Deputatii sustin “Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului”

Deputatii sustin “Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului”
Deputaţii vor marca in data de 7 februarie, în plen, “Ziua internaţională de Luptă impotriva Cancerului” printr-un mesaj menit sa sensibilizeze opinia publica cu privire la cancer. In cadrul lucrarilor in plen Preşedintele comisiei de sănătate, dna. Rodica Nassar, va citi mesajul de încurajare si la final deputatii vor aplauda timp de un minut pentru toţi supravieţuitorii de cancer.

Biroul permanent al Camerei a aprobat astfel solicitarea Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) privind marcarea “Zilei Internaţionale de luptă Impotriva Cancerului” in plenul Camerei Deputatilor. Cezar Irimia, presedintele FABC a declarat:” Doresc sa multumesc deputatilor pentru sprijinul acordat in aceasta campanie de senzibilizare.

Prin această acţiune, dorim să determinăm un număr cât mai mare de oameni să se adreseze medicului si să-şi schimbe comportamentul actual cu privire la controlul medical. Stilul de viaţă modern este caracterizat de o mulţime de factori care pot induce, din păcate, această boală. Deşi cancerul reprezintă a doua cauză de deces la nivel mondial sunt numeroase forme de cancer ce pot fi tratate dacă sunt depistate la timp”.

“Testaţi-vă şi informaţi-vă cu privire la cancer!”, este îndemnul Federatiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din Romania”.


"Deputatii sustin “Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului”" adaugat de

Persoana de contact
Nume:Cezar Irimia - Presedinte FABC
Email:abc_romania@yahoo.com
Telefon:0723 240 223
Sursă:www.fabc.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Asociatia Daruieste Viata a reusit sa determine Ministerul Sanatatii sa deconteze analize esentiale(...)

Ministerul Sănătății, alături de Casa Națională de Sănătate se angajează să finanțeze, începând cu 1 ianuarie 2015, analizele necesare diagnosticării în profunzime si(...) citeste mai departeZiua Porţilor Deschise la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca (IOCN) este unul dintre cele mai importante institute medicale din România, cu zeci de mii de pacienţi care vin anual pentru a(...) citeste mai departe

Au inceput inscrierile la Simpozionul Interdisciplinar pe teme oncologice

Au inceput inscrierile la cel de-al II-lea Simpozion International pe teme oncologice, sub conducerea Asociatiei medicale Medisprof: “Abordarea multidisciplinara in cancer. Noi modalitati de(...) citeste mai departeSperante pentru pacientii cu limfom non – Hodgkin refractar care nu au raspuns anterior la(...)

Roche a prezentat noi date din studiile clinice cu o noua molecula destinata tratamentului limfomului non - Hodgkin citeste mai departe