Cryo-Save se ofera sa stocheze celule stem pentru angajatii de la Fukushima

Cryo-Save se ofera sa stocheze celule stem pentru angajatii de la Fukushima
Cryo-Save Group NV, cea mai mare banca de celule stem din Europa, se ofera sa stocheze celule stem adulte autologe (proprii) pentru Japonia. Japonia doreste sa recolteze celule stem de la lucratorii din echipele de salvare, care sunt susceptibili de a fi expusi la nivele ridicate de radiatii, din cauza exploziilor din cadrul centralei nucleare de la Fukushima. Studii stiintifice recente au demonstrat ca celulele stem pot repara daunele cauzate de expunerea la radiatii ridicate. Japonia este ingrijorata ca poate ramane fara capacitate de stocare si cere ajutor. In acelasi timp, acest lucru ridica intrebarea daca o astfel de masura de prevenire care poate salva vieti nu trebuie pusa la dispozitia tuturor lucratorilor de la centralele nucleare.

In prezent, tabletele cu iod sunt masura de ultima instanta pentru protejarea persoanelor care intra in contact cu mediul radioactiv. Aceste tablete au cu adevarat efect impotriva iradierii cu iod radioactiv, dar acesta este doar unul din multele materiale radioactive eliberate in timpul unui dezastru nuclear. Pana acum, nimeni nu a gasit un tratament eficient pentru efectele iradierii.

Acest lucru insa se poate schimba repede. Companiile specializate in biotehnologie dezvolta noi terapii, lasand celulele stem adulte autologe (proprii) sa se maturizeze in celule sanguine, inclusiv leucocite – prima linie de aparare impotriva infectiei. Radiatia nucleara eliberata in timpul unui dezastru nuclear distruge toate celulele sanguine, acest proces anihiland sistemul imunitar. Victimele devin excesiv de vulnerabile la infectii, adesea decedand.

Cryo-Save doreste sa ofere Japoniei o mana de ajutor prin stocarea de celule stem pentru echipele de lucru de la centrala nucleara de la Fukushima, care sunt expuse unor radiatii masive. „Am inteles ca Japonia este ingrijorata ca nu este echipata indeajuns, pentru a se ocupa de stocarea celulelor stem pe cont propriu. Cryo-Save, cea mai mare banca de celule stem, are capacitatea si experienta necesara pentru a actiona imediat,” a spus Marc Waeterschoot, responsabil de toate activitatile de stocare ale Cryo-Save.

Expertul in celule stem Profesorul Schroyens, de la Departamentul de Hematologie al Spitalului Universitar Antwerp (UZA), a confirmat importanta depozitarii celulelor stem ale persoanelor care vor fi expuse la radioactivitate ridicata, explicand ca: „Expunerea puternica la radiatii distruge maduva osoasa care este responsabila de producerea de celule sanguine. Acest lucru dezarmeaza aproape complet sistemul imunitar al victimelor. Depozitarea si administrarea de celule stem le poate salva vietile.”

Arnoud van Tulder, alt expert Cryo-Save, a comentat: „Dezastrul de la Fukushima arata riscurile la care lucratorii de la centrala nucleara sunt expusi. In cazul unui dezastru nuclear, ei sunt singurii care pot oferi un ajutor calificat. Nu ar fi un lux recoltarea de celule stem de la aceste persoane si de a le depozita preventiv. Pentru guvernele europene acest lucru poate fi de asemenea o ocazie de a discuta cu persoanele responsabile luarea unei masuri preventive si care ar putea salva vietile angajatilor a 143 de centrale nucleare din Europa. Cryo-Save este pozitionata foarte bine, datorita prezentei sale in Europa si Asia, astfel incat poate ajuta guvernele in legatura cu aceasta situatie.”

Cryo-Save, cea mai mare banca de celule stem din Europa, a depozitat deja 170.000 de probe de celule stem din sange si tesut din cordonul ombilical, recoltate de la nou-nascuti, cat si din tesutul adipos de la adulti. Aceste celule stem pot insemna diferenta dintre viata si moarte a donatorilor. Exista deja mai multe boli care pot fi tratate utilizand celulele stem, iar numarul tratamentelor nu poate decat sa creasca. Condusa cu ajutorul unei strategii internationale de afaceri, Cryo-Save este in prezent reprezentata in 40 de tari de pe trei continente, cu facilitati de procesare si depozitare ultra-moderne in Belgia, Germania si Franta - in curs de validare, pentru Europa; Dubai si India pentru celelalte continente.


"Cryo-Save se ofera sa stocheze celule stem pentru angajatii de la Fukushima" adaugat de DECI SE POATE SRL 212564

Persoana de contact
Nume:Claudia Stancu
Email:claudia@decisepoate.ro
Telefon:0732-403843
Sursă:www.decisepoate.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Oameni pentru Oameni: campanie pentru depistarea cancerului de san

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer impreuna cu Pfizer Romania au ajutat 115 femei cu suspiciune de cancer de san sa-si faca gratuit analize detaliate, respectiv mamografii sau ecografii,(...) citeste mai departeOncologii privati din Romania anunta prima conferinta nationala

Asociatia Nationala a Oncologilor Privati din Romania pregateste pentru primavara anului urmator prima conferinta nationala cu tema “Abordarea multidisciplinara in cancer. Noi modalitati de tratament(...) citeste mai departeAccesul pacientilor la tratamente oncologice noi, o problema veche de peste 5 ani pentru pacientii(...)

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer marchează în data de 4 februarie, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului, sub sloganul “Trăim în Europa, dar ne tratăm în România”. În contextul(...) citeste mai departeFundaţia Bristol-Myers Squibb doneaza 900.000 de dolari pentru preventia cancerului

Fundaţia Bristol-Myers Squibb a anunţat astăzi acordarea a şase donaţii noi în valoare totală de peste 900,000$. Aceste donaţii sunt destinate îmbunătăţirii cunoştinţelor despre cancer, profilaxiei(...) citeste mai departeSeminarul Noul Pacient cu Cancer merge la Buzau: Doua povesti de vindecare - Cancer de San si(...)

Cosmina Grigore, fost pacient cu cancer si initiatoarea proiectului Lasa cancerul sa te vindece, sustine un nou seminar Noul Pacient cu Cancer – Abordare integrativa pentru vindecare, de data aceasta(...) citeste mai departe