Lupta copiilor împotriva cancerului, dusă de cei mari

Lupta copiilor împotriva cancerului, dusă de cei mari
Cea mai importantă conferință de oncologie pediatrică, având tema Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer, se desfășoară sâmbătă, 28 aprilie, la Rin Grand Hotel, sala Bruxelles, începând cu ora 09.00. Inițiată de Asociația P.A.V.E.L. în parteneriat cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, manifestarea aduce în prim-plan situația copiilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora în încercarea de a găsi soluții concrete atât pentru îmbunătățirea condițiilor celor bolnavi, cât și pentru prevenția și diagnosticarea corectă a afecțiunilor oncologice.

Printre temele dezbătute la acest eveniment se află:
- Importanța campaniilor de prevenţie și a diagnosticării precoce a cancerului la copii
- Obiectivele strategiei naționale și adoptarea standardelor europene în oncologia pediatrică
- Importanţa parteneriatelor instituţiilor medicale cu organizaţiile de pacienţi și nonguvernamentale
- Oncologia pediatrică în cadrului Institutului Clinic Fundeni
- Registrul de cancer
- Dezvoltarea îngrijirilor paliative pentru copii în România
- Analiza cauzelor de eșec terapeutic în cancerul copilului; Probleme ale oncologiei pediatrice din Romania
- Calitatea comunicării dintre pacienţi, aparţinători şi medici
- Rolul organizaţiilor de părinţi şi a celor care activează în domeniul drepturilor copilului
- Necesitatea adoptării codului etic pentru organizaţiile de pacienţi
- Importanța alimentaţiei şi stilului de viaţă în prevenția cancerului

Pe lângă reprezentanți ai principalelor asociații de pacienți, la eveniment și-au anunțat prezența prof. univ. dr. Maria-Despina Baghiu, președintele Societății Române de Hemato-Oncologie Pediatrică, conf.univ.dr. Monica Dragomir, șef Secția de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic București, dr. Rodica Cosnarovici, șef Secția Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic ”I. Chiricuță” Cluj-Napoca, conf.univ.dr. Smaranda Arghirescu, oncopediatru la Centrul de Transplant Medular al Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara, conf. univ. dr. Gheorghe Popa, medic oncopediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, prof.univ.dr. Pavel Chirilă, directorul Hospice Sf. Irina București, dr. Codruța Comșa, oncopediatru la Institutul Oncologic București, dr. Ștefania Neamțu, oncopediatru Cluj-Napoca.

Pentru a reliefa importanța parteneriatelor instituțiilor medicale cu organizațiile de pacienți, reprezentanții principalelor institute oncologice au acceptat invitația de a participa la eveniment: dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, prof.univ.dr. Rodica Anghel, managerul Institutului Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu" Bucureşti, conf.univ.dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, managerul Institutului Oncologic ”I. Chiricuță” Cluj-Napoca, dr. Alina Tănase, directorul medical al Institutului Clinic Fundeni.

Asociaţiile de pacienţi prezente la eveniment îşi vor face cunoscute proiectele pe care le derulează, planurile viitoare de intervenţie şi măsurile pe care doresc să le adopte în favoarea beneficiarilor lor, copiii bolnavi de cancer şi familiile acestora. De asemenea, evenimentul facilitează schimbul de experienţă dintre asistenţi sociali, pedagogi și alți specialişti implicaţi în serviciile sociale destinate copiilor bolnavi de cancer.

Asociația P.A.V.E.L. este singura organizație de părinți cu copii bolnavi de cancer din România. Scopul Asociaţiei P.A.V.E.L. este îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, leucemie și anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informațional, psihologic și material copiilor, tinerilor bolnavi și familiilor acestora.

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Participarea este gratuită pe baza înscrierii la adresa de e-mail: press@sanatateapress.ro

Pentru mai multe informaţii: Georgiana Giunca, PR Executive, 0733.011.108, press@sanatateapress.ro


"Lupta copiilor împotriva cancerului, dusă de cei mari" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Georgiana Giunca
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.108

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cluj-Napoca devine in iunie capitala europeana a oncologiei

În iunie 2014, Cluj-Napoca este gazda a două evenimente de referință pentru oncologia europeană și cea românească. În premieră pentru România, Organizația Institutelor Europene de Cancer(...) citeste mai departeCongresul International impotriva Cancerului Gastric, Coreea de Sud, 2011

In perioada 20-23 aprilie 2011, in Seul, Coreea de Sud, se va desfasura editia a IX-a a Congresului International impotriva Cancerului Gastric - IGCC 2011. citeste mai departeVesti bune pentru supravietuitoarele cancerului se san. Set de proteza si sutien special compensat(...)

Prin Ordinul 409 publicat in Monitorul Oficial cele care au trecut printr-o mastectomie beneficiaza, in regim compensat prin sistemul asigurarilor de sanatate, de set compus din proteza de san si(...) citeste mai departeA doua Conferinţă Naţională Actualităţi în Oncologia Pediatrică

Bucuria copilăriei nu ar trebui umbrită de o boală precum cancerul, dar, totuși, asta se întâmplă. Pentru că lupta copiilor împotriva cancerului trebuie dusă și de cei mari, Asociația(...) citeste mai departeCryo-Save se ofera sa stocheze celule stem pentru angajatii de la Fukushima

Cryo-Save Group NV, cea mai mare banca de celule stem din Europa, se ofera sa stocheze celule stem adulte autologe (proprii) pentru Japonia. Japonia doreste sa recolteze celule stem de la lucratorii(...) citeste mai departe