Pavel Bartos si supravietuitorii in lupta cu cancerul au inaugurat sectia de oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias

Pavel Bartos si supravietuitorii in lupta cu cancerul au inaugurat sectia de oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias
Sectia de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti a fost renovata si utilata in urma unei investitii in valoare de 150.000 de euro a Asociatiei Daruieste Viata, realizata cu sprijinul sponsorilor. Inaugurarea sectiei a fost facuta duminica, 14 iunie, printr-un eveniment special: pacienti vindecati de cancer au venit sa se intalneasca cu bolnavii internati la Oncologie. Amfitrion al intalnirii, care a avut loc pe terasa amenajata tot din donatii, a fost Pavel Bartos.

Teo a avut cancer la creier si a fost operata de sapte ori, dl Petre Ion are aproape sase ani de cand nu mai are semnele cancerului de sange, Andreea H. a trecut printr-o operatie pe creier care a facut-o sa isi schimbe total perspectiva asupra vietii si carierei, d-na Dutescu a fost tratata la sfarsitul anului trecut pentru cancer la san chiar in Spitalul Elias. Toti si-au luat rolul in serios si au incercat sa insufle speranta si curaj bolnavilor care acum trec prin cure dure de chimioterapie si radioterapie si sunt internati la Elias.

D-na Ana este o fosta infirmiera, internata in prezent la Elias, care multumeste cerului pentru conditiile si medicii pe care i-a gasit in spital. “Am lucrat inainte de pensionare chiar in spitalul asta. Conditiile de acum sunt ca cele din privat. Avem aer conditionat, baie la salon, imi este mult mai bine aici decat acasa pentru situatia in care sunt”, spune femeia in varsta de 70 de ani, care sufera de cancer de col.
Teo, care a trecut prin sapte operatii pe creier, a povestit despre experienta ei in spitale romanesti si ce a facut-o sa reziste. “Salonul in care stateam la Spitalul Bagdasar, unde am fost operata de doua ori, era numit «Salonul Ecaterina Teodoroiu». Nimeni nu avea voie sa planga.”, a incercat Teo sa o imbarbateze pe Andreea, o tanara de 23 de ani care nu a depasit socul vestii ca sufera de cancer.

Andreea este o pustoaica care in decembrie a pierdut o sarcina si care in martie, la control, pentru ca nu i se facuse chiuretaj, a dezvoltat un cancer. Tanara facea parte din lotul national de atletism si pana in martie, la primirea vestii cumplite, sportul era totul pentru ea.

Pavel Bartos, care a acceptat invitatia Daruieste Viata „in calitate de om bun”, a povestit despre echilibrul pe care cei dragi il aduc in viata lui si cat de importanta este de fapt Sanatatea. “Eu ma bucur cand ma trezesc dimineata, ca am la cine veni seara. Noi suntem niste oameni norocosi care vrem sa facem mai usoara viata bolnavilor de cancer. Este foarte important ca firmele sa inteleaga cat de importanta este redirectionarea a 20% din impozitul pe profit si faptul ca in caz contrar acesti bani ajung pe mana statului, deci nu inseamna nimic. Pentru al doilea trimestru al acestui an redirectionarea se poate face pana la 30 iunie. Doar impreuna putem schimba ceva cu adevarat in sistemul medical romanesc”.

Managerul Spitalului Elias, dr. Doina Dimulescu, a multumit pentru intalnirea dintre supravietuitori si bolnavi: ”Medicina fara speranta nu da rezultate”.

Un rol special in tot acest proiect il are doamna doctor Cornelia Nitipir, alaturi de echipa de medici rezidenti carora pacientii le sunt foarte recunoscatori pentru ingrijirile pe care le primesc.

In sectia de Oncologie de la Elias sunt tratati anual 750 de pacienti noi, iar alti 250 raman in observatie. Renovarea s-a putut realiza cu ajutorul sponsorilor, respectiv Dianthus Company, SIF Moldova si Oak Foundation din Elvetia. Amenajarea a presupus reconstruirea spatiilor existente, inclusiv a saloanelor si holurilor, crearea unui sistem controlat de acces, inlocuirea sistemului de ventilatie si amenajarea teraselor cu masute, scaune si flori, donate de Dedeman.

Pana in prezent Asociatia Daruieste Viata a investit peste 4 milioane e euro in sistemul de sanatate, bani proveniti din sponsorizari.


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"Pavel Bartos si supravietuitorii in lupta cu cancerul au inaugurat sectia de oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Mihaela Pintilie
Email:www.daruiesteviata.ro
Telefon:0722 66 32 37

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Campania “Nu lasa cancerul sa-ti scrie destinul - Vino la control!”, octombrie 2012

Centrul de Diagnostic Imagistic Neuromed lansează în luna octombrie campania cu titlul „Nu lăsa cancerul să-ți scrie destinul – Vino la control!”. Această(...) citeste mai departePacientii cu afectiuni oncologice vor beneficia de un subprogram de radioterapie distinct incepand(...)

Începând cu data de 1 mai 2015, pacienții cu afecțiuni oncologice vor beneficia de un subprogram de radioterapie distinct, în cadrul programului naţional de oncologie. citeste mai departePrimul Hope Pop-Up Store caritabil pentru copiii bolnavi de cancer

Ne face o deosebita placere sa va invitam la deschiderea primului magazin caritabil - Hope Pop-Up Store - care se deschide pe 24 mai, ora 12:00, la Baneasa Shopping City. La eveniment vor participa(...) citeste mai departeMaratonul 1000 km Balkan Charity Challenge, editia a doua – o initiativa pentru sustinerea(...)

Cea de-a doua ediţie a Maratonului „1000 km Balkan Charity Challenge”, prin intermediul căruia se susţine cauza copiilor bolnavi de cancer şi proiectul Asociaţiei(...) citeste mai departeO Procedura revolutionara de inghetare a celulelor stem va fi disponibila si pentru romani in curand

Cercetatorii de la Etablissement Français du Sang, Aquitaine-Limousin (Franta) au implementat o metoda noua pentru multiplicarea celulelor stem procesate din sangele ombilical, pentru a se putea(...) citeste mai departe