Asociatia Salveaza Vieti a strans 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic

Asociatia Salveaza Vieti a strans 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic
Asociaţia Salvează Vieţi a strâns peste 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic. Prima parte a campaniei a fost adresată companiilor din România. Începând cu luna ianuarie 2011, asociaţia demarează a doua parte a campaniei, destinată persoanelor fizice. Obiectivul final este suma de 1 milion de euro.

În luna decembrie 2010, Asociaţia Salvează Vieţi a obţinut donaţii în valoare de peste 400.000 de euro în urma campaniei dedicate înfiinţării primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara. Cea mai mare parte a sumei a rezultat în urma redirecţionării de către companii a 20% din impozitul pe profitul aferent anului 2010, circa 300 de firme, majoritatea IMM-uri, şi 80 de persoane fizice contribuind la strângerea fondurilor.

În perioada 15 ianuarie-31 martie 2011 se va desfăşura a doua parte a campaniei, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, prin care orice persoană va putea dona 2 EUR prin SMS, la numărul 858, gratuit în orice reţea de telefonie mobilă (nu se percepe TVA).

„Prin această campanie am scos la iveală o facilitate a codului fiscal de care firmele mici și mijlocii nu ştiau. Pentru mediul de afaceri, informația despre 20% este un fel de E112 pentru oamenii bolnavi. Această facilitate a demonstrat că poate salva vieți. Ne-am bucurat foarte mult să vedem atât de mulţi oameni de afaceri responsabili, care au ales să redirecționeze banii către un proiect concret în loc sa-i trimită in gaura neagră a statului. Promitem tuturor celor care au ajutat la strângerea fondurilor că vor vedea cât de curând posibil rezultatele contribuţiei lor. Mulţumită lor suntem aproape la jumătatea drumului, vom atinge mai ușor obiectivul de 1 milion de euro şi astfel ne vom putea îndeplini promisiunea către copiii bolnavi de cancer, care aşteaptă de la noi o şansă în plus la viaţă”, a declarat Carmen Uscatu, Preşedinte Salvează Vieţi.

„Pe lângă suma colectată, cred că am mai înregistrat o reuşită - am atras atenţia asupra posibilităţii de a redirecţiona 20% din impozitul pe profit, o facilitate foarte puţin cunoscută de către firmele din România, dar cu potenţial uriaş, ceea ce am şi dovedit prin strângerea acestei sume impresionante în doar o lună. Vom continua să promovăm această facilitate, până când va deveni o practică firească pentru orice companie, mai ales că redirecţionarea se poate face oricând în timpul anului. Conform experţilor în fiscalitate, există în România 400 de milioane de euro care ar putea fi folosiţi în proiectele derulate de ONG-uri. Companiile au, practic, posibilitatea de a face donaţii de mii de euro, fără absolut niciun efort şi sunt sigură că nu este nevoie decât de informare pentru o schimbare vizibilă de atitudine”, a completat Oana Gheorghiu, Vicepreşedinte Salvează Vieţi.

Rata de succes în tratarea cancerelor de sânge la copii şi adolescenţi se situează sub 50% în România, faţă de peste 80% în UE. Cauza acestei situaţii este lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnosticare în profunzime a tipurilor de cancer, investigaţii esenţiale pentru stabilirea tratamentului potrivit. Pe lângă diagnostic, în etapa tratamentului este vitală existenţa camerelor sterile, în care pacienţii trebuie izolaţi atunci când imunitatea scade dramatic în urma chimioterapiei. Existenţa unei astfel de încăperi înseamnă, în medie, 30 de copii salvaţi în fiecare an.

Proiectul este susţinut printr-o campanie de comunicare, desfăşurată în perioada decembrie 2010-martie 2011 de către Grafitti BBDO, MEC România, Kaleidoscope şi Free Communication. Fundaţia Vodafone România este partener al proiectului.


Despre Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu Timişoara

Clinica de Oncopediatrie de la Timişoara a fost construită şi dotată aproape în întregime prin efortul echipei doamnei prof. dr. Margit Şerban care, în anul 2002, realiza pentru prima oară în România transplantul de celule stem de la un donator înrudit pentru un copil bolnav de leucemie. Dr. Şerban a reuşit să convingă asociaţii umanitare din Germania şi Austria să sprijine acest spital, iar investiţiile asociaţiilor umanitare străine au totalizat până acum peste 4.000.000 de euro. Spitalul este în continuare susţinut din străinătate, iar medicii de aici reuşesc să trateze anual, în condiţii peste nivelul mediu al spitalelor din România, mai mult de 350 de copii şi adolescenţi.

Despre Salvează Vieţi

Asociaţia Salvează Vieţi a fost înfiinţată în martie 2009 de către un grup de şapte tineri. Impresionaţi de cazul unui tânăr de 18 ani, Dragoş Croitoru, bolnav de leucemie, membrii Salvează Vieţi au ajuns faţă în faţă cu sistemul medical românesc şi cu autorităţile statului. Urmând principiul conform căruia societatea civilă trebuie să acţioneze şi încrezători în faptul că lucrurile se pot schimba doar prin depăşirea pasivităţii, membrii Asociaţiei s-au dedicat în special susţinerii Clinicii de Oncopediatrie de la Timişoara şi a copiilor care suferă de leucemie şi de alte tipuri de cancer.


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Asociatia Salveaza Vieti a strans 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Iuliana Serea
Email:iuliana.serea@freecomm.ro
Telefon:0752.111.722
Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Premiera de exceptie in Romania: transplant de celule stem la doar 7 luni

La Centrul de excelenta in tratarea leucemiilor si a altor tipuri de cancer din Romania, creat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” de membrii fondatori ai asociatiei(...) citeste mai departeCoalitia pentru Sanatatea Femeii lanseaza prima analiza socio-economica privind impactul cancerului(...)

Bucureşti, 03 noiembrie 2017. Coaliția pentru Sănătatea Femeii a lansat astăzi studiul „Povara cancerului de sân în România. Beneficiile investiţiei într-un program de screening pentru(...) citeste mai departeMinisterul Sănătăţii va finaliza anul acesta lucrările de construcţie la Institutul Oncologic(...)

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a vizitat şantierul noului institut şi a anunţat că anul acesta vor fi alocate de la bugetul de stat peste 52 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor. citeste mai departeExpertii europeni in Controlul Cancerului, reuniti la Bucuresti

Experţii la nivel european în Controlul Cancerului se reunesc în perioada 12-15 aprilie 2016 la București, în cadrul unei întâlniri de lucru la care participă și profesioniști din România. citeste mai departeCercetatorii de la Roche anunta rezultate pozitive in studiile clinice cu o noua terapie tintita(...)

Roche a anuntat recent rezultatele unui studiu clinic cu o noua molecula experimentala, cu administrare orala, destinata tratamentului formelor avansate de melanom malign. Aceasta noua molecula este(...) citeste mai departe