Ziua Supravieţuitorului de Cancer – 18 decembrie 2010

Ziua Supravieţuitorului de Cancer – 18 decembrie  2010
Ziua Supravieţuitorului de Cancer a devenit deja tradiţie în Braşov, datorită succesului avut în anii anteriori. Federaţia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), prin reprezentata sa în oraşul de la poalele Tâmpei, Asociaţia Bolnavilor de Cancer din România (ABC), in parteneriat cu Centrul Cultural ,,Reduta”, re-editează, pentru a opta oară consecutiv, acest eveniment naţional, ce va avea loc sâmbătă, 18.12.2010, la Centrul Cultural ,,Reduta”, printr-un spectacol muzical coregrafic, care va începe la ora 18.00

A fost confirmată participarea a peste 145 de supravieţuitori din Bucureşti, Constanţa, Bacău, Suceava, Bistriţa, Timişoara, Brăila, Focşani, Iasi, Galaţi, Ploieşti, Hunedoara şi Craiova, iar din Braşov cca. 200. Printre supravieţuitori sunt şi copiii monitorizaţi şi susţinuţi de asociaţia ABC România. Supravieţuitorii vor fi sărbătoriţi de toţi cei care le sunt alături în lupta cu această cumplită maladie: medici, cadre medicale, reprezentanţi locali ai instituţiilor statului, reprezentanţi ai companiilor farmaceutice, reprezentanţii autorităţilor locale şi naţionale.

La organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment, alături de grupele de sprijin de la ABC si minunatul colectiv al Centrului Cultural ,,Reduta”, şi-au adus contribuţia si cele 14 organizatiile membre FABC.

„Prin acest eveniment marcăm an de an victoria asupra cancerului - o bătălie câştigată dintr-un război, sărbătorindu-i pe cei care au curajul şi voinţa de a se angaja în această luptă, făcând eforturi extraordinare pentru a supravieţui bolii pe de o parte, dar şi deficienţelor din sistemul sanitar din Romania şi lipsei unor prevederi legislative care să îi sprijine.

Pe de altă parte considerăm că este o motivaţie ca să nu se dea bătuţi oricât de greu ar fi, iar pentru cei nou diagnosticaţi, de a se angaja în această luptă şi de a deveni nu numai supravieţuitori, ci chiar învingători. Sperăm să reuşim în cel mai scurt timp să schimbăm mentalitatea opiniei publice asupra acestei categorii de pacienţi şi asupra bolii, dar şi să tragem un semnal de alarmă, ca principala preocuparea a populaţiei să devină prevenirea şi depistarea în stadiu incipient a bolii, când poate fi tratată şi chiar vindecată. Principalii sponsori ai evenimentului sunt mari companii farmaceutice internaţionale care s-au implicat şi ne-au sprijinit pe parcursul anului în toate acţiunile şi proiectele noastre” a declarat Cezar Irimia, preşedinte FABC.

21 decembrie a fost desemnată Ziua Supravieţuitorului de Cancer în anul 2001, la iniţiativa Ligii Române de Cancer, celebrând decizia de a trăi, de a lupta împotriva resemnării şi efortul imens de a supravieţui acestei cumplite maladii. La eveniment vor mai participa membrii conducerii Asociatiei ,,Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afecţiuni Cronice din România” (COPAC), medici, cadre medicale, responsabili ai Sănătăţii din Braşov, oficialităţi. Sperăm, ca si de această dată, presa să fie lângă noi, ajutându-ne la promovarea şi apărarea drepturilor pacientului în România, dar şi cu un mesaj de sărbători.


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Ziua Supravieţuitorului de Cancer – 18 decembrie 2010" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Irimia Cezar
Telefon:0723.240.223

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

S-a infiintat Asociatia Romana de Cancere Rare

Aproximativ 4 milioane de oameni din UE sunt afectaţi de cancere rare. Există aproximativ 186 de forme rare de cancer. Cancerele rare reprezintă aproximativ 22% din totalitatea cazurilor de(...) citeste mai departePrimul Plan National Multianual Integrat de Control al Cancerului in Romania pentru perioada(...)

Ministerul Sănătății prezintă primul Plan Național Multianual Integrat de Control al Cancerului pentru perioada 2016-2020 (PNCC), care înglobează strategii noi de control al cancerului în(...) citeste mai departeCluj-Napoca devine in iunie capitala europeana a oncologiei

În iunie 2014, Cluj-Napoca este gazda a două evenimente de referință pentru oncologia europeană și cea românească. În premieră pentru România, Organizația Institutelor Europene de Cancer(...) citeste mai departeAstazi marcam Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului: la fiecare 5 ore, o femeie moare(...)

Cancerul continuă să facă ravagii în rândul românilor, rata de mortalitate fiind de 248 de cazuri la 100.000 de locuitori, cu 18% mai mare față de media Uniunii Europene și cu 65% mai(...) citeste mai departeInterventia pe termen lung - conditie esentiala pentru integrarea optima a copilului cu cancer! -(...)

Asociaţia „Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă” (P.A.V.E.L.) - asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer – organizează cea de-a patra Conferinţă Naţională dedicată(...) citeste mai departe