Sanofi-aventis îşi reafirmă angajamentul pentru oftalmologie printr-un parteneriat cu Institutul Vederii

Sanofi-aventis îşi reafirmă angajamentul pentru oftalmologie printr-un parteneriat cu Institutul Vederii
Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN şi NYSE: SNY) a anunţat recent semnarea oficială a unui acord de cooperare între Fovea Pharmaceuticals, Divizia sa de Oftalmologie, şi Institutul Vederii (Institut de la Vision), unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor oftalmologice din Europa, pentru derularea unor activităţi de cercetare în domeniul diagnosticării, prevenirii şi tratării bolilor oculare.

Acest acord are ca scop constituirea unui parteneriat privilegiat între sanofi-aventis şi Institutul Vederii, după modelul de cercetare şi dezvoltare translaţională, şi consolidarea colaborării dintre sanofi-aventis şi organismele care alcătuiesc Institutul Vederii, precum Universitatea Pierre şi Marie Curie (UPMC), INSERM, Institutul Naţional Francez al Sănătăţii şi Cercetării Medicale, şi CNRS, Centrul Naţional Francez pentru Cercetare Ştiinţifică.

Acest parteneriat de cercetare va permite grupului sanofi-aventis să îşi dezvolte în continuare platforma dedicată oftalmologiei, prin extinderea expertizei sale în domenii promiţătoare, pentru a le oferi pacienţilor soluţii inovatoare, mai ales pentru bolile retinei, pentru care nevoile terapeutice rămân imense.

Potrivit acestui acord pe 3 ani, sanofi-aventis va avea acces prioritar la platformele tehnologice ale Institutului Vederii, pentru a derula activităţi de cercetare, şi va sprijini proiecte de cercetare şi colaborare, mai ales în domenii precum regenerarea nervului optic, biologia vasculară, inflamaţia, terapia genică a diferitelor ţesuturi oculare. Sanofi-aventis va primi drepturi mondiale exclusive asupra rezultatelor colaborării. În cazul comercializării, sanofi-aventis ar urma să plătească redevenţe membrilor Institutului Vederii.

“Suntem foarte încântaţi de semnarea acestui contract major, care întăreşte colaborarea diviziei noastre de oftalmologie cu echipele de cercetare din cadrul Institutului Vederii”, a declarat Christopher A. Viehbacher, Chief Executive Officer sanofi-aventis. “Această colaborare va încuraja schimburile reciproce de expertiză tehnică şi know-how, cu obiectivul de a pune la punct terapii inovatoare pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Acest acord reflectă ambiţia noastră de a construi o ofertă globală de oftalmologie pentru pacienţi.”

“Principiul care a stat la baza creării Institutului Vederii a fost acela de a reuni într-o singură locaţie cercetători din domeniul cercetării academice şi private, care să împărtăşească cunoştinţe translaţionale, de la cercetarea fundamentală la dezvoltarea clinică”, a declarat Pr. José-Alain Sahel, Directorul Institutului Vederii. “Sunt încântat de acest acord, care ne va permite să ne continuăm colaborarea cu sanofi-aventis, care devine astfel principalul nostru partener industrial. Chiar dacă găsirea unor tratamente inovatoare pentru pacienţii care suferă de boli retinale greu de tratat este plină de provocări, sunt convins că vom reuşi.”


“Acest acord este emblematic deoarece se bazează pe o colaborare extinsă şi aprofundată”, a declarat Pr. Jean-Charles Pomerol, Preşedintele UPMC. “Acesta subliniază, de asemenea, angajamentul puternic al UPMC, INSERM şi CNRS de a se implica în activităţi de cercetare pentru tratarea bolilor oculare, dar şi capacitatea Institutului Vederii de a colabora cu lideri ai industriei.”

Despre bolile oculare
Bolile oculare afectează percepţia vizuală şi pot duce uneori la orbire la unii pacienţi afectaţi de formele severe. În ţările industriale şi emergente, trei boli specifice care pot provoca orbirea sunt considerate prioritare de OMS1: retinopatia diabetică, glaucomul şi degenerarea maculară asociată cu vârsta. Incidenţa retinopatiei diabetice creşte odată cu creşterea numărului de diabetici. În 2010, potrivit OMS, aproximativ 221 milioane de persoane sufereau de diabet la nivel mondial, această boală fiind una dintre cauzele majore ale deficienţelor vizuale. Pe de altă parte, glaucomul a devenit o problemă de sănătate publică din cauza dificultăţilor în diagnosticarea timpurie a bolii şi menţinerii tratamentului pe toată durata vieţii. În fine, degenerarea maculară asociată cu vârsta, cauza majoră a afectării vizuale în ţările industrializate, urmează să crească în următorii ani pe fondul îmbătrânirii populaţiei.


Download comunicat OFTALMOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Sanofi-aventis îşi reafirmă angajamentul pentru oftalmologie printr-un parteneriat cu Institutul Vederii" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Raluca Matei
Email:raluca.matei@freecomm.ro
Telefon:0757 038 780

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cardul de lentile Optiblu

Optiblu a lansat cardul de lentile, campanie ce presupune acordarea unui card de lentile tuturor cumparatorilor de lentile de contact. citeste mai departeKey Soft a lansat Aplicatia de Gestiune a Cabinetului Oftalmologic - KeyOftalm

Contextul economic actual duce la implicarea companiilor in proiecte ce au drept scop reducerea costurile asociate pastrarii si gestionarii informatiei, precum si maximizarea productivitatii(...) citeste mai departeInaugurare Bloc operator al Sectiei Clinice Oftalmologie din cadrul Spitalului Militar, sistem(...)

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) inaugurează joi, 26 februarie, începând cu ora 10.00, Blocul operator al Secţiei Clinice Oftalmologie, sistem integrat(...) citeste mai departeBiotrue - prima solutie bio pentru lentile de contact acum si ONLINE

Lentile Contact Romania - www.lentilecontact.ro - in cadrul campaniei citeste mai departeBio-Inspiraţie în domeniul îngrijirii oculare: Biotrue de la Bausch + Lomb

Lumea biologică este plină de exemple de creaţii perfect funcţionale şi adaptate mediului. În zilele noastre, cele mai bune idei din natura sunt preluate pentru crearea celor mai noi tehnologii,(...) citeste mai departe