Prima puncție biopsie cu vacuum ghidată ecografic din mediul privat

Prima puncție biopsie cu vacuum ghidată ecografic din mediul privat
La clinica CMU Băneasa, parte din Campusul Medical CMU, s-a efectuat prima puncție biopsie cu vacuum ghidată ecografic din mediul privat. Procedura a durat aproximativ 1 oră, pacienta a suportat foarte bine actul intervențional și a plecat din clinică la aproximativ 30 minute de la terminarea procedurii complete, cu o stare generală foarte bună.

Puncția biopsie cu vacuum ghidată ecografic este o procedură foarte sigură şi constă în absorbţia fragmentelor de ţesut şi a colecţiilor de sânge printr-o metodă aspirativă. Faţă de procedura clasică, avantajul constă în obţinerea unui rezultat mai precis.

În plus, prin această investigaţie, se marchează zona din care s-a efectuat biopsia, permiţând şi eventuala intervenţie chirurgicală ulterioară, dacă este necesară. Confortul şi beneficiile pacientului sunt maxime, iar recuperarea este imediată.

“CMU Băneasa se specializează în intervenţii din ce în ce mai complexe, atât în ceea ce priveşte biopsiile, cât şi pe partea de oncoplastie. Suntem pe cale să trasformăm CMU Băneasa în primul centru de excelență al sânului din domeniul privat, oferind tehnică medicală de vârf susţinută de aparatură de top.”, a declarat Nirvana Georgescu, Director Medical Adjunct CMU.

Echipa de specialişti care a efectuat intervenţia este formată din: Dr. Anca Plotoagă, medic specialist imagistică-ecografie, Dr. Adina Chiriță, medic primar imagistică-ecografie, Dr. Cristian Rădoi, medic primar obstetrică-ginecologie si Dr. Monica Ștefan, medic medicină generală.


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Prima puncție biopsie cu vacuum ghidată ecografic din mediul privat" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alina Melescanu
Email:alina.melescanu@r-g.ro
Telefon:0740 12 12 86

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Strategie nationala pentru ajutorarea bolnavilor de cancer

În România, aproximativ 500.000 de pacienţi sunt diagnosticaţi cu cancer, 70% din cazuri fiind în stare incurabilă. Din acest total doar 5% au acces la servicii paliative. Pentru a veni în(...) citeste mai departeGala Solidaritatii si Sperantei ”Adriana exista!”, 22 noiembrie 2012

Asociaţia Română de Cancere Rare vă invită să participati joi, 22 noiembrie, la Gala Solidarităţii si Speranţei “Adriana există!”. Evenimentul se va desfășura la hotel Howard(...) citeste mai departe1,4 milioane de noi cazuri de cancer mamar, anual

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Liga Română de Cancer continuă şi în acest an în luna octombrie campania de informare despre cancerul de sân “Nu am făcut destul”,(...) citeste mai departeCNAS: In 2012 alocarea bugetara pentru Programul National de Oncologie a fost de aproximativ(...)

Pe fondul discuțiilor despre fondurile alocate Programului Național de Oncologie și rolul comisiei de experți care analizează dosarele pacienților, Casa Națională de Asigurări de Sănătate(...) citeste mai departeAstazi marcam Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului: la fiecare 5 ore, o femeie moare(...)

Cancerul continuă să facă ravagii în rândul românilor, rata de mortalitate fiind de 248 de cazuri la 100.000 de locuitori, cu 18% mai mare față de media Uniunii Europene și cu 65% mai(...) citeste mai departe