“Testul Papanicolau iti salveaza viata”

“Testul Papanicolau iti salveaza viata”
In cadrul conferintei de presa, organizata pe 03.03.2011, Grupul Medical Romgermed a demarat campania sociala “Testul Papanicolau iti salveaza viata”, avand ca scop educarea si determinarea femeilor sa mearga la ginecolog, pentru a-si face Testul Papanicolau.

Aceasta initiativa a luat nastere intrucat Romgermed respecta dreptul la viata al fiecarei persoane, urmareste ca fiecare om sa puna pe primul plan propria sanatate fizica si psihica si are convingerea ca toate femeile vor intelege cum o simpla testare le poate salva viata.

Sustinere a unor persoane publice

Initiativa Romgermed este sustinuta de doamna Corina Dragotescu care s-a alaturat campaniei in primul rand ca si femeie, dar mai ales ca urmare a experientei proprii in lupta cu cancerul. “Sunt impotriva ignorantei! Si eu, la randul meu, am fost o persoana care nu se informa. Am tratat doctorii ca pe ceva auxiliar. Cancerul mi l-am dus pe picioare pana era sa ajung la groapa! Motiv pentru care doresc sa transmit tuturor ca oricand ni se poate intampla ceva. Sa nu mai ignoram sanatatea si sa avem grija de noi!”, a declarat doamna Dragotescu in cadrul conferintei.

De asemenea, doamna Sanda Nicola sprijina si ea demersul Grupului Medical din aceleasi considerente. Impreuna avem acelasi scop: convingerea tuturor femeilor asupra importantei Testului Papanicolau!

Site dedicat campaniei

In cadrul conferintei de presa a fost lansat oficial si site-ul campaniei: www.testulpapanicolau.ro.
Cu ajutorul intreagii echipe de medici specialisti ai Romgermed si cu sprijinul Corinei Dragotescu si al Sandei Nicola site-ul este o modalitate rapida de informare, o carte deschisa spre experienta altor femei si un indemn la efectuarea testarii Papanicolau.
Mai mult decat atat, Romgermed isi doreste ca www.testulpapanicolau.ro sa devina comunitatea femeilor care si-au facut testarea!

Statistici alarmante

Romgermed demareaza acest proiect de la 1 pana la 31 martie in Bucuresti, urmand a-l extinde in Constanta (aprilie), Tulcea (mai) si Giurgiu (iunie), intrucat:

a) In Romania, principala cauza de mortalitate prin cancer la femeile intre 15 – 44 de ani este cancerul de col uterin.
b) 6 femei pe zi mor in tara noastra din cauza acestei boli.
c) Multe femei nu stiu ca: testul Papanicolau este cel prin care se determina boala; examenul citologic al colului uterin, Babes-Papanicolau, duce la o reducere cumulata a riscului de cancer de col cu 94%.
d) Multe femei ignora vizita la medicul ginecolog, nedand importanta testului.
e) In Romania, se inregistreaza anual 3.000 de cazuri noi si un total de 40.000 de femei cu acest diagnostic.
f) In Europa, la fiecare 18 minute, o femeie moare de cancer de col uterin, iar tara noastra se situeaza pe primul loc in Europa, de 6,3 ori mai mult decat media tarilor din Uniunea Europeana.
Astfel, Campania are ca scop impulsionarea femeilor de a se prezenta in clinici, pentru efectuarea testului Papanicolau. Motiv pentru care, in clinicile Grupului Medical femeile vor beneficia de control ginecologic GRATUIT si de Testul Papanicolau cu numai 50 de lei!
Explicatiile medicale

“Examenul Babes-Papanicolau este un test care detecteaza anomaliile celulelor cervicale (de la nivelul colului uterin). Tehnica de recoltare este facila, nedureroasa si usor reproductibila. Examenul citologic Papanicolau reprezinta o metoda esentiala de screening pentru cancerul cervical.”, a explicat doctor Mihaela Susanu, medic ginecolog Romgeremd prezent la conferinta.

Ea a completat: “Studiile epidemiologice demonstreaza ca peste 70% din femeile active sexual sunt infectate cu un tip de HPV, infectia vindecandu-se spontan in majoritatea cazurilor, in 6-18 luni. De asemenea, trebuie mentionat ca infectia cu o tulpina HPV oncogena este o conditie necesara, dar nu suficienta pentru dezvoltarea unui cancer de col. Au fost identificati anumiti factori de risc care pot avea o influenta negativa: fumatul, alte boli cu transmitere sexuala (infectia cu Chlamydia trachomatis, Herpes simplex -2), contraceptia orala indelungata (> 5 ani), imunosupresia de durata, debut precoce al vietii sexuale, numar mare de sarcini si/sau avorturi, parteneri multipli. Evident, corectarea acestor factori de risc este benefica pentru prognosticul infectiei persistente cu HPV. Nu exista simptome specifice prezentei infectiei cu HPV. De aceea este importanta testarea regulata - examen clinic bianual si testare prin examen citologic Babes-Papanicolau.”

Cat despre cancerul de col, medicul Romgermed a adaugat: “Mult timp, neoplasmul de col ramane fara o simptomatologie evidenta (nu se caracterizeaza prin simptome specifice), fapt ce subliniaza importanta consultului ginecologic periodic si al testarii citologice combinata cu alte investigatii daca rezultatul impune aceasta atitudine (testare HPV cand este posibila, colposcopie +/- biopsie).”


Download comunicat ONCOLOGIE - GastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice Download fisier atasat comunicatului

"“Testul Papanicolau iti salveaza viata”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Roxana Bichis
Email:roxana.bichis@whitestarpr.ro
Telefon:0722.502.268

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Asociaţia Salvează Vieţi a strâns 1.000.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer(...)

În perioada decembrie 2010 - martie 2011, Asociaţia Salvează Vieţi a strâns peste 1.000.000 de euro prin campania „Nu mă ignora”, dedicată înfiinţării(...) citeste mai departePrimul Plan National Multianual Integrat de Control al Cancerului in Romania pentru perioada(...)

Ministerul Sănătății prezintă primul Plan Național Multianual Integrat de Control al Cancerului pentru perioada 2016-2020 (PNCC), care înglobează strategii noi de control al(...) citeste mai departeParteneriat pentru îmbunătățirea accesului la servicii paliative a pacienților(...)

Hospice Casa Speranței și MSD au anunțat un parteneriat cu efecte pe termen lung ce are ca scop îmbunătățirea și extinderea serviciilor de asistență(...) citeste mai departeMelanomul, cea mai agresiva tumora maligna, este cel mai frecvent intalnit in randul tinerilor

Melanomul este cea mai agresivă tumoră malignă dezvoltată de om și cel mai frecvent întâlnită în rândul adulţilor tineri cu vârsta între 25 și 29 ani.(...) citeste mai departeCryo-Save se ofera sa stocheze celule stem pentru angajatii de la Fukushima

Cryo-Save Group NV, cea mai mare banca de celule stem din Europa, se ofera sa stocheze celule stem adulte autologe (proprii) pentru Japonia. Japonia doreste sa recolteze celule stem de la lucratorii(...) citeste mai departe