Invitatie la seminarul ONCODEEP - calea spre tratamentul personalizat in cancer

Invitatie la seminarul ONCODEEP - calea spre tratamentul personalizat in cancer
Avem plăcerea să vă invităm să participaţi joi, 23 aprilie 2015, ora 13.30, în Amfiteatrul principal al Institutului Clinic Fundeni, clădirea B, la un seminar susţinut de specialiştii ONCODNA din cadrul Institutului de Patologie şi Genetica din Belgia, care prin reprezentanţii săi în România şi cu participarea medicilor români fac posibil în premieră accesul suferinzilor de cancer din ţara noastră la OncoDEEP, cea mai avansată tehnologie care poate ajuta oncologii să particularizeze tratamentul sau să dezvolte terapii proprii fiecărui pacient.

OncoDEEP integrează ultimele descoperiri ştiinţifice asupra dezvoltării cancerului.
Fiecare cancer este diferit: două tumori de cancer de sân pot fi mai diferite la nivel molecular decat o tumoare de cancer de sân comparata cu o tumoare de cancer ovarian.
OncoDEEP generează o amprentă moleculară completă, analizând toţi biomarkerii (variantele din genom şi expresia proteinelor din tumoră).

Prin secvenţieri de nouă generaţie cu înaltă acoperire a genomului, completate de analize IHC (imunohistochimie), a profilului de metilare a ADN-ului si analize FISH, OncoDEEP poate analiza complexitatea moleculară a cancerului şi furniza recomandari pentru un tratament personalizat.

OncoDEEP a fost conceput pentru a fi utilizat cu orice tumoră solidă, indiferent de stadiul bolii, pacientul putând beneficia de rezultatele OncoDEEP indiferent de tratamentul urmat sau de prescrierea medicală în curs.

În cadrul simpozionului, Dr. Sébastien Sauvage de la Institutul ONCODNA din Belgia va răspunde întrebărilor medicilor şi ale presei din România, va detalia paşii ce trebuie urmaţi de un pacient român pentru accesul la rezultatele OncoDEEP, care ajută medicul să aleagă tratamentul oncologic personalizat cel mai adecvat.

Cu acest prilej va avea loc şi o conferinţă de presă.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la noutăţile şi medicii prezenţi la simpozion, vă rugăm să ne contactaţi la Redactie@finwatch.ro .

Vă mulţumim anticipat pentru confirmarea prezenţei Dvs. la seminar, conferinţa de presă şi cocktail la adresa de email menţionată şi telefoanele: 021 321 6123 sau 0721 224987.


"Invitatie la seminarul ONCODEEP - calea spre tratamentul personalizat in cancer" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:Redactie@finwatch.ro
Telefon:0721 224987

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Martie - “Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros”

Luna martie este Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinul Gros, ocazie cu care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania va organiza o serie de actiuni menite sa(...) citeste mai departeCluj-Napoca devine in iunie capitala europeana a oncologiei

În iunie 2014, Cluj-Napoca este gazda a două evenimente de referință pentru oncologia europeană și cea românească. În premieră pentru România, Organizația Institutelor Europene de Cancer(...) citeste mai departeCampania Doneaza cuvinte, 4-15 februarie 2013

Campania ,,Doneaza cuvinte” se va desfasura in perioada 4-15 februarie marcand 2 zile importante: Ziua Mondiala de Lupta Impotriva cancerului si Ziua Internationala de Lupta impotriva cancerului la(...) citeste mai departeZiua Supravietuitorului de Cancer - Decembrie 2017

In data de 09 decembrie 2017, Federația Asociaților Bolnavilor de Cancer (FABC) a organizat la Brasov, la Centrul Cultural Reduta, evenimentului traditional dedicat biruintei pacientilor oncologici(...) citeste mai departeCancerul – diagnosticat de obicei in stadii avansate

GfK România realizează anual studiul Onco Monitor prin care îşi propune să afle de la medicii specialişti oncologi care sunt patologiile oncologice cel mai frecvent întâlnite în cabinet,(...) citeste mai departe