Un nutritionist roman a fost premiat la Paris

Un nutritionist roman a fost premiat la Paris
Specialistul in nutritie-dietetica de la clinica clujeana Medisprof, Iulia Tutui, a castigat unul dintre cele trei premii acordate in cadrul Congresului International de Tratament Impotriva Cancerului (ICACT), ce a avut loc la Paris in perioada 5-7 februarie 2013.

Clinica Medisprof a participat cu doua lucrari inedite la sesiunile de postere de la congresul international de oncologie. In urma acestora studiul realizat de nutritionistul Iulia Tutui a fost selectionat sa fie prezentat in cadrul sesiunilor plenare si a fost desemnat castigator de catre comitetul stiintific al evenimentului. Lucrarea premiata a analizat eficienta suplimentelor alimentare in reducerea efectelor secundare datorate chimioterapiei si a fost initiata din dorinta specialistilor de la clinica din Cluj-Napoca de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor oncologici.

Cercetarea a fost desfasurata pe un esantion de 37 de pacienti diagnosticati cu cancer, cu varsta cuprinsa intre 27 si 72 de ani. Acestora li s-a administrat o doza de 30 g de glutamina inainte de masa, iar in urma evaluarii starii lor de sanatate s-a demonstrat ca suplimentele orale au diminuat considerabil efectele secundare produse de citostatice. „Rezultatele inregistrate au evidentiat faptul ca suplimentele orale de glutamina reduc atat incidenta, cat si severitatea episoadelor diareice si a mucozitei datorate chimioterapiei. Totodata, cercetarea efectuata a aratat ca glutamina protejeaza tesuturile sanatoase si sensibilizeaza celulele tumorale pentru un raspuns mai bun la tratamentul antitumoral” afirma Iulia Tutui, castigatoarea premiului de la congresul international de oncologie de la Paris.

Aflat la cea de a douzeci si patra editie, congresul international de la Paris este unul dintre evenimentele de referinta din domeniul oncologic la nivel mondial, acesta reunind numeroase personalitati medicale din intreaga lume. „Suntem mandri ca echipa Medisprof a participat la acest congres si, mai ales, ne bucura faptul ca specialistul nostru in nutritie a castigat un premiu atat de important. Studiul desfasurat la clinica noastra reprezinta un pas inainte in cercetarea importantei elementelor de nutritie in tratamentul oncologic, iar distinctia primita este cu atat mai valoroasa, cu cat evenimentul a fost unul acreditat ESMO, UEMS şi ACOE” afirma managerul clinicii Medisprof, dr. Carolina Udrea. De asemenea, cea de a doua lucrare cu care echipa Medisprof a participat la sesiunea de postere a fost una dintre cele mai apreciate. Ea a fost realizata de psihologul Ancuta David si a urmarit impactul simptomelor secundare datorate chimioterapiei asupra calitatii vietii la pacientele diagnosticate cu carcinom mamar.


"Un nutritionist roman a fost premiat la Paris" adaugat de D\'Avantage Consult 212564

Persoana de contact
Nume:Raluca Marcu
Email:raluca.marcu@davantage.ro
Telefon:0264 402 726
Sursă:www.davantage.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Declaratiile Secretarului de Stat Adrian Pana cu privire la rezultatele controlului de la(...)

Principala concluzie generală pe care o putem trage în urma controlului de la IOB este un management defectuos, de natură a afecta calitatea serviciilor oferite pacienților. citeste mai departeMedicament Roche aprobat in Europa ca tratament de intretinere de prima linie pentru limfomul(...)

Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a aprobat recent utilizarea unui medicament produs de compania elvetiana Roche ca tratament de intretinere pentru pacientii cu limfom folicular, care au(...) citeste mai departePacient informat si responsabil. Noi putem sa ne implicam. Eu pot sa ma informez. 4 februarie –(...)

Potrivit statisticilor, 2 din 10 români își pierd viața din cauza tumorilor maligne1, în timp ce incidența cancerului în populația din țara noastră este de aproximativ 47.500 de (...) citeste mai departeInterventia pe termen lung - conditie esentiala pentru integrarea optima a copilului cu cancer! -(...)

Asociaţia „Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă” (P.A.V.E.L.) - asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer – organizează cea de-a patra Conferinţă Naţională dedicată(...) citeste mai departeCancerul il poate rapune! La doar 8 ani, Vladimir duce o lupta intre viata si moarte!

Vladimir Bivol, în vârstă de doar 8 ani, a fost diagnosticat cu Tumora Wilms (Nefroblastom), un tip de cancer renal rar care îi poate pune oricând viaţa în pericol. Băiatul a fost transferat(...) citeste mai departe