Ziua Internationala de Informare cu privire la Leucemia Mieloida Cronica, 22 septembrie 2012

Ziua Internationala de Informare cu privire la Leucemia Mieloida Cronica, 22 septembrie 2012
În data de 22 Septembrie 2012 marcăm Ziua Internațională de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, făcând apel la solidaritate pentru îmbunătățirea accesului pacienților la diagnostic, tratament și îngrijire.

În data de 22 Septembrie 2012 marcăm Ziua Internațională de Informare cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, făcând apel la solidaritate pentru îmbunătățirea accesului pacienților la diagnostic, tratament și îngrijire.

Începând cu anul 2011, ziua de 22 septembrie a devenit o zi specială pentru pacienții afectați de leucemie mieloidă cronică, o formă rară de cancer al sângelui, această formă de cancer jucând un rol esenţial în dezvoltarea medicinei personalizate în domeniul cancerului.

Data de 22 septembrie (22.09) simbolizează modificarea genetică a cromozomilor 9 și 22 care cauzează leucemia mieloidă cronică. Această zi este marcată prin diferite activități la nivel mondial: întruniri ale experților și politicienilor, răspândirea de clipuri video de sensibilizare, conferințe de presă, evenimente de strângere de fonduri și sensibilizare a opiniei publice. Toate acestea având ca rezultat creşterea gradului de conştientizare privind această formă rară de cancer. Incidența și prevalența leucemiei mieloide cronice sunt în creștere.

Ce este LMC?
În cazul LMC are loc o translocație reciprocă între celule, o parte din cromozomul 22 trece la cromozomul 9 și invers, rezultând, astfel, așa numitul cromozom Philadelphia care a fost descoperit în anul 1960. Înțelegerea acestor mecanisme a condus la dezvoltarea unui medicament, considerat a fi una din descoperirile de top în medicina personalizată din domeniul cancerului.
În prezent, În România sunt incluși în tratament aproximativ 750 de pacienți și mulți așteaptă încă pe lista de așteptare. În fiecare an sunt diagnosticate 100 – 150 de cazuri noi în România. În numele tuturor pacienților afectați de cancere rare din România ne exprimăm astăzi speranța că vor avea cu toții acces la tratamente eficiente, în timp util.

PENTRU O DIAGNOSTICARE TIMPURIE, MONITORIZAȚI-VĂ PERIODIC HEMOLEUCOGRAMA!

Despre Asociația Română de Cancere Rare – ARCrare
Asociaţia Română de Cancere Rare - ARCrare a fost înfiinţată în luna iunie 2011. Este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, apolitică şi independentă, membră a Alianței Naționale pentru Boli Rare din România.

Scopul asociaţiei este acela de îmbunătăţire a calităţii vieţii pacienţilor afectaţi de cancere rare prin acces la: informare, consiliere, instruire şi grupuri de suport.


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Ziua Internationala de Informare cu privire la Leucemia Mieloida Cronica, 22 septembrie 2012" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:arcrare@yahoo.com; office@arcrareromania.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

FUNDATIA BRISTOL-MYERS SQUIBB ANUNTA CINCI NOI GRANTURI PENTRU IMBUNATATIREA COMPETENTELOR DE(...)

Simpozionul Bridging Cancer Care™ din cadrul Conferintei Internationale privind Asistenta in Cancer de la Praga are ca tema centrala eliminarea barierelor si imbunatatirea performantelor in practica(...) citeste mai departeImbinarea tratamentului oncologic cu cercetarea – cheia unui management eficient in cancer

Povara economică generată de cancer în 2009 în statele membre ale Uniunii Europene a fost de 126 de miliarde de euro, în condiţiile în care mai mult de o treime din toate cazurile de cancer pot fi(...) citeste mai departeContracepţia ca factor de risc în cancer – mit sau realitate?

Există numeroase controverse legate de pilulele contraceptive şi riscul crescut de cancer pe care îl au, în special pentru femeile care le utilizează o perioadă îndelungată de timp. Această metodă(...) citeste mai departeBolnavii de cancer din Romania pot beneficia GRATUIT de unul dintre cele mai performante tratamente

Bolnavii de cancer au sansa de a beneficia GRATUIT de Radioterapie IMRT-VMAT, un tratament unic in acest moment in Romania si una dintre cele mai performante proceduri impotriva acestei maladii(...) citeste mai departe14 octombrie, Ziua Internationala de constientizare a nevoii de ingrijire paliativa pediatrica

Pe 14 octombrie 2016, HOSPICE Casa Speranţei s-a alăturat campaniei iniţiate de The International Children’s Palliative Care Network (ICPCN), Hats On 4 CPC, prin care s-a dorit atragerea atenţiei(...) citeste mai departe