Primii pasi ai copilului tau vegheati de Centrul Ortopedica

Primii pasi ai copilului tau vegheati de Centrul Ortopedica
Primii paşi ai unui bebeluş reprezintă cel mai emoţionant moment pentru un părinte, fiind momentul când copilul păşeşte la propriu în viaţă. Numeroşi copii se nasc însă cu una dintre cele mai întâlnite malformaţii congenitale – displazia congenitală de şold. Această afecţiune reprezintă o creştere anormală a şoldului şi o cauză principală de dizabilitate în timpul copilăriei.

Displazia congenitală de şold poate fi însă în prezent tratată eficient prin metode de tratament închis. Centrul Ortopedica, cel mai important furnizor de produse medicale din România, vine în sprijinul copiilor care suferă de displazie de șold cu numeroase produse și dispozitive medicale, câteva dintre acestea fiind hamurile Pavlik, ortezele pentru luxaţii tip Becker din material textil şi cele din polietilenă cu benzi velcro.

Hamurile Pavlik sunt recomandate în cazul displaziei luxante a șoldului la grupa de vârstă între 0-6 luni și în cazul luxației congenitale de șold la grupa de vârstă 0-3 luni cu semn Ortolani prezent și șold stabil în abducție. Format din mai multe chingi și bretele din piele sau material plastic, Hamul Pavlik „fixează” bebelușul cu genunchii flectați și coapsele în abducție.

Prima aplicare a hamului Pavlik trebuie să fie făcută de către medicul ortoped pediatru. De asemenea, medicii specialiști Ortopedica recomandă purtarea hamului Pavlik în prima lună de la aplicare 24 din 24 de ore (se îndepărtează doar cu ocazia spălării și a schimbatului copilului), iar în cea de-a doua lună doar 16 ore pe zi şi controale periodice pe timpul utilizării sale. Foarte important de reţinut este că Hamul Pavlik nu trebuie aplicat direct pe piele deoarece acesta poate provoca leziuni tegumentare.

Un alt produs Ortopedica pentru tratarea displaziei de şold şi a luxaţiilor congenitale de şold este orteza de tip Becker din material textil. Aceasta orteză ajută la păstrarea poziției de flexie-abducție-extensie a șoldurilor, pentru a se obține o stabilitate maximă a articulației şi se poate utiliza complementar, împreună cu alte tratamente.

Ambele pelote laterale ale ortezei de tip Becker trebuie să fie poziționate astfel încât să cuprindă și coapsele, iar pelota centrală semirigidă trebuie aşezată într-o poziție centrală pe partea posterioară a coapselor. Reglarea lungimii se realizează în funcție de distanța dintre gambe, cu ajutorul șuruburilor prevăzute la benzile metalice de extensie. Pentru fixare sunt utilizate benzile textile, care trebuie poziţionate astfel încât să asigure o flexie la 90 grade și o abducție de 60 grade, în felul acesta obţinându-se stabilitatea articulației şi efectuarea anumitor mișcări. Celelalte două benzi textile de reglare trebuie trecute pe deasupra umerilor și apoi strânse pentru a finaliza fixarea ortezei pe corpul copilului.

Tot din gama ortezelor pentru luxaţii congenitale face parte şi orteza din polietilenă cu benzi velcro. Această orteză este una deschisă care asigură menținerea șoldurilor în abducție la un unghi de 60 grade, o flexie de 90 grade și în extensie, fără a forța reducerea acestora în cazurile de luxații de șold. În acest mod se evită utilizarea gipsului și a hamurilor, iar copiii au posibilitatea de a efectua anumite mişcări. Datorită construcţiei deschise, orteza se îndepărtează uşor de pe corp. Materialul din care sunt confecţionate pelotele (spumă poliuretan capitonată la interior cu un material flaușat și la exterior cu o țesătură sintetică) le face să fie plăcute la atingere. Orteza din polietilenă cu benzi velcro trebuie utilizată însă numai la recomandarea și sub supravegherea medicului specialist, care stabileşte, de asemenea, și durata utilizării ortezei.

Centrul Ortopedica, principalul jucător de pe piaţa românească a dispozitivelor medicale asigură pacienţilor calitate superioară, prin produse şi servicii medicale, la standarde europene. Specialiştii identifică nevoile şi particularităţile fiecărui pacient şi recomandă cele mai bune soluţii, ţinând cont de unicitatea acestuia. Îmbunătăţirea vieţii pacienţilor şi asigurarea unui confort optim sunt misiunile pe care specialiştii Centrului Ortopedica le desfăşoară cu seriozitate şi profesionalism, în fiecare zi.

Mai multe informații despre produsele puse la dispoziție de Centrul Ortopedica aflați pe www.ortopedica.ro

Centrul Ortopedica,hamul Pavlik,displazie congenitală de șold,orteze,ortopedie,orteze pentru luxații,orteza Becker,


"Primii pasi ai copilului tau vegheati de Centrul Ortopedica" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Proteza mioelectrică oferită de Centrul Ortopedica, sprijinul de care ai nevoie!

Centrul Ortopedica, unul dintre cei mai importanți furnizori de produse medicale din România, vine în sprijinul persoanele care au suferit amputaţii ale membrului superior cu produse realizate(...) citeste mai departe9 reguli care va feresc de durerea de spate

Afecțiunile spatelui sunt extrem de frecvente în toată lumea și nu mai puțin de 80% dintre persoane suferă cel puțin un episod dureros în timpul vieții. Tocmai de aceea e indicat să aveți grijă de(...) citeste mai departeProteze de sân Ortopedica - Reproducere fidelă a profilului natural al sânilor

Centrul Ortopedica, principalul jucător de pe piaţa românească a dispozitivelor medicale oferă proteze externe de sân ce reproduc cu fidelitate profilul natural al sânului şi o ajută pe purtătoare să(...) citeste mai departeARTOP 2015: Al VIII-lea Congres National al Asociatiei Romane a Traumatologilor si Ortopezilor(...)

Între 5 și 7 noiembrie 2015, se va desfășura la Hotel Victoria din orașul Pitești cel de-al optulea Congres Naţional al Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri - ARTOP 2015. Sub(...) citeste mai departeRecuperare medicala sportiva – un concept nou de terapie prin sport ce imbină antrenamentul(...)

- în premieră în România, la Centrul de Recuperare Medicală Sportivă al clinicii Provita – Diagnostic și tratament - soluții pentru pacienți cu diverse afecțiuni, sportivi amatori sau(...) citeste mai departe