Asociaţia Salvează Vieţi dă startul campaniei „Cifrele înseamnă VIAŢĂ”

Asociaţia Salvează Vieţi dă startul campaniei „Cifrele înseamnă VIAŢĂ”
În luna decembrie, Asociaţia Salvează Vieţi dă startul campaniei “Cifrele înseamnă VIAŢĂ”, dedicată strângerii de fonduri pentru dotarea centrelor de hematologie din România cu camere sterile. În lipsa acestora, în timpul tratamentului, bolnavii de cancer pot contracta infecţii ce le pot fi fatale.

Această iniţiativă va duce la creşterea ratei de vindecare a bolnavilor de leucemie şi alte tipuri de cancere limfatice. Asociaţia şi-a propus construirea de camere sterile în 6 oraşe din România: Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, printr-un proiect ce totalizează suma de 2.000.000 EUR şi care poate oferi dreptul la viaţă pentru 1000 de pacienţi copii/adulţi pe an.

Pentru strângerea sumei necesare, Asociaţia a demarat o campanie de informare în privinţa facilităţii fiscale prin care, în luna decembrie, orice companie din România poate redirecţiona 20% din impozitul pe profit către Asociaţia Salvează Vieţi. Această facilitate este puţin cunoscută în rândul companiilor, astfel că sume importante se pierd în bugetul de stat, deşi ar putea susţine un domeniu în care statul eşuează: construirea unui sistem de sănătate performant. Asociaţia Salvează Vieţi are experienţa anilor 2009 şi 2010, când a strâns 100.000 euro, respectiv 400.000 de euro, doar pe baza acestei facilităţi. Toate detaliile pentru procedura de redirecţionare se găsesc pe www.salveazavieti.ro.

„La un calcul simplu, constatăm că există un potenţial de 300.000.000 EUR aferenţi anului 2011, bani care ar putea fi redirecţionaţi către ONG-uri, printr-o procedură foarte simplă din punct de vedere contabil. Şi nu există îndoială că iniţiativele ONG-urilor sunt mai multe, mai bine intenţionate şi mai bine implementate decât cele ale statului”, a declarat Avocat Gabriel Biriş, expert în fiscalitate, susţinător al campaniei.

„Cea mai frecventă cauză de îmbolnăvire şi deces la pacienţii cu cancer din România este infecţia. Fiind trataţi cu chimioterapie, radioterapie sau intervenţii chirurgicale, aceştia au un risc crescut de a dezvolta infecţii. În majoritatea centrelor din ţară nu există camere sterile, ci prevenţia şi tratarea infecţiilor se face în saloane cu câte 10 pacienţi, cu toalete la comun, adevărate focare de infecţie, ce reduc dramatic şansa la viaţă a pacienţilor diagnosticaţi cu leucemii. Soluţia: crearea unor centre standardizate pentru tratarea leucemiilor şi a cancerelor limfatice la copii şi adulţi. Aceste centre oferă soluţii de tratament la standarde internaţionale după ce diagnosticarea acestora se face în profunzime. Proiectul va crea premisele ca pacienţii să fie trataţi corect, în ţara lor, conform protocoalelor moderne. De aceea, facem apel la companiile din România, care pot, doar prin bunăvoinţă, să schimbe această stare de fapt”, a completat Carmen Uscatu, Preşedinte Salvează Vieţi.

În România, în lipsa unor registre naţionale ale bolnavilor de cancer, se estimează că în prezent sunt în jur de 5.000 de pacienţi diagnosticaţi cu boli de sânge şi anual apar alte câteva sute de noi cazuri. În România, un copil cu cancer limfatic din doi moare, în timp ce în Europa 80% supravieţuiesc.

Proiectul este susţinut printr-o campanie de comunicare începută în luna decembrie 2011 şi care va continua şi în 2012. Creaţia aparţine Grafitti BBDO, Free Communication asigură consultanţa PR, iar componenta media este dezvoltată de agenţia OMD România.

În perioada decembrie 2010-martie 2011, Asociaţia a strâns peste 1.000.000 EUR, cea mai mare sumă strânsă vreodată printr-o campanie socială în România, sumă dedicată înfiinţării primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara. În urma proiectului „Nu mă ignora”, Asociaţia a creat premisele ca pacienţii să fie diagnosticaţi corect, în timp ce proiectul 2011-2012 va crea premisele ca pacienţii să fie trataţi corect, în ţara lor, conform protocoalelor moderne.


"Asociaţia Salvează Vieţi dă startul campaniei „Cifrele înseamnă VIAŢĂ”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:iuliana.serea@freecomm.ro
Telefon:021.207.47.40
Sursă:www.salveazavieţi.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

CURSUL „SCREENING IN ONCOLOGIE PENTRU MEDICII DE FAMILIE”- Bistrita

Asociatia Medisprof organizeaza CURSUL SCREENING IN ONCOLOGIE PENTRU MEDICII DE FAMILIE, 19-20 septembrie 2013, Bistrita citeste mai departeAproape 500 de persoane au fost prezente la „Ziua Supravieţuitorului de Cancer”

Aflată la a VIII-a ediţie, „Ziua Supravieţuitorului de Cancer” a reunit la Braşov peste 450 de persoane din ţară. Evenimentul cu caracter naţional, organizat de Federaţia Asociatiilor(...) citeste mai departeAl 10-lea Simpozion Internaţional cu tema GnRH, Salzburg, 2011

Kenes International invită specialişti din întreaga lume la Salzburg, în Austria, la cel de-al 10-lea simpozion international cu tema GnRH, ce va avea loc în perioada 6-8 februarie 2011. citeste mai departePrima puncție biopsie cu vacuum ghidată ecografic din mediul privat

La clinica CMU Băneasa, parte din Campusul Medical CMU, s-a efectuat prima puncție biopsie cu vacuum ghidată ecografic din mediul privat. Procedura a durat aproximativ 1 oră, pacienta a suportat(...) citeste mai departeCryo-Save se ofera sa stocheze celule stem pentru angajatii de la Fukushima

Cryo-Save Group NV, cea mai mare banca de celule stem din Europa, se ofera sa stocheze celule stem adulte autologe (proprii) pentru Japonia. Japonia doreste sa recolteze celule stem de la lucratorii(...) citeste mai departe