Asociatia Salveaza Vieti da startul partii a doua a campaniei “Nu ma ignora”

Asociatia Salveaza Vieti da startul partii a doua a campaniei “Nu ma ignora”
Asociaţia Salvează Vieţi organizează marți, 25 ianuarie 2011, ora 11.00, la hotel Novotel, sala Marseille, conferința de presă prilejuită de startul celei de-a doua părți a campaniei “Nu mă ignora”, dedicată primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara, anunță un comunicat de presă trimis către SănătateaTV.ro.

În cadrul conferinței, se va discuta despre rezultatele remarcabile ale primei părți a campaniei adresată companiilor și despre perspectivele asupra celei de-a doua componente, din care orice persoană poate dona 2 euro prin SMS. Gazdele evenimentului vor fi Carmen Uscatu, președinte Asociața Salvează Vieți și Elena Șerban, director fundația Vodafone România.

În luna decembrie 2010, Asociaţia Salvează Vieţi a obţinut donaţii în valoare de peste 400.000 de euro în urma campaniei dedicate înfiinţării primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara. Cea mai mare parte a sumei a rezultat în urma redirecţionării de către companii a 20% din impozitul pe profitul aferent anului 2010, circa 300 de firme, majoritatea IMM-uri, şi 80 de persoane fizice contribuind la strângerea fondurilor.

În perioada 15 ianuarie-31 martie 2011 se va desfăşura a doua parte a campaniei, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, prin care orice persoană va putea dona 2 EUR prin SMS, la numărul 858, gratuit în orice reţea de telefonie mobilă (nu se percepe TVA).

„Prin această campanie am scos la iveală o facilitate a codului fiscal de care firmele mici și mijlocii nu ştiau. Pentru mediul de afaceri, informația despre 20% este un fel de E112 pentru oamenii bolnavi. Această facilitate a demonstrat că poate salva vieți. Ne-am bucurat foarte mult să vedem atât de mulţi oameni de afaceri responsabili, care au ales să redirecționeze banii către un proiect concret în loc sa-i trimită in gaura neagră a statului. Promitem tuturor celor care au ajutat la strângerea fondurilor că vor vedea cât de curând posibil rezultatele contribuţiei lor. Mulţumită lor suntem aproape la jumătatea drumului, vom atinge mai ușor obiectivul de 1 milion de euro şi astfel ne vom putea îndeplini promisiunea către copiii bolnavi de cancer, care aşteaptă de la noi o şansă în plus la viaţă”, a declarat Carmen Uscatu, Preşedinte Salvează Vieţi.

„Pe lângă suma colectată, cred că am mai înregistrat o reuşită - am atras atenţia asupra posibilităţii de a redirecţiona 20% din impozitul pe profit, o facilitate foarte puţin cunoscută de către firmele din România, dar cu potenţial uriaş, ceea ce am şi dovedit prin strângerea acestei sume impresionante în doar o lună. Vom continua să promovăm această facilitate, până când va deveni o practică firească pentru orice companie, mai ales că redirecţionarea se poate face oricând în timpul anului. Conform experţilor în fiscalitate, există în România 400 de milioane de euro care ar putea fi folosiţi în proiectele derulate de ONG-uri. Companiile au, practic, posibilitatea de a face donaţii de mii de euro, fără absolut niciun efort şi sunt sigură că nu este nevoie decât de informare pentru o schimbare vizibilă de atitudine”, a completat Oana Gheorghiu, Vicepreşedinte Salvează Vieţi.

Rata de succes în tratarea cancerelor de sânge la copii şi adolescenţi se situează sub 50% în România, faţă de peste 80% în UE. Cauza acestei situaţii este lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnosticare în profunzime a tipurilor de cancer, investigaţii esenţiale pentru stabilirea tratamentului potrivit. Pe lângă diagnostic, în etapa tratamentului este vitală existenţa camerelor sterile, în care pacienţii trebuie izolaţi atunci când imunitatea scade dramatic în urma chimioterapiei. Existenţa unei astfel de încăperi înseamnă, în medie, 30 de copii salvaţi în fiecare an.

Proiectul este susţinut printr-o campanie de comunicare, desfăşurată în perioada decembrie 2010-martie 2011 de către Grafitti BBDO, MEC România, Kaleidoscope şi Free Communication. Fundaţia Vodafone România este partener al proiectului.


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Asociatia Salveaza Vieti da startul partii a doua a campaniei “Nu ma ignora”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Iuliana Serea
Email:iuliana.serea@freecomm.ro
Telefon:0752.111.722
Sursă:www.salveazavieti.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Curs postuniversitar: “De la benign la malign in tumorile adipoase”

Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj Napoca anunta cursul postuniversitar “De la benign la malign in tumorile adipoase” din 14-18 februarie 2011. citeste mai departeExaminari gratuite pentru depistarea cancerului de san pentru femeile din mediul rural

Începând din luna octombrie, peste 1.000 de femei din mediul rural vor beneficia de examinări medicale gratuite în vederea depistării cancerului de sân. Campania este derulată, pentru al(...) citeste mai departeStiati ca?

Martie este “Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros”? citeste mai departeEvenimente dedicate luptei impotriva cancerului

Asociatia Little People Romania marcheaza in calendarul evenimentelor din Romania doua zile recunoscute pe plan mondial: 4 februarie, Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului si 15 februarie, Ziua(...) citeste mai departeLansarea proiectului „Cresterea capacitatii institutionale si a competentelor profesionale ale(...)

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca în calitate de beneficiar împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică implementează, începând cu luna mai 2018,(...) citeste mai departe