Parintii, bunicii si copiii au luat cu asalt Bebe Sanatos din Parcul Sebastian

Parintii, bunicii si copiii au luat cu asalt Bebe Sanatos din Parcul Sebastian
Parcul Sebastian din București a fost gazda celei de-a patra ediții a evenimentului „Bebe Sǎnatos”, ce a avut loc ȋn perioada 4-8 septembrie 2013, între orele 09:00 – 20:00.

Pe data de 4 septembrie a avut loc deschiderea oficialǎ a evenimentului atunci cȃnd invitați de seamǎ au discutat despre necesitatea și utilitatea acestui eveniment. Acad. Bogdan Marinescu, prezent la deschiderea „Bebe Sǎnǎtos”, și-a exprimat bucuria de a participa la aceastǎ aniversare „pentru cǎ nu o pot numi conferințǎ, ȋntrucȃt este un eveniment prea frumos și care implicǎ prea multǎ lume. Vreau sǎ felicit organizatorii pentru acest proiect”, a precizat acad. Bogdan Marinescu la deschiderea evenimentului.

Mai mult, ȋn discursul sǎu, academicianul a ȋndemnat mǎmicile sǎ evite avorturile deoarece acestea genereazǎ probleme de fertilitate mai tȃrziu: „Existǎ numeroase moduri de a evita o sarcinǎ, mai ales cǎ o ȋntrerupere de sarcinǎ este o traumǎ fizicǎ și psihologicǎ pentru o femeie; trebuie doar sǎ ȋntrebați pe cei care vǎ stau la dispoziție cu sfaturi și ȋntrebǎri”, a conchis Acad. Bogdan Marinescu.

La rȃndul sǎu, directorul general Sǎnǎtatea Media Group, doamna Simona Maria Vlǎdica impresionatǎ de numǎrul extrem de mare de participanți la acest eveniment i-a asigurat pe toți pǎrinții, bunicii și pe toate gravidele cǎ dupǎ ce vor participa la conferințele „Bebe Sǎnǎtos” vor fi mult mai familiarizați cu diferite chestiuni privind problemele cu care se confruntǎ ȋn creșterea și educarea copiilor sau nepoților lor. „Invit toți pǎrinții și bunicii sǎ se implice ȋn conferințele interactive cu medicii, iar la copii le lansez invitația de a participa la cȃt mai multe ateliere de creație. Toate acestea numai ȋn parcul Sebastian din Capitalǎ. La Bebe Sǎnǎtos, copii sunt fericiți deoarece au parte de multǎ multǎ distracție, muzicǎ, dans și numeroase surprise”, a mai adăugat Simona Maria Vlădica.

Florentina Popescu, directorul Direcției Generale de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5, București, a ținut sǎ mulțumeascǎ tuturor celor care au fǎcut posibil acest eveniment: „Deschidem a patra conferințǎ Bebe Sǎnǎtos și dǎm startul unor activitǎți de care se vor bucura ȋn primul rȃnd copiii, dar și pǎrinții și bunicii. Felicit echipa Bebe Sǎnǎtos pentru cǎ a reușit, cu sprijinul primarului Marian Vanghelie, sǎ ofere ceea ce veți vedea ȋn zilele urmǎtoare. Am ales Parcul Sebastian pentru cǎ am vrut sǎ venim ȋn mijlocul comunitații din Sectorul 5. Noi, Direcția Generalǎ de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, avem ca prioritate educația și sǎnǎtatea copiilor. Vreau sǎ mulțumesc tuturor medicilor și tuturor celor implicați ȋn acest proiect și de asemenea tuturor firmelor și asociațiilor care au venit în Parcul Sebastian”.

A doua zi a evenimentului „Bebe Sǎnǎtos” a ȋnceput ȋn forțǎ, ȋncǎ de la ora 9.00 cȃnd standul dedicat ȋnscrierilor copiilor la diferitele activitǎți, a fost asaltat de micuții ȋnsoțiți de pǎrinții sau de bunicii lor, pentru a-și rezerva un loc la unul dintre numeroasele ateliere oferite de organizatori.

