Pavel Bartos si supravietuitorii in lupta cu cancerul au inaugurat sectia de oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias - scrie ComunicateMedicale.ro

Pavel Bartos si supravietuitorii in lupta cu cancerul au inaugurat sectia de oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias

Pavel Bartos si supravietuitorii in lupta cu cancerul au inaugurat sectia de oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias
Sectia de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti a fost renovata si utilata in urma unei investitii in valoare de 150.000 de euro a Asociatiei Daruieste Viata, realizata cu sprijinul sponsorilor. Inaugurarea sectiei a fost facuta duminica, 14 iunie, printr-un eveniment special: pacienti vindecati de cancer au venit sa se intalneasca cu bolnavii internati la Oncologie. Amfitrion al intalnirii, care a avut loc pe terasa amenajata tot din donatii, a fost Pavel Bartos.

Teo a avut cancer la creier si a fost operata de sapte ori, dl Petre Ion are aproape sase ani de cand nu mai are semnele cancerului de sange, Andreea H. a trecut printr-o operatie pe creier care a facut-o sa isi schimbe total perspectiva asupra vietii si carierei, d-na Dutescu a fost tratata la sfarsitul anului trecut pentru cancer la san chiar in Spitalul Elias. Toti si-au luat rolul in serios si au incercat sa insufle speranta si curaj bolnavilor care acum trec prin cure dure de chimioterapie si radioterapie si sunt internati la Elias.

D-na Ana este o fosta infirmiera, internata in prezent la Elias, care multumeste cerului pentru conditiile si medicii pe care i-a gasit in spital. “Am lucrat inainte de pensionare chiar in spitalul asta. Conditiile de acum sunt ca cele din privat. Avem aer conditionat, baie la salon, imi este mult mai bine aici decat acasa pentru situatia in care sunt”, spune femeia in varsta de 70 de ani, care sufera de cancer de col.
Teo, care a trecut prin sapte operatii pe creier, a povestit despre experienta ei in spitale romanesti si ce a facut-o sa reziste. “Salonul in care stateam la Spitalul Bagdasar, unde am fost operata de doua ori, era numit «Salonul Ecaterina Teodoroiu». Nimeni nu avea voie sa planga.”, a incercat Teo sa o imbarbateze pe Andreea, o tanara de 23 de ani care nu a depasit socul vestii ca sufera de cancer.

Andreea este o pustoaica care in decembrie a pierdut o sarcina si care in martie, la control, pentru ca nu i se facuse chiuretaj, a dezvoltat un cancer. Tanara facea parte din lotul national de atletism si pana in martie, la primirea vestii cumplite, sportul era totul pentru ea.

Pavel Bartos, care a acceptat invitatia Daruieste Viata „in calitate de om bun”, a povestit despre echilibrul pe care cei dragi il aduc in viata lui si cat de importanta este de fapt Sanatatea. “Eu ma bucur cand ma trezesc dimineata, ca am la cine veni seara. Noi suntem niste oameni norocosi care vrem sa facem mai usoara viata bolnavilor de cancer. Este foarte important ca firmele sa inteleaga cat de importanta este redirectionarea a 20% din impozitul pe profit si faptul ca in caz contrar acesti bani ajung pe mana statului, deci nu inseamna nimic. Pentru al doilea trimestru al acestui an redirectionarea se poate face pana la 30 iunie. Doar impreuna putem schimba ceva cu adevarat in sistemul medical romanesc”.

Managerul Spitalului Elias, dr. Doina Dimulescu, a multumit pentru intalnirea dintre supravietuitori si bolnavi: ”Medicina fara speranta nu da rezultate”.

Un rol special in tot acest proiect il are doamna doctor Cornelia Nitipir, alaturi de echipa de medici rezidenti carora pacientii le sunt foarte recunoscatori pentru ingrijirile pe care le primesc.

In sectia de Oncologie de la Elias sunt tratati anual 750 de pacienti noi, iar alti 250 raman in observatie. Renovarea s-a putut realiza cu ajutorul sponsorilor, respectiv Dianthus Company, SIF Moldova si Oak Foundation din Elvetia. Amenajarea a presupus reconstruirea spatiilor existente, inclusiv a saloanelor si holurilor, crearea unui sistem controlat de acces, inlocuirea sistemului de ventilatie si amenajarea teraselor cu masute, scaune si flori, donate de Dedeman.

Pana in prezent Asociatia Daruieste Viata a investit peste 4 milioane e euro in sistemul de sanatate, bani proveniti din sponsorizari.


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Pavel Bartos si supravietuitorii in lupta cu cancerul au inaugurat sectia de oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Mihaela Pintilie
Email:www.daruiesteviata.ro
Telefon:0722 66 32 37

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Femeile din mediul rural beneficiaza, pentru cel de-al treilea an consecutiv, de examinari gratuite(...)

Octombrie, 2016. În luna octombrie, peste 1.000 de femei din mediul rural vor beneficia de examinări gratuite menite să depisteze cancerul la sân. Campania ”Nu am făcut destul”, aflată deja la a(...) citeste mai departeZiua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului, marcata la Iasi, in data de 4 februarie 2016, prin(...)

Potrivit statisticilor, 2 din 10 români își pierd viața din cauza tumorilor maligne1, în timp ce incidența cancerului în populația din țara noastră este de aproximativ 47.500 de cazuri noi pe(...) citeste mai departeDeclaratiile Secretarului de Stat Adrian Pana cu privire la rezultatele controlului de la(...)

Principala concluzie generală pe care o putem trage în urma controlului de la IOB este un management defectuos, de natură a afecta calitatea serviciilor oferite pacienților. citeste mai departeProgram de informare despre riscurile cancerului de col uterin în București, Cluj și Iași

Zece medici formatori din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF) și aproape 100 de voluntari studenți de la facultățile de medicină vor începe luna aceasta implementarea unui program(...) citeste mai departePeste 500 de medicamente noi sunt in curs de aprobare pentru pacientii care sufera de cancer

Raportul lansat în luna octombrie a acestui an de PhRMA (Pharmaceutical Researchers and Manufacturers of America) relevă faptul că la nivelul Statelor Unite ale Americii peste 771 de medicamente şi(...) citeste mai departe