Bio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb

Bio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb
Lumea biologică este plină de exemple de creaţii perfect funcţionale şi adaptate mediului. În zilele noastre, cele mai bune idei din natura sunt preluate pentru crearea celor mai noi tehnologii, începând cu modul în care utilizăm resursele energetice și până la materialele și produsele care ne fac viața mai ușoară.

Bio-inspiraţia, cunoscută şi ca biomimetism, este disciplina ce studiază şi imită cele mai bune idei din natură pentru dezvoltarea de produse şi tehnologii inovatoare.

Avem o mare varietate de produse şi materiale inspirate din natură, de la aripile avioanelor inspirate din anatomia păsărilor, sistemele de răcire ce copiază habitatul termitelor, ecranele LCD create pe baza reflexiei luminii pe aripile fluturilor şi până la produsele medicale inspirate din mediul nostru natural.
Un produs de inspiraţie bio nu este neaparat sinonim cu unul "verde" sau "natural". În schimb, bio-inspiraţia este conceptul de examinare a unui sistem ce apare în natură, determinând modul acestuia de funcţionare iar mai apoi utilizând acel sistem în alte scopuri.

Ochiul uman este un organ uimitor. Ochii noştri ne permit să ne bucurăm de frumuseţea lumii înconjurătoare, în timp ce se ei se auto-curăţă, se hidratează şi îşi menţin singuri sănătatea.
Iar acum a sosit momentul inspiraţiei bio pentru o soluţie de ultima generaţie dedicată întreţinerii lentilelor de contact – soluţia multifuncţională Biotrue™ ce hidratează, curăţă, dezinfectează, deproteinizează, clăteşte şi păstrează lentilele de contact.
Biotrue combină un sistem de dublă dezinfecţie cu funcţia de deproteinizare şi cu atributele bio-inspirate unice ale unui pH similar lacrimilor sănătoase pentru a asigura o dezinfectare inegalabilă.

Biotrue lubrifiază lentilele de contact în timp ce menţine ochii hidrataţi – prin utilizarea hialuronatului, un lubrifiant ce se regăseşte în mod natural în organismul uman.
Ochii sănătoşi îşi crează în permanenţă un mediu perfect. De aceea formula unică Biotrue este concepută să se potrivească cu pH-ul lacrimilor unui ochi sănătos – menţinând condiţiile naturale ale ochiului şi activând formula de dublă dezinfectare din soluţie.
Biotrue protejează proteinele în starea lor nativă ce acţionează în mod natural împotriva bacteriilor şi microbilor, în schimb îndepărtează toate proteinele denaturate care şi-au pierdut structura iniţială din cauza unor factori externi.

Dr. Ionuţ Costache
Consultant profesional
Bausch + Lomb Vision Care


Download comunicat OFTALMOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Bio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb" adaugat de

Persoana de contact
Nume:Erika Zepezauer
Email:contact@bausch.ro
Telefon:0268-423226
Sursă:www.bausch.ro, www.purevision.ro


Continut video atasat la "Bio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb":

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Centrul oftalmologic Oculus şi-a lansat noua versiune a site-ului

Centrul oftalmologic Oculus, cea mai mare clinică oftalmologică privată din ţară, şi-a lansat noua versiune a site-ului, www.eye.ro. Într-o formulă grafică perfecţionată şi un conţinut dedicat(...) citeste mai departeKey Soft a lansat Aplicatia de Gestiune a Cabinetului Oftalmologic - KeyOftalm

Contextul economic actual duce la implicarea companiilor in proiecte ce au drept scop reducerea costurile asociate pastrarii si gestionarii informatiei, precum si maximizarea productivitatii(...) citeste mai departeAlternative neconventionale pentru solutiile de lentile de contact

Cercetarile recente au aratat ca unii utilizatori de lentile de contact recurg la alternative bizare si chiar daunatoare de curatare a acestora in locul solutiilor recomandate de intretinere. citeste mai departeInaugurare Bloc operator al Sectiei Clinice Oftalmologie din cadrul Spitalului Militar, sistem(...)

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) inaugurează joi, 26 februarie, începând cu ora 10.00, Blocul operator al Secţiei Clinice Oftalmologie, sistem integrat(...) citeste mai departeCurs medical "Actualitati in Neurooftalmologie si Oftalmologie"

Universitatea de Medicină şi Farmacie, "Gr. T. Popa", Iaşi, Colegiul Medicilor, Clinica II de Oftalmologie Iaşi, Societatea Română de Neurooftalmologie organizează în perioada 10-12 martie 2010, la(...) citeste mai departe