftalmologi din Romania. Pacientul ar trebui sa consulte un specialist oftalmolog care ii poate recomanda solutia de intretinere cea mai potrivita pentru el.

Solutia multifunctionala BioTrue™, ”inspirata din fiziologia ochilor tai”, este disponibila acum in flacon transparent, care atentioneza purtatorii de lentile de contact atunci cand solutia este pe terminate si poate fi achizitionata in doua gramaje, 120 ml si 300 ml.
BioTrue™ este cel mai nou produs Bausch + Lomb pentru ingrijirea lentilelor de contact.

Despre Bausch + Lomb

Bausch + Lomb este compania cu extindere si renume mondial in domeniul ingrijirii ochilor, dedicata sa-i ajute pe clientii sai sa vada, sa priveasca si sa se simta mai bine, prin design si tehnologii inovatoare. Fondata la 1853, compania are venituri anuale de aproximativ 2 miliarde de dolari si aproximativ 12.000 de angajati in peste 35 de tari. Produsele Bausch & Lomb sunt disponibile in peste 100 de tari din toata lumea. Sediul central al companiei este in Rochester, New York USA.
Bausch + Lomb are trei linii de productie: Vision Care (lentile de contact si solutii de intretinere), Chirurgical si Farmaceutic"Alternative neconventionale pentru solutiile de lentile de contact" adaugat de

Persoana de contact
Nume:Raluca Stanciu
Email:contact@bausch.ro
Telefon:0268 423 226
Sursă:www.bausch.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

PureVision Multi-Focal de la Bausch+Lomb: lentile de contact care sfidează vârsta!

Azi nu mai există limită de vârstă pentru frumuseţe şi atracţie! De fapt, odată cu trecerea timpului, feminitatea şi farmecul unei femei se intensifică. În prezent, o femeie la 40-50 de ani este(...) citeste mai departeEurope Eye Hospital - cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei – se(...)

Primul Ministru Emil Boc alături de domnul primar al Capitalei Sorin Oprescu au inaugurat cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei, Europe Eye Hospital, la Bucureşti. Europe(...) citeste mai departeOPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si(...)

FEDERATIA OPTICA, avand ca membrii PATRONATUL OPTICA si ASOCIATIA OPTOMETRISTILOR DIN ROMANIA, in colaborare cu Universitatea Politehnica Bucuresti - Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica,(...) citeste mai departeBausch + Lomb a lansat aplicatia online “Contor Lentile”

Primul ajutor real pentru purtatorii lentilelor de contact vine din partea Bausch + Lomb, care a creat o aplicatie online unica www.contorlentile.ro in vederea manevrarii mai usoare a lentilelor de(...) citeste mai departeIn Saptamana Mondiala a Glaucomului, oftalmologii din Romania discuta despre importanta depistarii(...)

Organizația Mondială a Sănătății avertiza, în anul 2011, că boala glaucomatoasă este considerată principala cauză a orbirii ce poate fi prevenită. În lume, se estimează că există 70 de milioane de(...) citeste mai departe