Ziua Internationala de Informare cu privire la Leucemia Mieloida Cronica, 22 septembrie 2012

Ziua Internationala de Informare cu privire la Leucemia Mieloida Cronica, 22 septembrie 2012
În data de 22 Septembrie 2012 marcăm Ziua Internațională de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, făcând apel la solidaritate pentru îmbunătățirea accesului pacienților la diagnostic, tratament și îngrijire.

În data de 22 Septembrie 2012 marcăm Ziua Internațională de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, făcând apel la solidaritate pentru îmbunătățirea accesului pacienților la diagnostic, tratament și îngrijire.

Începând cu anul 2011, ziua de 22 septembrie a devenit o zi specială pentru pacienții afectați de leucemie mieloidă cronică, o formă rară de cancer al sângelui, această formă de cancer jucând un rol esenţial în dezvoltarea medicinei personalizate în domeniul cancerului.

Data de 22 septembrie (22.09) simbolizează modificarea genetică a cromozomilor 9 și 22 care cauzează leucemia mieloidă cronică. Această zi este marcată prin diferite activități la nivel mondial: întruniri ale experților și politicienilor, răspândirea de clipuri video de sensibilizare, conferințe de presă, evenimente de strângere de fonduri și sensibilizare a opiniei publice. Toate acestea având ca rezultat creşterea gradului de conştientizare privind această formă rară de cancer. Incidența și prevalența leucemiei mieloide cronice sunt în creștere.

Ce este LMC?
În cazul LMC are loc o translocație reciprocă între celule, o parte din cromozomul 22 trece la cromozomul 9 și invers, rezultând, astfel, așa numitul cromozom Philadelphia care a fost descoperit în anul 1960. Înțelegerea acestor mecanisme a condus la dezvoltarea unui medicament, considerat a fi una din descoperirile de top în medicina personalizată din domeniul cancerului.
În prezent, În România sunt incluși în tratament aproximativ 750 de pacienți și mulți așteaptă încă pe lista de așteptare. În fiecare an sunt diagnosticate 100 – 150 de cazuri noi în România. În numele tuturor pacienților afectați de cancere rare din România ne exprimăm astăzi speranța că vor avea cu toții acces la tratamente eficiente, în timp util.

PENTRU O DIAGNOSTICARE TIMPURIE, MONITORIZAȚI-VĂ PERIODIC HEMOLEUCOGRAMA!

Despre Asociația Română de Cancere Rare – ARCrare
Asociaţia Română de Cancere Rare - ARCrare a fost înfiinţată în luna iunie 2011. Este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, apolitică şi independentă, membră a Alianței Naționale pentru Boli Rare din România.

Scopul asociaţiei este acela de îmbunătăţire a calităţii vieţii pacienţilor afectaţi de cancere rare prin acces la: informare, consiliere, instruire şi grupuri de suport.


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Ziua Internationala de Informare cu privire la Leucemia Mieloida Cronica, 22 septembrie 2012" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:arcrare@yahoo.com; office@arcrareromania.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

O sansa pentru bolnavii de cancer din Romania - proiectul RomCan. Coordonator proiect – UMF Carol(...)

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București organizează, în colaborare cu, Universitatea din Reykjavik, Organizaţia de Cercetare deCODE Genetics din Islanda și Institutul(...) citeste mai departeAsociatia P.A.V.E.L. va invita la sarbatorirea Zilei Copilului

Asociatia P.A.V.E.L. va invita la sarbatorirea ZILEI COPILULUI la Institutul Oncologic, etajul 1 (langa Sala de Festivitati), ora 11 si Institutul Clinic Fundeni (Clinica de Pediatrie), etajul 6, ora(...) citeste mai departeInstitutul Clinic Fundeni, Asociatia Daruieste Viata si GDF SUEZ Energy Romania demareaza programul(...)

Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni.(...) citeste mai departeDialoguri pentru viata: Sanatatea feminina si Oncologia

Prevenție, diagnostic precis, abordare personalizată: armele principale în optimizarea rezultatelor în afecțiunile oncologice citeste mai departeProgram de informare despre riscurile cancerului de col uterin în București, Cluj și Iași

Zece medici formatori din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF) și aproape 100 de voluntari studenți de la facultățile de medicină vor începe luna aceasta implementarea unui program(...) citeste mai departe