Ziua Internationala de Informare cu privire la Leucemia Mieloida Cronica, 22 septembrie 2012

Ziua Internationala de Informare cu privire la Leucemia Mieloida Cronica, 22 septembrie 2012
În data de 22 Septembrie 2012 marcăm Ziua Internațională de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, făcând apel la solidaritate pentru îmbunătățirea accesului pacienților la diagnostic, tratament și îngrijire.

În data de 22 Septembrie 2012 marcăm Ziua Internațională de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, făcând apel la solidaritate pentru îmbunătățirea accesului pacienților la diagnostic, tratament și îngrijire.

Începând cu anul 2011, ziua de 22 septembrie a devenit o zi specială pentru pacienții afectați de leucemie mieloidă cronică, o formă rară de cancer al sângelui, această formă de cancer jucând un rol esenţial în dezvoltarea medicinei personalizate în domeniul cancerului.

Data de 22 septembrie (22.09) simbolizează modificarea genetică a cromozomilor 9 și 22 care cauzează leucemia mieloidă cronică. Această zi este marcată prin diferite activități la nivel mondial: întruniri ale experților și politicienilor, răspândirea de clipuri video de sensibilizare, conferințe de presă, evenimente de strângere de fonduri și sensibilizare a opiniei publice. Toate acestea având ca rezultat creşterea gradului de conştientizare privind această formă rară de cancer. Incidența și prevalența leucemiei mieloide cronice sunt în creștere.

Ce este LMC?
În cazul LMC are loc o translocație reciprocă între celule, o parte din cromozomul 22 trece la cromozomul 9 și invers, rezultând, astfel, așa numitul cromozom Philadelphia care a fost descoperit în anul 1960. Înțelegerea acestor mecanisme a condus la dezvoltarea unui medicament, considerat a fi una din descoperirile de top în medicina personalizată din domeniul cancerului.
În prezent, În România sunt incluși în tratament aproximativ 750 de pacienți și mulți așteaptă încă pe lista de așteptare. În fiecare an sunt diagnosticate 100 – 150 de cazuri noi în România. În numele tuturor pacienților afectați de cancere rare din România ne exprimăm astăzi speranța că vor avea cu toții acces la tratamente eficiente, în timp util.

PENTRU O DIAGNOSTICARE TIMPURIE, MONITORIZAȚI-VĂ PERIODIC HEMOLEUCOGRAMA!

Despre Asociația Română de Cancere Rare – ARCrare
Asociaţia Română de Cancere Rare - ARCrare a fost înfiinţată în luna iunie 2011. Este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, apolitică şi independentă, membră a Alianței Naționale pentru Boli Rare din România.

Scopul asociaţiei este acela de îmbunătăţire a calităţii vieţii pacienţilor afectaţi de cancere rare prin acces la: informare, consiliere, instruire şi grupuri de suport.


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Ziua Internationala de Informare cu privire la Leucemia Mieloida Cronica, 22 septembrie 2012" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:arcrare@yahoo.com; office@arcrareromania.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Oncologii privati din Romania anunta prima conferinta nationala

Asociatia Nationala a Oncologilor Privati din Romania pregateste pentru primavara anului urmator prima conferinta nationala cu tema “Abordarea multidisciplinara in cancer. Noi modalitati de tratament(...) citeste mai departeCampania Doneaza cuvinte, 4-15 februarie 2013

Campania ,,Doneaza cuvinte” se va desfasura in perioada 4-15 februarie marcand 2 zile importante: Ziua Mondiala de Lupta Impotriva cancerului si Ziua Internationala de Lupta impotriva cancerului la(...) citeste mai departeCNAS: In 2012 alocarea bugetara pentru Programul National de Oncologie a fost de aproximativ(...)

Pe fondul discuțiilor despre fondurile alocate Programului Național de Oncologie și rolul comisiei de experți care analizează dosarele pacienților, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a explicat(...) citeste mai departeAl 21-lea Congres al Societăţii Române de Radioterapie şi Oncologie Medicală

Al 21-lea Congres al Societăţii Române de Radioterapie şi Oncologie Medicală se va desfăşura în perioada 6-8 octombrie 2011, la Hotel POESIS, Str. Mircea cel Bătrân 9-11, Satu-Mare. citeste mai departeStudiu privind afectiunile oncologice feminine in Romania

București, 8 martie. Implementarea și promovarea programelor de screening gratuite și creșterea nivelului de educație sanitară a populației, măsuri necesare pentru managementul cancerelor(...) citeste mai departe