Bio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb

Bio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb
Lumea biologică este plină de exemple de creaţii perfect funcţionale şi adaptate mediului. În zilele noastre, cele mai bune idei din natura sunt preluate pentru crearea celor mai noi tehnologii, începând cu modul în care utilizăm resursele energetice și până la materialele și produsele care ne fac viața mai ușoară.

Bio-inspiraţia, cunoscută şi ca biomimetism, este disciplina ce studiază şi imită cele mai bune idei din natură pentru dezvoltarea de produse şi tehnologii inovatoare.

Avem o mare varietate de produse şi materiale inspirate din natură, de la aripile avioanelor inspirate din anatomia păsărilor, sistemele de răcire ce copiază habitatul termitelor, ecranele LCD create pe baza reflexiei luminii pe aripile fluturilor şi până la produsele medicale inspirate din mediul nostru natural.
Un produs de inspiraţie bio nu este neaparat sinonim cu unul "verde" sau "natural". În schimb, bio-inspiraţia este conceptul de examinare a unui sistem ce apare în natură, determinând modul acestuia de funcţionare iar mai apoi utilizând acel sistem în alte scopuri.

Ochiul uman este un organ uimitor. Ochii noştri ne permit să ne bucurăm de frumuseţea lumii înconjurătoare, în timp ce se ei se auto-curăţă, se hidratează şi îşi menţin singuri sănătatea.
Iar acum a sosit momentul inspiraţiei bio pentru o soluţie de ultima generaţie dedicată întreţinerii lentilelor de contact – soluţia multifuncţională Biotrue™ ce hidratează, curăţă, dezinfectează, deproteinizează, clăteşte şi păstrează lentilele de contact.
Biotrue combină un sistem de dublă dezinfecţie cu funcţia de deproteinizare şi cu atributele bio-inspirate unice ale unui pH similar lacrimilor sănătoase pentru a asigura o dezinfectare inegalabilă.

Biotrue lubrifiază lentilele de contact în timp ce menţine ochii hidrataţi – prin utilizarea hialuronatului, un lubrifiant ce se regăseşte în mod natural în organismul uman.
Ochii sănătoşi îşi crează în permanenţă un mediu perfect. De aceea formula unică Biotrue este concepută să se potrivească cu pH-ul lacrimilor unui ochi sănătos – menţinând condiţiile naturale ale ochiului şi activând formula de dublă dezinfectare din soluţie.
Biotrue protejează proteinele în starea lor nativă ce acţionează în mod natural împotriva bacteriilor şi microbilor, în schimb îndepărtează toate proteinele denaturate care şi-au pierdut structura iniţială din cauza unor factori externi.

Dr. Ionuţ Costache
Consultant profesional
Bausch + Lomb Vision Care


Download comunicat OFTALMOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Bio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb" adaugat de

Persoana de contact
Nume:Erika Zepezauer
Email:contact@bausch.ro
Telefon:0268-423226
Sursă:www.bausch.ro, www.purevision.ro


Continut video atasat la "Bio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb":

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Se inaugureaza cel mai mare spital privat de oftalmologie din Europa, Europe Eye Hospital

Premierul Emil Boc inaugureaza vineri, 13 mai 2011, cel mai mare spital privat de oftalmologie din Europa, Europe Eye Hospital, la Bucuresti, alaturi de ministrul Sanatatii Cseke Attila. citeste mai departeEurope Eye Hospital - cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei – se(...)

Primul Ministru Emil Boc alături de domnul primar al Capitalei Sorin Oprescu au inaugurat cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei, Europe Eye Hospital, la Bucureşti. Europe(...) citeste mai departePrimarul General, Gabriela Firea: „PMB organizeaza prin ASSMB un program de consultatii gratuite(...)

Primaria Municipiului Bucuresti, prin ASSMB, organizeaza impreuna cu ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Copii "Dr. Victor Gomoiu" in perioada vacantei scolare, un program de consultatii(...) citeste mai departeCentrul oftalmologic Oculus şi-a lansat noua versiune a site-ului

Centrul oftalmologic Oculus, cea mai mare clinică oftalmologică privată din ţară, şi-a lansat noua versiune a site-ului, www.eye.ro. Într-o formulă grafică perfecţionată şi un conţinut dedicat(...) citeste mai departeCentrul Oculus a fost selectat recent printre cele 7 centre de referinta mondiala care au(...)

Centrul oftalmologic Oculus, cea mai mare mare clinică de chirurgie oftalmologică, aniversează anul acesta 20 de ani de activitate. Înfiinţat în anul 1993, Centrul Oftalmologic Oculus a introdus în(...) citeste mai departe