Unii dintre copii s-au delectat facȃnd pizza, ȋn timp ce alții au modelat ȋn lut. Fetițele au participat la o preselecție care le-a asigurat apoi participarea la parada modei pentru prințesele Parcului Sebastian. La finalul paradei, fetițele care au participat la parada modei au primit cȃte o diplomǎ pentru „cea mai frumoasǎ prințesǎ ”. Puștii din Parcul Sebastian au avut parte de demonstrații de karate, urmate apoi de lecții din același domeniu.
Cei mici au participat la cursuri de șah, ateliere de podoabe, de arheologie practicǎ, cursuri de origami, atelier de preparat suc proaspăt etc.

Organizatorii le-a mai oferit celor mici și ateliere de confecționat magneți, zone de face painting si balonașe modelabile, ateliere de artǎ reciclabilǎ, picturǎ pe cǎni, dansuri și ateliere de actorie. Parada modei pentru fetițe, dar și parada modei pentru graviduțe sunt alte douǎ evenimente interactive care au fost pregǎtite ȋn cadrul manifestarii „Bebe Sǎnǎtos”.

Ȋn ceea ce privește latura educativ-informativǎ a evenimentului, a doua zi a fost dedicatǎ subiectelor de ginecologie și neonatologie, iar printre medicii invitați sǎ ia cuvȃntul au fost: conf. dr. Monica Cȋrstoiu de la Spitalul Universitar din Bucuresti, dr. Diana Secară, dr. Rodica Cristian, dr. Oana Bodeanu, dr. Octavian Munteanu, Camelia Damaschin și Mihaela Polocoșer. Aflați fațǎ ȋn fațǎ cu medicii, pǎrinții și bunicii au putut adresa ȋntrebǎri specialiștilor, iar aceștia le-au oferit soluții avizate la problemele pe care pǎrinții se confruntǎ.

Manifestarea a continuat și ȋn zilele urmǎtoare cu multe surprize pentru pǎrinți, copii și bunici deopotrivǎ. De asemenea, medicii implicați ȋn proiect au răspuns ȋntrebǎrilor pǎrinților ȋn cadrul conferințelor educative pȃnǎ duminicǎ 8 septembrie 2013, inclusiv. Ȋn cea de-a treia zi a evenimentului, ȋncepȃnd cu orele 16:00, s-au abordat subiecte precum: fertilizarea in vitro, analgezia la naștere, alǎptarea, afecțiunile oftalmologie la copii, hipoacuzia la nou-nǎscut, dar și multe alte subiecte interesante pentru pǎrinți și bunici. Conferințele educative au fost susținute de specialiști precum: dr. Ioana Roșca, medic primar Neonatologie, Spitalul Clinic de Obstetricǎ-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sȃrbu”; dr.Alida Moise, șef Secție ATI, Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din București; drd. Mihaela Nițǎ, medic Spitalul Clinic de Urgențǎ pentru Copii „Grigore Alexandrescu”; dr. Maria Marcvart, medic primar Medicinǎ Internǎ, Centrul Medical „Dr. Tiron”; prof. dr. Monica Pop, manager general Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București; dr. Adrian Tudor, medic primar Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Parcul Sebastian din București a devenit neincăpător timp de cinci zile, datorită interesului crescut al participanților pentru activitățile și conferințele ce s-au desfășurat la cea de-a patra ediție a evenimentului „Bebe Sǎnatos”, eveniment ce avut loc ȋn perioada 4-8 septembrie 2013.

