Un nou implant cohlear se va realiza pe 17 septembrie 2012, la o fetiţă de 10 ani

Un nou implant cohlear se va realiza pe 17 septembrie 2012, la o fetiţă de 10 ani
Un nou implant cohlear se va realiza pe 17 septembrie 2012, la o fetiţă de 10 ani. Intervenţia va fi realizată de o echipă formată din dr. Lucian David, de la Clinica Urechii, și dr. Janes Rebol, de la Spitalul Municipal din Maribor, Slovenia.

Fetiţa de 10 ani din Chişinău s-a născut cu surditate, dar şi cu o gravă deficienţă cardiacă.

După naşterea fetiţei, familia acesteia s-a destrămat, copilul rămânând în grija mamei, alături de sora sa. Întrucât veniturile mamei sunt destul de mici, dar şi pentru că în Republica Moldova sprijinul pentru copiii fără auz este aproape inexistent, Asociaţia “Darul Sunetului” a iniţiat o campanie prin intermediul căreia s-a reuşit strângerea sumei necesare pentru ca fetiţa să primească implantul cohlear.

Fără acest implant cohlear fetiţa nu ar mai putea merge la şcoală din cauză că a pierdut şi ultimele resturi de auz, iar protezele auditive nu o mai pot ajuta în niciun fel.

În România, implanturile cohleare se realizează în mai multe centre. Astfel, în Bucureşti părinţii copiilor cu deficienţe de auz se pot adresa Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie S. Curie”, Institutului de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL “Prof. Dr. D. Hociotă”, Spitalului Clinic Colţea şi Spitalului Clinic de urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Alte unităţi spitaliceşti unde se pot realiza implanturi cohleare se găsesc în Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş.

Implantul cohlear este un dispozitiv medical care înlocuieşte funcţia urechii interne afectate, oferind semnale sonore către creier.


Download comunicat O.R.L. - Download fisier atasat comunicatului

"Un nou implant cohlear se va realiza pe 17 septembrie 2012, la o fetiţă de 10 ani" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Bogdan I. Stanciu
Email:contact@darulsunetului.ro
Telefon:0722 190 685

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sanatatii nu aproba protestele de la Institutul Hociota

Ministerul Sănătăţii consideră nejustificat protestul cadrelor medicale de la Institutul Naţional de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL “Prof. Dr. D. Hociotă”. citeste mai departe3 din 1000 nou-nascuti sufera de pierdea congenitala a auzului

București, 25 februarie: Pierderea congenitală a auzului, prezentă la naștere, este cea mai frecventă afecțiune congenitală cu care se confruntă nou-născuții, cu o incidență de 1-3 cazuri la 1000 de(...) citeste mai departe3 Martie - Ziua Mondiala privind protectia sanatatii urechii si a auzului!

Soundservice sustine Ziua Mondiala privind protectia sanatatii urechii si a auzului si va invita in cele 11 centre din tara sa va TESTATI GRATUIT auzul. citeste mai departeDiscutii la Ministerul Sanatatii despre reorganizarea Institutului ORL

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu o delegaţie a Institutului Naţional de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL “Prof. Dr. D. Hociotă” citeste mai departePrimul implant cohlear efectuat în sistemul privat de sănătate

O echipă mixtă REGINA MARIA și CLINICA URECHII a efectuat, pentru prima dată în România, o operaţie de implant cohlear în sistem privat. Intervenția chirurgicală a durat 3 ore și a fost efectuată de(...) citeste mai departe