Bio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb

Bio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb
Lumea biologică este plină de exemple de creaţii perfect funcţionale şi adaptate mediului. În zilele noastre, cele mai bune idei din natura sunt preluate pentru crearea celor mai noi tehnologii, începând cu modul în care utilizăm resursele energetice și până la materialele și produsele care ne fac viața mai ușoară.

Bio-inspiraţia, cunoscută şi ca biomimetism, este disciplina ce studiază şi imită cele mai bune idei din natură pentru dezvoltarea de produse şi tehnologii inovatoare.

Avem o mare varietate de produse şi materiale inspirate din natură, de la aripile avioanelor inspirate din anatomia păsărilor, sistemele de răcire ce copiază habitatul termitelor, ecranele LCD create pe baza reflexiei luminii pe aripile fluturilor şi până la produsele medicale inspirate din mediul nostru natural.
Un produs de inspiraţie bio nu este neaparat sinonim cu unul "verde" sau "natural". În schimb, bio-inspiraţia este conceptul de examinare a unui sistem ce apare în natură, determinând modul acestuia de funcţionare iar mai apoi utilizând acel sistem în alte scopuri.

Ochiul uman este un organ uimitor. Ochii noştri ne permit să ne bucurăm de frumuseţea lumii înconjurătoare, în timp ce se ei se auto-curăţă, se hidratează şi îşi menţin singuri sănătatea.
Iar acum a sosit momentul inspiraţiei bio pentru o soluţie de ultima generaţie dedicată întreţinerii lentilelor de contact – soluţia multifuncţională Biotrue™ ce hidratează, curăţă, dezinfectează, deproteinizează, clăteşte şi păstrează lentilele de contact.
Biotrue combină un sistem de dublă dezinfecţie cu funcţia de deproteinizare şi cu atributele bio-inspirate unice ale unui pH similar lacrimilor sănătoase pentru a asigura o dezinfectare inegalabilă.

Biotrue lubrifiază lentilele de contact în timp ce menţine ochii hidrataţi – prin utilizarea hialuronatului, un lubrifiant ce se regăseşte în mod natural în organismul uman.
Ochii sănătoşi îşi crează în permanenţă un mediu perfect. De aceea formula unică Biotrue este concepută să se potrivească cu pH-ul lacrimilor unui ochi sănătos – menţinând condiţiile naturale ale ochiului şi activând formula de dublă dezinfectare din soluţie.
Biotrue protejează proteinele în starea lor nativă ce acţionează în mod natural împotriva bacteriilor şi microbilor, în schimb îndepărtează toate proteinele denaturate care şi-au pierdut structura iniţială din cauza unor factori externi.

Dr. Ionuţ Costache
Consultant profesional
Bausch + Lomb Vision Care


Download comunicat OFTALMOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Bio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb" adaugat de

Persoana de contact
Nume:Erika Zepezauer
Email:contact@bausch.ro
Telefon:0268-423226
Sursă:www.bausch.ro, www.purevision.ro


Continut video atasat la "Bio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb":

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Risc de glaucom pentru peste 38% din pacientii testati in cadrul campaniei Vederea nu are pret

Fundația Dr. Schmitzer, Clinica Oftalmestet și Primăria Sectorului 4 au realizat pentru a doua oară campania „Vederea nu are preț”, cu scopul de a identifica și investiga pacienții cu glaucom din(...) citeste mai departeCentrul oftalmologic Oculus şi-a lansat noua versiune a site-ului

Centrul oftalmologic Oculus, cea mai mare clinică oftalmologică privată din ţară, şi-a lansat noua versiune a site-ului, www.eye.ro. Într-o formulă grafică perfecţionată şi un conţinut dedicat(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Reguli de prevenire a conjunctivitei

Având în vedere înmulţirea cazurilor de conjunctivită din ultima perioadă, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte sfatul medicilor oftalmologi şi regulile de prevenire a acestor(...) citeste mai departeÎn 2011, Centrul oftalmologic Oculus se extinde şi îşi diversifică activitatea chirurgicală

Centrul oftalmologic Oculus, cea mai mare clinică de chirurgie oftalmologică privată din ţară, anunţă planuri de dezvoltare în 2011 prin extinderea şi diversificarea activităţii chirugicale.(...) citeste mai departeIntalnire informala cu presa la Centrul Oftalmologic Oculus

Centrul Oftalmologic Oculus are plăcerea să vă invite joi, 10 februarie, ora 10.30, la o întâlnire informală cu presa, care va avea loc în sediul clinicii situată în Calea Floreasca 91-111, bloc F1,(...) citeste mai departe