Aproape 500 de persoane au fost prezente la „Ziua Supravieţuitorului de Cancer”

Aproape 500 de persoane au fost prezente la  „Ziua Supravieţuitorului de Cancer”
Aflată la a VIII-a ediţie, „Ziua Supravieţuitorului de Cancer” a reunit la Braşov peste 450 de persoane din ţară. Evenimentul cu caracter naţional, organizat de Federaţia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), prin reprezentanta sa în oraşul de la poalele Tâmpei, Asociaţia Bolnavilor de Cancer din România (ABC), s-a desfăşurat sâmbătă, 18 decembrie 2010, la Centrul Cultural „Reduta” Braşov, partener în proiect.

Astfel, supravieţuitori din Bucureşti, Constanţa, Bacău, Suceava, Bistriţa, Timişoara, Brăila, Focşani, Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Hunedoara, Craiova şi Braşov, printre care copiii monitorizaţi şi susţinuţi de asociaţia ABC România, alături de însoţitori şi susţinători, au asistat cu deosebit interes la programul artistic susţinut de elevii actori ai trupei de teatru „Micul Thalia” din Braşov, coordonată de actriţa Camelia Varga. Corul de copii „Camerata veselă” şi tinerii din Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România au dat un plus de valoare spectacolului muzical-coregrafic.

„Ziua Supravieţuitorului de Cancer a devenit deja o tradiţie la Braşov. Prin această acţiune ne dorim să-i sărbătorim pe cei care au renunţat la resemnare şi s-au înarmat cu putere ca să poată lupta cu această crâncenă maladie. Şi-au trimis reprezentanţi toate cele 14 organizaţii care formează FABC, dar şi alte asociaţii de pacienţi de diverse patologii, membre ale Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC). Cei care nu au putut fi alături de noi la această manifestare ne-au trimis salutul lor”, a declarat iniţiatorul proiectului, totodată preşedinte COPAC, Cezar Irimia.

În sală s-au auzit şi aplauzele medicilor, unii din Braşov, alţii din Timişoara şi Bucureşti, care au ţinut să se alăture pacienţilor în această zi aniversară. „Lângă noi am avut medici, cărora le mulţumesc pe această cale că ne-au fost alături nu doar la căpătâi, ci şi la acţiunile noastre, de-a lungul timpului. De asemenea, am avut salutul Colegiului Medicilor din România, al Colegiului Farmaciştilor din România şi al producătorilor de medicamente. Din păcate, nu ne-am bucurat de prezenţa autorităţilor, care ar fi trebuit să ne sprijine în această acţiune. Mă refer aici la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii, instituţii care ne-au ignorat şi de această dată”, a precizat Cezar Irimia. Totuşi, fondatorul ABC România s-a declarat mulţumit de reuşita evenimentului aniversar care dovedeşte încă o dată solidaritatea între pacienţi în general, şi a celor cu cancer în particular.

21 decembrie a fost desemnată „Ziua Supravieţuitorului de Cancer” în anul 2001, la iniţiativa Ligii Române de Cancer. De atunci, pacienţi de toate vârstele se întâlnesc anual pentru a marca, printr-un moment special, încă un an de victorie asupra cancerului.


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Aproape 500 de persoane au fost prezente la „Ziua Supravieţuitorului de Cancer”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cezar Irimia
Telefon:0723.240.223

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

CNAS: In 2012 alocarea bugetara pentru Programul National de Oncologie a fost de aproximativ(...)

Pe fondul discuțiilor despre fondurile alocate Programului Național de Oncologie și rolul comisiei de experți care analizează dosarele pacienților, Casa Națională de Asigurări de Sănătate(...) citeste mai departeAsociaţia Salvează Vieţi dă startul campaniei „Cifrele înseamnă VIAŢĂ”

În luna decembrie, Asociaţia Salvează Vieţi dă startul campaniei “Cifrele înseamnă VIAŢĂ”, dedicată strângerii de fonduri pentru dotarea centrelor de hematologie din România cu camere(...) citeste mai departe„Prezent si Viitor in abordarea afectiunilor oncologice” - Zilele Institutului Oncologic(...)

În perioada 5-7 iulie se desfășoară la Cluj, Zilele Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” cu tema centrală „Prezent și Viitor în abordarea afecțiunilor oncologice”.(...) citeste mai departeRezultatele campaniei de testari gratuite FABC: In Romania rurala a anului 2017, o femeie din 7 are(...)

Numărul femeilor depistate cu probleme la sâni în cadrul campaniei „Nu am făcut destul” este, de la an la an, în continuă creștere. Examinările gratuite din octombrie și noiembrie,(...) citeste mai departeCancerul mamar creste cu 39% riscul unei alte tumori

Femeile diagnosticate cu cancer de sân au un risc aproape de două ori mai mare decât restul populaţiei de a dezvolta un al doilea tip de neoplasm într-o altă zonă a corpului, arată un studiu(...) citeste mai departe