Prima puncție biopsie cu vacuum ghidată ecografic din mediul privat

Prima puncție biopsie cu vacuum ghidată ecografic din mediul privat
La clinica CMU Băneasa, parte din Campusul Medical CMU, s-a efectuat prima puncție biopsie cu vacuum ghidată ecografic din mediul privat. Procedura a durat aproximativ 1 oră, pacienta a suportat foarte bine actul intervențional și a plecat din clinică la aproximativ 30 minute de la terminarea procedurii complete, cu o stare generală foarte bună.

Puncția biopsie cu vacuum ghidată ecografic este o procedură foarte sigură şi constă în absorbţia fragmentelor de ţesut şi a colecţiilor de sânge printr-o metodă aspirativă. Faţă de procedura clasică, avantajul constă în obţinerea unui rezultat mai precis.

În plus, prin această investigaţie, se marchează zona din care s-a efectuat biopsia, permiţând şi eventuala intervenţie chirurgicală ulterioară, dacă este necesară. Confortul şi beneficiile pacientului sunt maxime, iar recuperarea este imediată.

“CMU Băneasa se specializează în intervenţii din ce în ce mai complexe, atât în ceea ce priveşte biopsiile, cât şi pe partea de oncoplastie. Suntem pe cale să trasformăm CMU Băneasa în primul centru de excelență al sânului din domeniul privat, oferind tehnică medicală de vârf susţinută de aparatură de top.”, a declarat Nirvana Georgescu, Director Medical Adjunct CMU.

Echipa de specialişti care a efectuat intervenţia este formată din: Dr. Anca Plotoagă, medic specialist imagistică-ecografie, Dr. Adina Chiriță, medic primar imagistică-ecografie, Dr. Cristian Rădoi, medic primar obstetrică-ginecologie si Dr. Monica Ștefan, medic medicină generală.


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Prima puncție biopsie cu vacuum ghidată ecografic din mediul privat" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alina Melescanu
Email:alina.melescanu@r-g.ro
Telefon:0740 12 12 86

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

La Timisoara va fi construit un Institut Regional Oncologic

La propunerea Ministerului Sănătății, Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes național şi locuinţe a avizat demararea lucrărilor de construcție a Institutului(...) citeste mai departeZiua Internationala a Copilului cu Cancer va fi marcata printr-o expozitie de desene ale copiilor(...)

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului cu Cancer - 15 Februarie, Asociația P.A.V.E.L, asociația părinților cu copii bolnavi de cancer, leucemie și anemii grave în parteneriat cu Comisia(...) citeste mai departeLupta copiilor împotriva cancerului, dusă de cei mari

Cea mai importantă conferință de oncologie pediatrică, având tema Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer, se desfășoară sâmbătă, 28 aprilie, la Rin Grand(...) citeste mai departeAproape 500 de persoane au fost prezente la „Ziua Supravieţuitorului de Cancer”

Aflată la a VIII-a ediţie, „Ziua Supravieţuitorului de Cancer” a reunit la Braşov peste 450 de persoane din ţară. Evenimentul cu caracter naţional, organizat de Federaţia Asociatiilor(...) citeste mai departeCurs medical “Ucigasii tacuti ai femeii: cancerul de san si cancerul de col”

Curs organizat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, in perioada 28-29 ianuarie 2011. citeste mai departe