Oameni pentru Oameni: campanie pentru depistarea cancerului de san

Oameni pentru Oameni: campanie pentru depistarea cancerului de san
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer impreuna cu Pfizer Romania au ajutat 115 femei cu suspiciune de cancer de san sa-si faca gratuit analize detaliate, respectiv mamografii sau ecografii, pentru stabilirea unui diagnostic. Femeile cuprinse in campanie sunt din mediul rural si orase mici, din cinci judete ale tarii (Arges, Galati, Ialomita, Prahova si Teleorman).

Dintre femeile participante la testari, 70% au efectuat mamografii si 30% ecografii mamare. Rezultatele au fost destul de ingrijoratoare, 43% dintre femei fiind descoperite cu probleme de sanatate a sanilor. Astfel:

- 10% dintre femei au primit recomandarea de a face biopsie si/sau examen oncologic amanuntit
- 33% dintre femei au primit recomandarea de a face un examen ginecologic si endocrinologic complet

Tuturor femeilor li s-a recomandat un examen mamografic si/sau ecografic periodic.
Campania a adus inca o data in atentie importanta screening-ului in depistarea precoce a cancerului de san, al treilea cel mai frecvent tip de cancer din Romania (dupa cancerul pulmonar si cel colorectal). Anual, in Romania mor 3 244 de femei din cauza cancerului de san. O pacienta depistata insa din timp cu cancer de san are o rata de supravietuire de 90%.
Screening-ul cancerului presupune diagnosticul la o populatie fara simptome, intr-un stadiu precoce de boala.


"Oameni pentru Oameni: campanie pentru depistarea cancerului de san" adaugat de DECI SE POATE SRL 212564

Persoana de contact
Nume:carmen tudor
Email:carmen@decisepoate.ro
Telefon:0729 981 917
Sursă:www.decisepoate.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Deputatii sustin “Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului”

Deputaţii vor marca in data de 7 februarie, în plen, “Ziua internaţională de Luptă impotriva Cancerului” printr-un mesaj menit sa sensibilizeze opinia publica cu privire la(...) citeste mai departeDeclaratiile Secretarului de Stat Adrian Pana cu privire la rezultatele controlului de la(...)

Principala concluzie generală pe care o putem trage în urma controlului de la IOB este un management defectuos, de natură a afecta calitatea serviciilor oferite pacienților. citeste mai departeSute de pacienti, medici si reprezentanti ai asociatiilor de bolnavi au sarbatorit, la Brasov, Ziua(...)

În perioada 12-14 decembrie 2014, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) a organizat cea de-a XIV-a ediție a Zilei Supraviețuitorului de Cancer, la care(...) citeste mai departeAsociaţia Salvează Vieţi demarează cea mai ambiţioasă campanie socială din(...)

Asociaţia Salvează Vieţi demarează cea mai ambiţioasă campanie socială din România, dedicata Clinicii de Oncopediatrie Louis Ţurcanu de la Timişoara • Rata de(...) citeste mai departe14 octombrie, Ziua Internationala de constientizare a nevoii de ingrijire paliativa pediatrica

Pe 14 octombrie 2016, HOSPICE Casa Speranţei s-a alăturat campaniei iniţiate de The International Children’s Palliative Care Network (ICPCN), Hats On 4 CPC, prin care s-a dorit(...) citeste mai departe