Cryo-Save se ofera sa stocheze celule stem pentru angajatii de la Fukushima

Cryo-Save se ofera sa stocheze celule stem pentru angajatii de la Fukushima
Cryo-Save Group NV, cea mai mare banca de celule stem din Europa, se ofera sa stocheze celule stem adulte autologe (proprii) pentru Japonia. Japonia doreste sa recolteze celule stem de la lucratorii din echipele de salvare, care sunt susceptibili de a fi expusi la nivele ridicate de radiatii, din cauza exploziilor din cadrul centralei nucleare de la Fukushima. Studii stiintifice recente au demonstrat ca celulele stem pot repara daunele cauzate de expunerea la radiatii ridicate. Japonia este ingrijorata ca poate ramane fara capacitate de stocare si cere ajutor. In acelasi timp, acest lucru ridica intrebarea daca o astfel de masura de prevenire care poate salva vieti nu trebuie pusa la dispozitia tuturor lucratorilor de la centralele nucleare.

In prezent, tabletele cu iod sunt masura de ultima instanta pentru protejarea persoanelor care intra in contact cu mediul radioactiv. Aceste tablete au cu adevarat efect impotriva iradierii cu iod radioactiv, dar acesta este doar unul din multele materiale radioactive eliberate in timpul unui dezastru nuclear. Pana acum, nimeni nu a gasit un tratament eficient pentru efectele iradierii.

Acest lucru insa se poate schimba repede. Companiile specializate in biotehnologie dezvolta noi terapii, lasand celulele stem adulte autologe (proprii) sa se maturizeze in celule sanguine, inclusiv leucocite – prima linie de aparare impotriva infectiei. Radiatia nucleara eliberata in timpul unui dezastru nuclear distruge toate celulele sanguine, acest proces anihiland sistemul imunitar. Victimele devin excesiv de vulnerabile la infectii, adesea decedand.

Cryo-Save doreste sa ofere Japoniei o mana de ajutor prin stocarea de celule stem pentru echipele de lucru de la centrala nucleara de la Fukushima, care sunt expuse unor radiatii masive. „Am inteles ca Japonia este ingrijorata ca nu este echipata indeajuns, pentru a se ocupa de stocarea celulelor stem pe cont propriu. Cryo-Save, cea mai mare banca de celule stem, are capacitatea si experienta necesara pentru a actiona imediat,” a spus Marc Waeterschoot, responsabil de toate activitatile de stocare ale Cryo-Save.

Expertul in celule stem Profesorul Schroyens, de la Departamentul de Hematologie al Spitalului Universitar Antwerp (UZA), a confirmat importanta depozitarii celulelor stem ale persoanelor care vor fi expuse la radioactivitate ridicata, explicand ca: „Expunerea puternica la radiatii distruge maduva osoasa care este responsabila de producerea de celule sanguine. Acest lucru dezarmeaza aproape complet sistemul imunitar al victimelor. Depozitarea si administrarea de celule stem le poate salva vietile.”

Arnoud van Tulder, alt expert Cryo-Save, a comentat: „Dezastrul de la Fukushima arata riscurile la care lucratorii de la centrala nucleara sunt expusi. In cazul unui dezastru nuclear, ei sunt singurii care pot oferi un ajutor calificat. Nu ar fi un lux recoltarea de celule stem de la aceste persoane si de a le depozita preventiv. Pentru guvernele europene acest lucru poate fi de asemenea o ocazie de a discuta cu persoanele responsabile luarea unei masuri preventive si care ar putea salva vietile angajatilor a 143 de centrale nucleare din Europa. Cryo-Save este pozitionata foarte bine, datorita prezentei sale in Europa si Asia, astfel incat poate ajuta guvernele in legatura cu aceasta situatie.”

Cryo-Save, cea mai mare banca de celule stem din Europa, a depozitat deja 170.000 de probe de celule stem din sange si tesut din cordonul ombilical, recoltate de la nou-nascuti, cat si din tesutul adipos de la adulti. Aceste celule stem pot insemna diferenta dintre viata si moarte a donatorilor. Exista deja mai multe boli care pot fi tratate utilizand celulele stem, iar numarul tratamentelor nu poate decat sa creasca. Condusa cu ajutorul unei strategii internationale de afaceri, Cryo-Save este in prezent reprezentata in 40 de tari de pe trei continente, cu facilitati de procesare si depozitare ultra-moderne in Belgia, Germania si Franta - in curs de validare, pentru Europa; Dubai si India pentru celelalte continente.


"Cryo-Save se ofera sa stocheze celule stem pentru angajatii de la Fukushima" adaugat de DECI SE POATE SRL 212564

Persoana de contact
Nume:Claudia Stancu
Email:claudia@decisepoate.ro
Telefon:0732-403843
Sursă:www.decisepoate.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Dragos Mostenescu, in vizita de 1 iunie la copiii bolnavi de cancer: Pentru a aduce un zambet,(...)

Actorul Dragos Mostenescu a fost pe 1 iunie la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara pentru a le face o bucurie copiilor internati in sectia de oncologie. Actiunea a(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii marcheaza in fiecare an, in data de 4 februarie, Ziua Mondiala de Lupta(...)

Ministerul Sănătăţii marchează în fiecare an, în data de 4 februarie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului. 2014 este anul în care Programul Naţional de Oncologie va reprezenta, în adevaratul(...) citeste mai departeGala de Crăciun Temerarii

Adolescenţii care au finalizat tratamentul împotriva cancerului, din mai multe localităţi din România, s-au reunit în Bucureşti pentru a celebra Crăciunul. Ei sunt Temerarii, un club înfiinţat în(...) citeste mai departePacient informat si responsabil. Noi putem sa ne implicam. Eu pot sa ma informez. 4 februarie –(...)

Potrivit statisticilor, 2 din 10 români își pierd viața din cauza tumorilor maligne1, în timp ce incidența cancerului în populația din țara noastră este de aproximativ 47.500 de cazuri noi pe(...) citeste mai departeCNAS: In 2012 alocarea bugetara pentru Programul National de Oncologie a fost de aproximativ(...)

Pe fondul discuțiilor despre fondurile alocate Programului Național de Oncologie și rolul comisiei de experți care analizează dosarele pacienților, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a explicat(...) citeste mai departe