3 din 1000 nou-nascuti sufera de pierdea congenitala a auzului

3 din 1000 nou-nascuti sufera de pierdea congenitala a auzului
București, 25 februarie: Pierderea congenitală a auzului, prezentă la naștere, este cea mai frecventă afecțiune congenitală cu care se confruntă nou-născuții, cu o incidență de 1-3 cazuri la 1000 de nou-născuți, conform datelor furnizate de NIDCD (National Institute of Deafness and other Communication Disorders – Institutul Național de Surditate și alte Tulburări de Comunicare).

Studiul NIDCN și-a propus stabilirea importanței ocrotirii auzului nou-născuților și analiza factorilor de risc pentru pierderea auzului. Studiul observațional a fost realizat pe un numar de 18,366 de nou-născuți în maternitatea din Oradea și s-a desfășurat de-a lungul a patru ani, în perioada ianuarie 2008 – iunie 2012.

Pentru metodele de protectie și ecranizare, au fost utilizate emisii acustice tranzitorii și răspunsurile auditive transmise automat de trunchiul cerebral. În paralel cu acestea, a fost luată în considerare și analiza factorilor de risc pentru pierderea auzului la toți nou-născuții carora le-au fost aplicate metodele de protectie, precum și ecranziarea telefonică a nou-născuților cu factori de risc în ceea ce privește pierderea auzului.

“Acest studiu ne demonstrează cât de important este screening-ul copiilor nou-născuți. Cu cât hipoacuzia este depistată mai devreme cu atât se pot lua măsurile necesare pentru ca viața pacientului să fie una cât se poate de normală, încă de la primele zile petrecute într-o grădiniță normală și o integrare fără probleme în societate. Implanturile cochlear au fost create cu scopul de a le oferi o viață normală copiilor care se nasc cu probleme de auz. Cu cât constientizăm mai din timp problema cu atât șansele de a dobândi auzul și vorbirea normală sunt mai mari" declară Sönke Martin, Reprezentant Cochlear în România.

Dintre cei 18,336 de nou-născuți care au participat la acest studiu, 178 au fost detectați cu ”REFER” (persoane încadrate într-un grup de risc necesitând verificarile ulterioare) și 11 copii au fost diagnosticați cu deficiențe de auz neurosenzoriale. 4.600 dintre nou-născuți au fost monitorizați telefonic, dintre care 3 copii au fost evaluați auditiv, iar 2 dintre ei au primit diagnosticul de pierdere a auzului neurosezorial.


Download comunicat O.R.L. - Download fisier atasat comunicatului

"3 din 1000 nou-nascuti sufera de pierdea congenitala a auzului" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Lidia Pitulea
Email:lidia.pitulea@publicadvisors.ro
Telefon:0733 300 777

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Esti medic ORL? Te asteptam la cursul de genetica medicala dedicat acestei specialitati!

Centrul de Genetica Medicala Personal Genetics, Clinica Urechii si Asociatia pentru Studiul Auzului anunta inceperea inscrierilor pentru cursul de genetica dedicat specialitatii ORL. Acesta se va(...) citeste mai departePrimul implant cohlear efectuat în sistemul privat de sănătate

O echipă mixtă REGINA MARIA și CLINICA URECHII a efectuat, pentru prima dată în România, o operaţie de implant cohlear în sistem privat. Intervenția chirurgicală a(...) citeste mai departeCurs medical “Tumorile epiteliale ale laringelui si hipofaringelui”

Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca organizeaza in perioada 9-11 mai 2011 cursul postuniversitar “Tumorile epiteliale ale laringelui si hipofaringelui”. citeste mai departe3 din 1000 nou-nascuti sufera de pierdea congenitala a auzului

București, 25 februarie: Pierderea congenitală a auzului, prezentă la naștere, este cea mai frecventă afecțiune congenitală cu care se confruntă nou-născuții, cu o(...) citeste mai departeUn nou implant cohlear se va realiza pe 17 septembrie 2012, la o fetiţă de 10 ani

Un nou implant cohlear se va realiza pe 17 septembrie 2012, la o fetiţă de 10 ani. Intervenţia va fi realizată de o echipă formată din dr. Lucian David, de la Clinica Urechii,(...) citeste mai departe