Pacientii afectati de Leucemie Mieloida Cronica (LMC) din intreaga lume sunt mai puternici de Ziua Mondiala a LMC 9/22 (22.09.2015) pentru ca sunteti alaturi de ei!

Pacientii afectati de Leucemie Mieloida Cronica (LMC) din intreaga lume sunt mai puternici de Ziua Mondiala a LMC 9/22 (22.09.2015) pentru ca sunteti alaturi de ei!
ARCrare – Asociația Română de Cancere Rare împreună cu Rețeaua Internațională LMC militează pentru îmbunătățirea accesului pacienților la servicii medicale de calitate, acces la tratament pentru toți, terapii și diagnosticare de înaltă calitate.

Astăzi, 22 septembrie 2015, comunitatea LMC s-a reunit pentru sensibilizarea comunității și a factorilor de decizie din domeniul sănătății și schimbarea viselor lor în realitate: accesul la tratamente eficiente, care să le prelungească nu doar durata dar și calitatea vieții, pentru a învăța împreună cum este să trăiești cu o boală rară - Leucemia Mieloidă Cronică – UN CANCER RAR. Celebrăm împreună viața, speranța și încrederea!

Pacienții cu LMC din România sunt pacienți europeni și au acces la tratamente de calitate! În anul 2015 NU mai avem liste de așteptare pentru pacienții cu LMC!

De Ziua Mondială a LMC sunt organizate simultan evenimente în toate țările, pe toate continentele. Toate activitățile sunt coordonate de Rețeaua de Advocacy LMC, o rețea de pacienți formată din peste 100 de grupuri de pacienți din 80 de țări. ARCrare organizează aceste activități în România de la înființarea sa în anul 2011.

Progresele realizate în tratamentul și îngrijirea pacienților au transformat LMC într-o boală în care pacienții, dacă sunt tratați în mod eficient, au șansa de a trăi o viață normală și lungă. Cu toate acestea, există încă multe provocări pentru pacienții cu LMC. Aceste provocări se referă la: acces la terapii de înaltă calitate, diagnosticare timpurie, tratamente conform ghidurilor clinice internaționale, aderarea la terapie, managementul eficient al efectelor secundare, accesul la servicii sociale specializate pot fi abordate doar în parteneriat între pacienți, autorități, furnizorii de servicii medicale și cercetători.

Asociația Română de Cancere Rare – ARCrare celebrează, și în acest an, Ziua Internațională de conștientizare privind Leucemia Mieloidă Cronică (LMC 2015) pe 22 septembrie 2015, printr-o conferință de presă și un workshop cu titlul "Astăzi, împreuna!”, într-un format de tip “Biblioteca vie”! Astfel pentru prima dată în România Ziua LMC transformă oamenii în cărţi. Biblioteca Vie este deschisă o singură zi, respectiv marți 22.09.2015, la Hotel Ambasador, București, timp de 2 ore.

„Succesul tratamentului LMC depinde de un grad ridicat de implicare a pacienților și menținerea unei colaborări strânse între pacienți și specialiști. În ultimul deceniu, s-a pus un accent deosebit pe proiectele de îngrijiri integrate, dar complexitatea acestor programe s-a dovedit a fi cea mai importantă provocare în succesul implementării lor. Cu toate acestea, bolile cronice precum LMC au nevoie de o abordare integrată, echipe multidisciplinare de specialiști, coordonarea şi integrarea diferitelor componente de îngrijire.”- Dorica Dan.

Data de 22 septembrie nu a fost aleasă întâmplător, deoarece 22/9 reprezintă modificarea genetică a cromozomilor 9 și 22 care cauzează leucemia mieloidă cronică.

Despre LMC

Leucemia Mieloidă Cronică (LMC) este o formă rară de cancer care afectează celulele sângelui. Este caracterizată de o mutație genetică a cromozomilor 9 și 22, care conduce la o creștere necontrolată a celulelor albe din sânge. Majoritatea cazurilor de LMC apar la adulți, dar apare foarte rar și la copii. Acum 15 ani, LMC era considerată o boală letală pentru majoritatea pacienților. Astăzi, dacă pacienții sunt diagnosticați la timp și tratați corect, aceștia pot avea o durată a vieții similară cu a populației generale.


"Pacientii afectati de Leucemie Mieloida Cronica (LMC) din intreaga lume sunt mai puternici de Ziua Mondiala a LMC 9/22 (22.09.2015) pentru ca sunteti alaturi de ei!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Asociația Română de Cancere Rare
Sursă:http://www.arcrareromania.ro/

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

CURSUL „SCREENING IN ONCOLOGIE PENTRU MEDICII DE FAMILIE”- Bistrita

Asociatia Medisprof organizeaza CURSUL SCREENING IN ONCOLOGIE PENTRU MEDICII DE FAMILIE, 19-20 septembrie 2013, Bistrita citeste mai departeCluj-Napoca gazduieste Intalnirea Anuala a Tinerilor Supravietuitori de Cancer

În perioada 2-5 august 2016 la Cluj-Napoca, Asociația Little People România va reuni peste 100 de tineri supraviețuitori de cancer din România în cadrul celei mai mari Întâlnirii Anuale a(...) citeste mai departeConferinta de presa pentru demararea campaniei “Testul Papanicolau iti salveaza viata”

Avem deosebita placere de a va invita joi, 3 martie a.c., incepand cu ora 11.30, la Conferinta de Presa organizata cu ocazia demararii campaniei sociale “Testul Papanicolau iti salveaza viata”.(...) citeste mai departeO sansa pentru bolnavii de cancer din Romania - proiectul RomCan. Coordonator proiect – UMF Carol(...)

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București organizează, în colaborare cu, Universitatea din Reykjavik, Organizaţia de Cercetare deCODE Genetics din Islanda și(...) citeste mai departeCancerul – diagnosticat de obicei in stadii avansate

GfK România realizează anual studiul Onco Monitor prin care îşi propune să afle de la medicii specialişti oncologi care sunt patologiile oncologice cel mai frecvent întâlnite în cabinet,(...) citeste mai departe