Lupta copiilor împotriva cancerului, dusă de cei mari

Lupta copiilor împotriva cancerului, dusă de cei mari
Cea mai importantă conferință de oncologie pediatrică, având tema Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer, se desfășoară sâmbătă, 28 aprilie, la Rin Grand Hotel, sala Bruxelles, începând cu ora 09.00. Inițiată de Asociația P.A.V.E.L. în parteneriat cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, manifestarea aduce în prim-plan situația copiilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora în încercarea de a găsi soluții concrete atât pentru îmbunătățirea condițiilor celor bolnavi, cât și pentru prevenția și diagnosticarea corectă a afecțiunilor oncologice.

Printre temele dezbătute la acest eveniment se află:
- Importanța campaniilor de prevenţie și a diagnosticării precoce a cancerului la copii
- Obiectivele strategiei naționale și adoptarea standardelor europene în oncologia pediatrică
- Importanţa parteneriatelor instituţiilor medicale cu organizaţiile de pacienţi și nonguvernamentale
- Oncologia pediatrică în cadrului Institutului Clinic Fundeni
- Registrul de cancer
- Dezvoltarea îngrijirilor paliative pentru copii în România
- Analiza cauzelor de eșec terapeutic în cancerul copilului; Probleme ale oncologiei pediatrice din Romania
- Calitatea comunicării dintre pacienţi, aparţinători şi medici
- Rolul organizaţiilor de părinţi şi a celor care activează în domeniul drepturilor copilului
- Necesitatea adoptării codului etic pentru organizaţiile de pacienţi
- Importanța alimentaţiei şi stilului de viaţă în prevenția cancerului

Pe lângă reprezentanți ai principalelor asociații de pacienți, la eveniment și-au anunțat prezența prof. univ. dr. Maria-Despina Baghiu, președintele Societății Române de Hemato-Oncologie Pediatrică, conf.univ.dr. Monica Dragomir, șef Secția de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic București, dr. Rodica Cosnarovici, șef Secția Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic ”I. Chiricuță” Cluj-Napoca, conf.univ.dr. Smaranda Arghirescu, oncopediatru la Centrul de Transplant Medular al Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara, conf. univ. dr. Gheorghe Popa, medic oncopediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, prof.univ.dr. Pavel Chirilă, directorul Hospice Sf. Irina București, dr. Codruța Comșa, oncopediatru la Institutul Oncologic București, dr. Ștefania Neamțu, oncopediatru Cluj-Napoca.

Pentru a reliefa importanța parteneriatelor instituțiilor medicale cu organizațiile de pacienți, reprezentanții principalelor institute oncologice au acceptat invitația de a participa la eveniment: dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, prof.univ.dr. Rodica Anghel, managerul Institutului Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu" Bucureşti, conf.univ.dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, managerul Institutului Oncologic ”I. Chiricuță” Cluj-Napoca, dr. Alina Tănase, directorul medical al Institutului Clinic Fundeni.

Asociaţiile de pacienţi prezente la eveniment îşi vor face cunoscute proiectele pe care le derulează, planurile viitoare de intervenţie şi măsurile pe care doresc să le adopte în favoarea beneficiarilor lor, copiii bolnavi de cancer şi familiile acestora. De asemenea, evenimentul facilitează schimbul de experienţă dintre asistenţi sociali, pedagogi și alți specialişti implicaţi în serviciile sociale destinate copiilor bolnavi de cancer.

Asociația P.A.V.E.L. este singura organizație de părinți cu copii bolnavi de cancer din România. Scopul Asociaţiei P.A.V.E.L. este îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemie și anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informațional, psihologic și material copiilor, tinerilor bolnavi și familiilor acestora.

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Participarea este gratuită pe baza înscrierii la adresa de e-mail: press@sanatateapress.ro

Pentru mai multe informaţii: Georgiana Giunca, PR Executive, 0733.011.108, press@sanatateapress.ro


"Lupta copiilor împotriva cancerului, dusă de cei mari" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Georgiana Giunca
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.108

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Invitaţie întâlnire cu doamna doctor Rodica Tudor, medic primar oncologie medicală

Patronatul Medicinei Integrative, prin centrul regional ONCOSUPORT Bucureşti pentru terapie integrativă, consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer din zona(...) citeste mai departePremiera la Fundeni, primul transplant medular pentru un copil cu beta-talasemie majora

Vă facem cunoscut că în Departamentul de Transplant Medular al Institutului Clinic Fundeni în data de 26 octombrie 2010, s-a desfăsurat cu succes un transplant medular pentru un copil cu(...) citeste mai departe15 FEBRUARIE 2012 - ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI CU CANCER

Organizaţiile internaţionale care luptă împotriva cancerului la copii lansează o campanie de depistare timpurie, pentru a salva vieţile a mii de copii. Pe 15 ianuarie 2002, parinti din toata(...) citeste mai departeAsociaţia Salvează Vieţi dă startul campaniei „Cifrele înseamnă VIAŢĂ”

În luna decembrie, Asociaţia Salvează Vieţi dă startul campaniei “Cifrele înseamnă VIAŢĂ”, dedicată strângerii de fonduri pentru dotarea centrelor de hematologie din România cu camere(...) citeste mai departeDoar 5% dintre pacienţii diagnosticați cu cancer de vezică urinară în faza de metastază mai(...)

Cancerul de vezică urinară – denumit în limbaj de specialitate cancer urotelial – este pe locul 5 ca incidență dintre toate tipurile de cancer, la nivel global. Peste 430.000 cazuri sunt(...) citeste mai departe