FormareMedicala.ro lanseaza seria cursurilor de vaccinologie pentru medicii de familie

FormareMedicala.ro lanseaza seria cursurilor de vaccinologie pentru medicii de familie
FormareMedicala.ro vine în sprijinul medicilor de familie cu o serie de trei cursuri online despre vaccinare, dintre care din data de 28 septembrie 2012 este disponibil primul curs: “Introducere în vaccinologie”. Acest prim curs cuprinde noțiunile de bază ale vaccinologiei și este axat pe rolul medicului de familie în vaccinare. Următoarele două cursuri au ca tematică vaccinurile incluse în planul național de imunizare (PNI), dar și pe cele cele facultative, astfel încât să fie acoperit în mod exhaustiv acest subiect. Cursurile, realizate de prof. univ. dr. Ioana Alina Anca -medic primar pediatrie și dr. Daniela Ștefănescu - medic primar medicina de familie, pot fi accesate de pe platforma FormareMedicala.ro și sunt gratuite și creditate EMC.

“Imunitatea de grup este o realizare cu greu atinsă. În ultimile două decenii se estimează că au fost salvate aproximativ 20 de milioane de vieți prin vaccinare. Rolul medicului de familie este de a acorda un sprijin competent părintilor aflați în fața acestei decizii, de a furniza informații reale și verificate, din surse autorizate, de a lămuri diversele griji pe care părinții și le fac în urma unei informări haotice”, a declarat dna dr. Rodica Tănăsescu, președinte SNMF.

În România, deși vaccinarea nu este obligatorie, reprezintă una dintre cerințele obligatorii pentru integrarea copilului în comunitate (la grădinițe și școli). Puși în fața unor alegeri dificile privind sănătatea copiilor lor, inundați de informațiile ce se găsesc pe internet, părinții au nevoie de ajutorul medicului de familie dar și al medicului școlar în ceea ce privește vaccinarea.

Părinții vin cu experiența personală a vaccinurilor de acum 20 -30 de ani și sunt expuși unei avalanșe de informații (unele dintre ele neverificate și contradictorii) ce semnalează pe de o parte drame puse pe seama vaccinurilor, și pe de altă parte utilitatea acestora, ajung să mai urmărească cu rigurozitate o schemă completă de vaccinare pentru copii lor. Este important ca părinții să afle de la medicul de familie și posibilele efecte adverse ale vaccinării, dar și posibilele efecte ale bolii pe care o combate acel vaccin și să ia astfel o decizie informată.

Imunizarea este una dintre cele mai eficace metode de profilaxie primară. Ca urmare a eforturilor deosebite ale cercetării în domeniu, un număr din ce în ce mai mare de boli infecțioase beneficiază de vaccinuri corespunzatoare. Grație noilor tehnologii de producție, actualele vaccinuri au un grad sporit de eficacitate și un nivel minim al reacțiilor adverse.


"FormareMedicala.ro lanseaza seria cursurilor de vaccinologie pentru medicii de familie" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Dorina Pirau
Email:dorinapirau@formaremedicala.ro
Telefon:0722.137.000

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Invitatie de presa – Dreptul la fericire, eveniment dedicat Zilei Internationale a Sindromului(...)

București, 17 martie 2015. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) alături de Plaza România și Fundația DentalMed vă invită joi, 19 martie, începând cu ora(...) citeste mai departe7 recomandari pentru a creste IQ-ul copilului

Parintii isi doresc copii cat mai inteligenti, cu rezultate cat mai bune la scoala si cu performante deosebite la activitatile extra-curriculare. Inteligenta acestora este, insa, influentata intr-o(...) citeste mai departeUn nou progres medical: amprentarea nou-născuților

Certificatele de naștere ale copiilor născuți în USA cuprind, alături de datele obișnuite, și amprentele picioarelor nou-născutului și pe cele ale mamei. Existența acestor amprente în(...) citeste mai departeSave the Children International intervine pentru protejarea copiilor afectati de conflictul armat(...)

O echipă a Save the Children International formată din zece persoane se află în Mopti, Mali (Africa), fiind pregătită să implementeze activităţi umanitare pentru susţinerea copiilor(...) citeste mai departeSocietatea Romana de Pediatrie atrage atentia ca rata de vaccinare a copiilor in Romania este sub(...)

• În cadrul campaniei “Să protejăm împreună copilăria”, Societatea Română de Pediatrie (SRPED) marchează Săptămâna Europeană a Vaccinării (22-27 aprilie) și trage un semnal de(...) citeste mai departe