Conferința Națională ”Actualități în Oncologia Pediatrică”, Ediția a II-a, 28 aprilie 2012

Conferința Națională ”Actualități în Oncologia Pediatrică”, Ediția a II-a, 28 aprilie 2012
Anual, cel puţin 500 de părinţi din România aud cuvintele: ”Copilul dumneavoastră are cancer”. Din acel moment, întreaga familie începe lupta pentru supraviețuirea copilului lor, o luptă nedreaptă, îngreunată de multe ori de lipsa resurselor financiare, a medicamentelor sau a condițiilor propice din spitale. Copilul ajunge să înfrunte durerea în fiecare zi, dar șansele lui de supraviețuire sunt, din păcate, destul de mici.

Potrivit Asociației P.A.V.E.L., organizaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, în țara noastră o mare parte dintre copiii bolnavi de cancer își procură singuri o parte din tratament și au nevoie de investigații contra cost, în condițiile în care 80% dintre ei provin din familii cu venituri sub 600 de lei pe lună. În anumite cazuri, costurile lunare pentru investigații și tratament depășesc 2.000 de lei, bani care nu sunt decontați, astfel că unii copii bolnavi sunt obligaţi să facă tratamentul prea târziu. În plus, dacă în țările dezvoltate rata de supraviețuire este de 80%, în România, procentul se situează între 30% și 60%.

Ca urmare a acestei situații îngrijorătoare, în data de 28 aprilie 2012, la București, va avea loc, la iniţiativa Asociaţiei P.A.V.E.L, a doua ediție a Conferinței Naționale ”Actualități în Oncologia Pediatrică”. Partenerul ştiinţific al evenimentului este Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică. Continuând demersul comun început în urmă cu un an, manifestarea aduce în centrul atenţiei, atât a autorităţilor, specialiştilor din domeniul oncologiei, reprezentanţilor organizaţiilor de pacienţi, cât şi a liderilor şi formatorilor de opinie, situaţia copiilor bolnavi de cancer şi a familiilor acestora.
În cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale ”Actualități în Oncologia Pediatrică”, se doreşte realizarea unei analize a modului în care strategiile definite la conferinţa precedentă, care a avut loc în aprilie 2011, şi-au atins scopul, dar, totodată, identificarea modului în care cei prezenţi se pot implica activ şi responsabil pentru îmbunătăţirea situaţiei copiilor cu cancer. De asemenea, alt obiectiv al evenimentului este sporirea acţiunilor de responsabilitate socială a companiilor prin lansarea unui demers naţional de sprijin a copiilor bolnavi de cancer, prin proiecte de CSR.

Asociaţiile de pacienţi prezente la eveniment îşi vor face cunoscute proiectele pe care le derulează, planurile viitoare de intervenţie şi măsurile pe care doresc să le adopte în favoarea beneficiarilor lor, copiii bolnavi de cancer şi familiile acestora. Simultan cu lucrările conferinţei se vor derula ateliere de lucru şi schimb de experienţă destinate psihologilor, asistenţilor sociali, pedagogilor, cât şi altor specialişti implicaţi în serviciile sociale destinate copiilor bolnavi de cancer.

Asociația P.A.V.E.L. se implică activ în lupta împotriva cancerului și vine în ajutorul familiilor de copii bolnavi prin numeroase proiecte, programe și campanii. În prezent, Asociația P.A.V.E.L. pune la dispoziție numărul de telefon 0900.900.082 (apelabil numai din rețeaua Romtelecom) pentru a dona 5 euro pentru copiii bolnav de cancer. Deși este o sumă mică, 5 euro de la fiecare dintre noi poate salva viețile unor copii, acordând acestora șansa la un tratament adecvat și la bune îngrijiri medicale.

Asociația P.A.V.E.L. este singura organizație de părinți cu copii bolnavi de cancer din România. Scopul Asociaţiei P.A.V.E.L. este îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemie și anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informațional, psihologic și material copiilor, tinerilor bolnavi și familiilor acestora.

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Conferința Națională ”Actualități în Oncologia Pediatrică”, Ediția a II-a, 28 aprilie 2012" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Georgiana Giunca
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.108

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cursuri pe teme oncologice pentru medicii de familile si asistentii medicali

Medicii de familie și asistenții medicali sunt așteptați la cursurile pe teme oncologice ce vor avea loc în perioada 12-13 decembrie la centrul de conferințe al hotelului Topaz din Cluj-Napoca.(...) citeste mai departePrimele 12 camere implantabile pentru bolnavii de cancer

Cluj-Napoca, 20 decembrie 2013: Campania „Donează pentru o cauză” demarată de Asociația Medisprof cu două luni în urmă tocmai a atins pragul de 12% din targetul pe care și-l propusese.(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii marcheaza in fiecare an, in data de 4 februarie, Ziua Mondiala de Lupta(...)

Ministerul Sănătăţii marchează în fiecare an, în data de 4 februarie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului. 2014 este anul în care Programul Naţional de Oncologie va reprezenta,(...) citeste mai departeCurs postuniversitar: “De la benign la malign in tumorile adipoase”

Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj Napoca anunta cursul postuniversitar “De la benign la malign in tumorile adipoase” din 14-18 februarie 2011. citeste mai departeProgram de investiţii în secţiile şi centrele de oncologie din ţară

Ministerul Sănătăţii lansează în acest an un program de investiţii în secţiile şi centrele de oncologie din ţară. Astfel, peste 150 milioane de lei vor fi alocate de către Ministerul(...) citeste mai departe