Ȋn „Lumea Bebe Sǎnǎtos” cei mici au avut parte de multă distracție: au avut ocazia sǎ confecționeze podoabe, sǎ participe la cursuri de origami, să ȋnvețe sǎ iubeascǎ fructele ȋn cadrul unui atelier de preparat suc proaspǎt, să confecționeze magneți, să se picteze pe față în zone de face painting, să aprecieze arta reciclabilǎ, pictura pe cǎni, dansurile și atelierele de actorie sau să joace șah. Fetițele prezente în parc pe perioada evenimentului au avut privilegiul de a participa la parada modei pentru prințese, iar la finalul acesteia au fost premiate cu cȃte o diplomǎ pentru „cea mai frumoasǎ prințesǎ”.
Un alt eveniment care a atras publicul ca un magnet a fost și parada modei pentru graviduțe, manifestare pregǎtitǎ ȋn cadrul „Bebe Sǎnǎtos” pentru viitoarele mǎmici participante la eveniment. Acestea au fost primite cu aplauze și ajutate astfel să-și învingă inerentele emoții.

Foarte mulți copii au plecat de la Bebe Sănătos cu multe și variate produse oferite la tombolele și / sau concursurile special create pentru ei. Printre cei care au oferit vouchere sau produse copiilor se numără: Delonghi, Naturelo, agenția de turism Perfect Tour, Sentia, Taverna Studioului, Aquatique, etc.

Ȋn ceea ce privește conferințele „Bebe Sǎnǎtos”, pǎrinții și bunicii au putut sǎ afle cele mai noi informații din domeniul ginecologiei, neonatologiei, pediatriei, nutriției, psihologie, dar și din domeniul legislativ. In cea de-a patra zi a evenimentului, pǎrinții și bunicii le-au putut adresa ȋntrebǎri specialiștilor invitați, și anume: prof. dr. Monica Pop, manager general Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, lector. univ. Simona Vǎdica – psiholog, lector univ. dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriție; Anca Grecu, director general Baby Spa; Delia Lungu - psiholog; dr. Genoveva Teleki - psiholog, Spitalul Clinic de Obstetricǎ-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sȃrbu”; Crina Grigore, sociolog; Cristea Adriana, șef serviciu Susținerea Familiei și Copilului DGASPC, Sector 5, București; Chiran Mihaela Ionela, inspector Resurse Umane DGASPC, Sector 5, București.

Prof. dr. Monica Pop, prezentǎ la conferința „Bebe Sǎnatos”, a ținut sǎ aminteascǎ părinților și bunicilor aflați la eveniment, cǎ afecțiunile oculare cronice se transmit la copil ȋntr-o proporție foarte mare: „Mă bucur că sunt aici, la Bebe Sănătos pentru a vă putea vorbi despre problemele oftalmologice. Eu aș ȋnvǎța pe toatǎ lumea cǎ afecțiunile oftalmologice existente se moștenesc ȋntr-o proporție covȃrșitoare. Din cauza faptului cǎ oamenii nu cunosc aceste lucruri existǎ foarte mulți care au probleme de vedere. Apariția unui copil ȋn familie trebuie sǎ fie un lucru planificat și nu aleatoriu. Un pahar de vin sau bere ȋnainte de concepție poate produce o mutație geneticǎ. Se poate ȋntâmpla. O familie care ȋși dorește un copil trebuie sǎ ținǎ cont și de patologia rudelor sale, iar momentul concepției trebuie bine ales și pregǎtit. Trebuie sǎ știm cǎ am facut tot ceea ce trebuie ca bebelușul sǎ fie sǎnǎtos”.

Ȋn cea de-a cincea zi a conferițelor au fost abordate teme la fel de importante și utile precum: beneficiile ȋnotului la bebeluși, bebelușul și animalele de companie, metode de stimulare a activității psihomotorii la copil, prevenirea abuzului sexual asupra copilului dar și multe altele. Asadar, în ultima zi a conferinței părinții și bunicii au putut afla cele mai pertinente informații direct de la specialiști și anume de la: conf. dr. Laurențiu Belușicǎ, șef Secție Chirurgie Generală, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din București; lector univ.dr. Cǎtǎlin Pǎunescu, cadru didactic ȋn cadrul Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie „Carol Davila”; lector univ.dr. Gabriel Pițigoi, cadru didactic ȋn cadrul Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie „Carol Davila”; Asist.univ.drd. Silviu Petrescu, cadru didactic ȋn cadrul Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie „Carol Davila”; dr. Elizabeta Tănase, medic primar, chirurg oro-maxilo-facial; Loredana Diaconu, producător al filmului educațional Document X; Barbu Ramona, reprezentant Poliția Localǎ Sector 5, București.

