Biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale. Curs introductiv, teoretic si practic. 18-19 iunie 2016, Cluj-Napoca

Biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale. Curs introductiv, teoretic si practic. 18-19 iunie 2016, Cluj-Napoca
Aproximativ 10.000 de paşi ar trebuie făcuţi zilnic. Aceasta este recomandarea specialiştilor pentru o formă fizică bună şi un stil de viaţă sănătos. Când aceşti paşi nu sunt însă făcuţi corect din cauza afecţiunilor picioarelor, mersul ne poate face mai mult rău decât bine.

Asociaţia de Podiatrie subliniază grija ce trebuie acordată evaluării structurii piciorului pentru identificarea defectelor şi disfuncţiilor de mişcare şi organizează sub umbrela ei, Cursul de bază în biomecanica piciorului şi metode de tratament cu orteze funcţionale.

Dedicat fizioterapeuţilor studenţi şi absolvenţi de Medicină, Balneofiziokinetoterapie (BKFT), medicilor interesați de îngrijirea piciorului, dar şi asistentelor medicale, cursul se va desfăşura în zilele de 18 şi 19 iunie 2016, la Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

„Deviza noastră este Păşeşte cu încredere!, iar pentru a ajunge la acest deziderat trebuie să ne cunoaştem foarte bine piciorul, structura lui, defectele sau leziunile de suprasolicitare. Avem nevoie de informare corectă şi o bună pregătire profesională, iar acest curs de biomecanica piciorului este nu doar util, ba chiar necesar pentru practicieni, pentru a asigura o îngrijire corespunzătoare a persoanelor care se confruntă cu probleme din sfera biomecanicii piciorului”, a declarat dr. Norina Gâvan, Preşedintele Asociaţiei de Podiatrie.

Cursul introductiv cuprinde atât o importantă componentă teoretică, cât şi una practică. În ceea ce priveşte tematica abordată, aceasta vizează:

• Relaţia dintre deformităţile de origine biomecanică şi cele mai comune leziuni/patologii
• Biomecanica mişcării articulaţiei subtalare
• Poziţionarea neutră a articulaţiei subtalare
• Prezentarea și poziţionarea susţinătorilor; tehnica aplicării wedge-accesoriilor
• Analiza mersului
• Mecanica mişcării antepiciorului
• Poziţionarea neutră a antepiciorului şi măsurătorii
• Evaluarea şi diagnosticul deformităţilor antepiciorului
• Modelarea susţinătorilor şi poziţionare – workshop

Lectorul cursului va fi FKT. MT. Iulia Drăgoi, alături de lectorul invitat Ing. Dr. Daniel Petcu.

Cursul este organizat ştiinţific sub patronatul Asociaţiei de Podiatrie şi susţinut de Asociația Studenților și Absolvenților Fizioterapeuți din Cluj (ASAFC), în parteneriat cu Fast Fizio School şi Vasyli Medical România.

Detalii despre înregistrarea la acest curs pot fi obținute trimițând o solicitare la adresa: masteriuliadragoi@yahoo.com.

Asociația de Podiatrie sprijină dezvoltarea podiatriei în România și crearea meseriei de podiatru în țara noastră. Competențele specialistul podiatru includ tratarea multiplelor probleme la nivelul picioarelor de la cele de biomecanică, până la piciorul atletului, monturi, calusuri, bătături, unghii încarnate, infecții fungice la nivelul pielii și unghiilor sau cele asociate diabetului – piciorul diabetic. În acest sens, Asociația de Podiatrie susține pregătirea asistenților medicali pentru a se specializa sau a obține competențe în podiatrie, prin implementarea de programe educaționale dezvoltate în cadrul Grupului Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic al Federației Internaționale de Diabet.

PR&Comunicare: Sănătatea Press Group – Expertul tău în comunicare pe domeniul medical


Download comunicat ORTOPEDIE - Download fisier atasat comunicatului

"Biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale. Curs introductiv, teoretic si practic. 18-19 iunie 2016, Cluj-Napoca" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ana Maria Cizmaș
Email:proiecte@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.105

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ziua Mondiala a Osteoporozei, 18-20 octombrie 2013: conferinte specialisti, workshop pacienti,(...)

Ziua Mondială a Osteoporozei va fi marcată pentru al doilea an consecutiv în București, în perioada 18-20 octombrie 2013, prin acțiuni de comunicare menite să crească nivelul de informare a(...) citeste mai departeAl V-lea Congres Naţional al Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri

Între 25 și 27 octombrie 2012 se va desfășura la Rin Grand Hotel din Bucureşti cel de-al cincelea Congres Naţional al Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri. Ca în fiecare an,(...) citeste mai departeBursa pentru tinerii ortopezi din România, oferita de o companie de servicii medicale din(...)

La împlinirea a 10 ani de la înființare, Ronda Medical inițiază un nou proiect, denumit „Bursa Ronda Medical”, dedicat susţinerii medicilor rezidenți din cadrul secțiilor de Ortopedie din toată ţara. citeste mai departeZiua Mondiala a Osteoporozei sarbatorita in Romania, 19-20-21 octombrie 2012

Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează între 19-20-21 octombrie în București Ziua Mondială a Osteoporozei 2012. citeste mai departeBiomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale. Curs introductiv, teoretic si(...)

Aproximativ 10.000 de paşi ar trebuie făcuţi zilnic. Aceasta este recomandarea specialiştilor pentru o formă fizică bună şi un stil de viaţă sănătos. Când aceşti paşi nu sunt însă făcuţi corect din(...) citeste mai departe