Primii pasi ai copilului tau vegheati de Centrul Ortopedica

Primii pasi ai copilului tau vegheati de Centrul Ortopedica
Primii paşi ai unui bebeluş reprezintă cel mai emoţionant moment pentru un părinte, fiind momentul când copilul păşeşte la propriu în viaţă. Numeroşi copii se nasc însă cu una dintre cele mai întâlnite malformaţii congenitale – displazia congenitală de şold. Această afecţiune reprezintă o creştere anormală a şoldului şi o cauză principală de dizabilitate în timpul copilăriei.

Displazia congenitală de şold poate fi însă în prezent tratată eficient prin metode de tratament închis. Centrul Ortopedica, cel mai important furnizor de produse medicale din România, vine în sprijinul copiilor care suferă de displazie de șold cu numeroase produse și dispozitive medicale, câteva dintre acestea fiind hamurile Pavlik, ortezele pentru luxaţii tip Becker din material textil şi cele din polietilenă cu benzi velcro.

Hamurile Pavlik sunt recomandate în cazul displaziei luxante a șoldului la grupa de vârstă între 0-6 luni și în cazul luxației congenitale de șold la grupa de vârstă 0-3 luni cu semn Ortolani prezent și șold stabil în abducție. Format din mai multe chingi și bretele din piele sau material plastic, Hamul Pavlik „fixează” bebelușul cu genunchii flectați și coapsele în abducție.

Prima aplicare a hamului Pavlik trebuie să fie făcută de către medicul ortoped pediatru. De asemenea, medicii specialiști Ortopedica recomandă purtarea hamului Pavlik în prima lună de la aplicare 24 din 24 de ore (se îndepărtează doar cu ocazia spălării și a schimbatului copilului), iar în cea de-a doua lună doar 16 ore pe zi şi controale periodice pe timpul utilizării sale. Foarte important de reţinut este că Hamul Pavlik nu trebuie aplicat direct pe piele deoarece acesta poate provoca leziuni tegumentare.

Un alt produs Ortopedica pentru tratarea displaziei de şold şi a luxaţiilor congenitale de şold este orteza de tip Becker din material textil. Aceasta orteză ajută la păstrarea poziției de flexie-abducție-extensie a șoldurilor, pentru a se obține o stabilitate maximă a articulației şi se poate utiliza complementar, împreună cu alte tratamente.

Ambele pelote laterale ale ortezei de tip Becker trebuie să fie poziționate astfel încât să cuprindă și coapsele, iar pelota centrală semirigidă trebuie aşezată într-o poziție centrală pe partea posterioară a coapselor. Reglarea lungimii se realizează în funcție de distanța dintre gambe, cu ajutorul șuruburilor prevăzute la benzile metalice de extensie. Pentru fixare sunt utilizate benzile textile, care trebuie poziţionate astfel încât să asigure o flexie la 90 grade și o abducție de 60 grade, în felul acesta obţinându-se stabilitatea articulației şi efectuarea anumitor mișcări. Celelalte două benzi textile de reglare trebuie trecute pe deasupra umerilor și apoi strânse pentru a finaliza fixarea ortezei pe corpul copilului.

Tot din gama ortezelor pentru luxaţii congenitale face parte şi orteza din polietilenă cu benzi velcro. Această orteză este una deschisă care asigură menținerea șoldurilor în abducție la un unghi de 60 grade, o flexie de 90 grade și în extensie, fără a forța reducerea acestora în cazurile de luxații de șold. În acest mod se evită utilizarea gipsului și a hamurilor, iar copiii au posibilitatea de a efectua anumite mişcări. Datorită construcţiei deschise, orteza se îndepărtează uşor de pe corp. Materialul din care sunt confecţionate pelotele (spumă poliuretan capitonată la interior cu un material flaușat și la exterior cu o țesătură sintetică) le face să fie plăcute la atingere. Orteza din polietilenă cu benzi velcro trebuie utilizată însă numai la recomandarea și sub supravegherea medicului specialist, care stabileşte, de asemenea, și durata utilizării ortezei.

Centrul Ortopedica, principalul jucător de pe piaţa românească a dispozitivelor medicale asigură pacienţilor calitate superioară, prin produse şi servicii medicale, la standarde europene. Specialiştii identifică nevoile şi particularităţile fiecărui pacient şi recomandă cele mai bune soluţii, ţinând cont de unicitatea acestuia. Îmbunătăţirea vieţii pacienţilor şi asigurarea unui confort optim sunt misiunile pe care specialiştii Centrului Ortopedica le desfăşoară cu seriozitate şi profesionalism, în fiecare zi.

Mai multe informații despre produsele puse la dispoziție de Centrul Ortopedica aflați pe www.ortopedica.ro

Centrul Ortopedica,hamul Pavlik,displazie congenitală de șold,orteze,ortopedie,orteze pentru luxații,orteza Becker,


"Primii pasi ai copilului tau vegheati de Centrul Ortopedica" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Primii pasi ai copilului tau vegheati de Centrul Ortopedica

Primii paşi ai unui bebeluş reprezintă cel mai emoţionant moment pentru un părinte, fiind momentul când copilul păşeşte la propriu în viaţă. Numeroşi copii se nasc însă cu una dintre cele mai(...) citeste mai departeEveniment incheiere Program Consiliere, orientare profesionala si elemente de practica in ortopedia(...)

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S.Curie”, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, organizează în amfiteatrul Spitalului Clinic de Urgență pentru(...) citeste mai departeAsociatia de Podiatrie lanseaza primul „Manual de Biomecanica in Patologia Piciorului si a Gleznei”

Asociația de Podiatrie le oferă profesioniștilor implicați în managementul afecțiunilor picioarelor primul „Manual de biomecanică în patologia piciorului și a gleznei”, un volum complex dedicat unei(...) citeste mai departeSarbatorim speranta pentru o boala, pana acum, incurabila: Distrofia Musculara Duchenne

Luni, 7 septembrie 2015, oameni din intreaga lume vor lansa baloane pentru a sensibiliza, pentru a constientiza și pentru a strange bani pentru Distrofia Musculara Duchenne (DMD), o boala(...) citeste mai departeCampanie de informare Importanta consilierii si orientarii profesionale si efectuarea de stagii de(...)

În cadrul proiectului ”Consiliere, orientare profesională şi elemente de practică în ortopedia şi traumatologia pediatrică”, CONTRACT POSDRU/161/2.1/G/139364, va avea loc Miercuri 27 mai 2015, ora(...) citeste mai departe