„A fost un eveniment minunat, sunt foarte fericitǎ cǎ am apucat sǎ vin. Locația a fost bine aleasǎ, mai ales că parcul Sebastian este ȋnconjurat de blocuri. Am aflat foarte multe informații și chiar am putut adresa ȋntrebǎri la problemele care ne preocupǎ pe noi. Ar fi minunat sǎ se organizeze astfel de evenimente mai des”, ne-a mǎrturisit o mamicǎ din Parcul Sebastian.

La finalul conferinței, directorul Sǎnǎtatea Media Group, doamna Simona Vlǎdica a ținut sǎ mulțumeascǎ tuturor celor implicați ȋn realizarea acestui eveniment, dar și celor care au venit ȋn Parcul Sebastian: „În primul rând doresc să îi mulțumesc partenerului nostru la acest eveniment și anume Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, sector 5, prin doamna Director General Florentina Popescu, care a înțeles atât de bine necesitatea și utilitatea organizării unei astfel de manifestări în comunitatea locală din sectorul 5 și care s-a preocupat îndeaproape de realizarea acestui eveniment”.

”Iată că împreună cu oameni dragi mie, cărora cu adevărat le pasă, am reușit și de această dată să ducem la bun sfârșit misiunea noastră de a oferi sfaturi și informații utile cu privire la creșterea sănătoasă a bebelușilor noștri, de a crea o lume de poveste pentru copiii noștri, timp de cinci zile, aici, în Parcul Sebastian. Vă mulțumesc tuturor, fie parteneri fie participanți, pentru interesul crescut pe care l-ați acordat celei de-a IV-a ediții Bebe Sănătos”, a incheiat Simona Vlădica.

Ȋntreg evenimentul “Bebe Sǎnǎtos” s-a desfășurat sub sloganul “Copilul are dreptul de a se bucura de cea mai bunǎ stare de sǎnǎtate pe care o poate atinge!”. Ȋn acest sens specialiștii „Bebe Sǎnatos” și-au propus sǎ ȋndeplineascǎ acest deziderat prin implicarea lor activǎ, ȋn aceastǎ acțiune organizatǎ de Sǎnǎtatea Media Group ȋn parteneriat cu Direcția Generalǎ de Asistențǎ Socialǎ și Protecția Copilului, Sector 5.


"Parintii, bunicii si copiii au luat cu asalt Bebe Sanatos din Parcul Sebastian" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:comunicare@sanatateamediagroup.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sanatatii va ajuta la rezolvarea cazului copiilor abandonati in sectia de pediatrie a(...)

Ministerul Sănătății a luat legătura cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Buzău pentru a ajuta la verificarea și rezolvarea cazului copiilor abandonați în secția de pediatrie a Spitalului(...) citeste mai departeAlianţa pentru Sănătate din România susţine demersul Asociaţiei SOS Infertilitatea în privinţa(...)

În prezent, Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.273/2004 privind regimul juridic al adopţiei în România se află în circuitul de aprobare legislativă la Camera Deputaţilor.(...) citeste mai departeSectia de nou nascuti a Maternitatii Bucur beneficiaza de un incubator nou, prin campania Grija(...)

Maternitatea Bucur este beneficiara primei donații din cadrul campaniei „Grijă pentru copii”, lansată de Dorna alături de asociația Salvați Copiii, în toamna acestui an. Noul incubator reprezintă(...) citeste mai departeCopii si parinti au luat cu asalt Parcul Sebastian pentru a participa la Bebe Sanatos

Parcul Sebastian din București a devenit neincăpător timp de cinci zile, datorită interesului crescut al participanților pentru activitățile și conferințele ce s-au desfășurat la cea de-a patra(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii a vizitat Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Maria Skladowska Curie

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu împreună cu secretarul de stat din Ministerul de Interne dr. Raed Arafat, a vizitat azi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Maria Skladowska Curie”. citeste mai departe