Ziua Internationala de Informare cu privire la Leucemia Mieloida Cronica, 22 septembrie 2012

Ziua Internationala de Informare cu privire la Leucemia Mieloida Cronica, 22 septembrie 2012
În data de 22 Septembrie 2012 marcăm Ziua Internațională de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, făcând apel la solidaritate pentru îmbunătățirea accesului pacienților la diagnostic, tratament și îngrijire.

În data de 22 Septembrie 2012 marcăm Ziua Internațională de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, făcând apel la solidaritate pentru îmbunătățirea accesului pacienților la diagnostic, tratament și îngrijire.

Începând cu anul 2011, ziua de 22 septembrie a devenit o zi specială pentru pacienții afectați de leucemie mieloidă cronică, o formă rară de cancer al sângelui, această formă de cancer jucând un rol esenţial în dezvoltarea medicinei personalizate în domeniul cancerului.

Data de 22 septembrie (22.09) simbolizează modificarea genetică a cromozomilor 9 și 22 care cauzează leucemia mieloidă cronică. Această zi este marcată prin diferite activități la nivel mondial: întruniri ale experților și politicienilor, răspândirea de clipuri video de sensibilizare, conferințe de presă, evenimente de strângere de fonduri și sensibilizare a opiniei publice. Toate acestea având ca rezultat creşterea gradului de conştientizare privind această formă rară de cancer. Incidența și prevalența leucemiei mieloide cronice sunt în creștere.

Ce este LMC?
În cazul LMC are loc o translocație reciprocă între celule, o parte din cromozomul 22 trece la cromozomul 9 și invers, rezultând, astfel, așa numitul cromozom Philadelphia care a fost descoperit în anul 1960. Înțelegerea acestor mecanisme a condus la dezvoltarea unui medicament, considerat a fi una din descoperirile de top în medicina personalizată din domeniul cancerului.
În prezent, În România sunt incluși în tratament aproximativ 750 de pacienți și mulți așteaptă încă pe lista de așteptare. În fiecare an sunt diagnosticate 100 – 150 de cazuri noi în România. În numele tuturor pacienților afectați de cancere rare din România ne exprimăm astăzi speranța că vor avea cu toții acces la tratamente eficiente, în timp util.

PENTRU O DIAGNOSTICARE TIMPURIE, MONITORIZAȚI-VĂ PERIODIC HEMOLEUCOGRAMA!

Despre Asociația Română de Cancere Rare – ARCrare
Asociaţia Română de Cancere Rare - ARCrare a fost înfiinţată în luna iunie 2011. Este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, apolitică şi independentă, membră a Alianței Naționale pentru Boli Rare din România.

Scopul asociaţiei este acela de îmbunătăţire a calităţii vieţii pacienţilor afectaţi de cancere rare prin acces la: informare, consiliere, instruire şi grupuri de suport.


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Ziua Internationala de Informare cu privire la Leucemia Mieloida Cronica, 22 septembrie 2012" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:arcrare@yahoo.com; office@arcrareromania.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Pacientele cu cancer mamar vor avea acces la analize de ultima generatie si operatii de(...)

Pacientele cu cancer mamar vor avea acces la analize de ultimă generaţie şi operaţii de reconstructie. citeste mai departeCamere implantabile pentru 100 de bolnavi de cancer

Asociatia Medisprof demareaza o ampla campanie sociala de strangere de fonduri pentru bolnavii de cancer, cu prilejul participarii la Targul de Servicii Medicale si Ingrijire Corporala ce va avea loc(...) citeste mai departeO seara de neuitat - Balul Stelutelor 2013

Asociatia M.A.M.E. a organizat vineri, 29 noiembrie 2013, cea de-a III-a editie a Balului Stelutelor, un eveniment caritabil de strangere de fonduri in beneficiul copiilor bolnavi de cancer si alte(...) citeste mai departeSpecialistii clujeni au marcat Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului prin(...)

Potrivit statisticilor, 2 din 10 români își pierd viața din cauza tumorilor maligne1, în timp ce incidența cancerului în populația din țara noastră este de aproximativ 47.500 de cazuri noi pe(...) citeste mai departeIn Romania au fost diagnosticate 78.760 de noi cazuri de cancer in 2012, iar numarul bolnavilor(...)

Un studiu al Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății arată că în România s-au înregistrat 78,760 de noi cazuri de cancer în 2012. Această statistică a(...) citeste mai departe