Conferinta Nationala de Pediatrie - Ghiduri si Protocoale in Pediatrie

Conferinta Nationala de Pediatrie - Ghiduri si Protocoale in Pediatrie
Conferinta Nationala de Pediatrie – Ghiduri si Protocoale in Pediatrie se va desfasura in perioada 21 - 24 martie 2012, la Bucuresti, la Crystal Palace Ballrooms

TEMELE Conferintei / Sectiuni

1. CARDIOLOGIE PEDIATRICA
2. GASTROENTEROLOGIE SI HEPATOLOGIE PEDIATRICA
3. PNEUMOLOGIE SI ALERGOLOGIE
4. BOLI INFECTIOASE SI VACCINOLOGIE
5. IMUNOLOGIE
6. NEFROLOGIE PEDIATRICA
7. ENDOCRINOLOGIE PEDIATRICA
8. HEMATOLOGIE SI ONCOLOGIE PEDIATRICA
9. URGENTE, TOXICOLOGIE
10. BOLI DE NUTRITIE SI DIABET ZAHARAT
11. GENETICA SI BOLI DE METABOLISM
12. REUMATOLOGIE PEDIATRICA
13. NEUROLOGIE SI PSIHIATRIE PEDIATRICA
14. PROFILAXIE SI PREVENTIE
15. VARIA (sectiune rezidenti)

Programul Stiintific va cuprinde urmatoarele sectiuni:
1. Conferinte
2. Comunicari orale
3. Poster

1. Conferintele vor aborda teme de larg interes pentru practica, precum si aspecte de actualitate din aria patologiei copilului si vor fi sustinute de personalitati de prestigiu din domeniul pediatriei.
2. La sectiunile Comunicari orale si Poster vor fi prezentate studii clinice si experimentale din domeniul pediatriei. Va fi incurajata participarea medicilor tineri, doctori in medicina sau doctoranzi, precum si alti medici angajati in echipe de cercetare medicala.

Nota: Dupa vizionarea Posterelor, autorii vor sustine o scurta prezentare, de 2-3 minute, cu continutul lucrarii stiintifice in fata Comisiei de jurizare.

In cadrul lucrarilor Conferintei Nationale se va prezenta, printre alte teme, necesitatea continuarii activitatii de elaborare de Ghiduri de Diagnostic si Tratament, actualizarea celor existente si implementarea acestora.


Download comunicat PEDIATRIE - Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta Nationala de Pediatrie - Ghiduri si Protocoale in Pediatrie" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:info@cnped2012.ro
Sursă:http://cnped2012.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

In compania oamenilor buni, o campanie GSK Romania si Salvati Copiii Romania pentru combaterea(...)

GSK România, împreună cu Organizația Salvați Copiii România, anunță lansarea campaniei “În compania oamenilor buni”, care continuă inițiativele de combatere a mortalității infantile, oferind suport(...) citeste mai departeDrepturile copiilor dizabilitati - o prioritate pe ordinea de zi la Conferinta Statelor Parti la(...)

În perioada 12-14 septembrie 2012, la sediul ONU se desfăşoară a Cincea Conferinţă Statelor Părţi la Convenţia ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi. Un subiect prinipal pe ordinea de zi(...) citeste mai departePeste 1600 de cadre medicale au fost instruite in cadrul unui proiect derulat de Spitalul Clinic de(...)

Proiectul „Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional” s-a adresat cadrelor medicale de pe întreg teritoriul(...) citeste mai departeSalvati Copiii va propune autoritatilor un set de recomandari concrete pentru reducerea(...)

Bucureşti, 14 noiembrie 2012 – Dezbaterile comunităţii medicale reunite la workshop-ul “Program prioritar de sănătate publică în România: reducerea mortaliității infantile și a consecințelor(...) citeste mai departeConferinta Nationala de Pediatrie - Ghiduri si Protocoale in Pediatrie

Conferinta Nationala de Pediatrie – Ghiduri si Protocoale in Pediatrie se va desfasura in perioada 21 - 24 martie 2012, la Bucuresti, la Crystal Palace Ballrooms citeste mai departe