Al XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie: 25 de invitati internationali, 75 de speakeri romani, 100 de comunicari orale, 4 zile de eveniment

Al XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie: 25 de invitati internationali, 75 de speakeri romani,  100 de comunicari orale, 4 zile de eveniment
Cel de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie s-a desfăşurat în acest an la cel mai înalt grad de complexitate şi diversitate. În cele 4 zile de eveniment, au fost susţinute 28 de simpozioane majore şi 100 de comunicări orale, desfăşurate în 6 săli paralele. La congres au participat aproximativ 800 de medici cu specializare în pneumologie sau în arii conexe acesteia.

Cel de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie s-a desfăşurat în acest an la cel mai înalt grad de complexitate şi diversitate. În cele 4 zile de eveniment, au fost susţinute 28 de simpozioane majore şi 100 de comunicări orale, desfăşurate în 6 săli paralele. La congres au participat aproximativ 800 de medici cu specializare în pneumologie sau în arii conexe acesteia.

Manifestarea a debutat cu 9 simpozioane pre-congres şi a inclus şi o secţiune dedicată asistenţilor. Tot în cadrul congresului a avut loc şi o lansare preliminară a ghidului în managementul cancerului pulmonar.

Este pentru prima oară când Congresul Societăţii Române de Pneumologie a găzduit un număr atât de mare de invitaţi străini. Dintre personalităţile de marcă ale pneumologiei internaţionale prezente, amintim: prof.univ.dr. Richard Casaburi (Los Angeles, USA), prof.univ.dr. Alain Didier, preşedintele Societăţii Franceze de Pneumologie, prof.univ.dr. Neil Barnes (Marea Britanie), prof.univ.dr. Andrea Rossi (Italia), prof.univ.dr. Halm Klaus-Gunther (Germania), prof.univ.dr. Bansal Vishal (India), şi alţii.

„Faptul că un sfert din speakerii congresului sunt specialişti de renume internaţional, este o reuşită, nu numai pentru prestigiul manifestării, ci şi pentru schimbul de experienţă şi de informaţii de care am beneficiat în cadrul simpozioanelor dedicate” a declarat prof.univ.dr. Florin Mihălţan, preşedintele interimar al Societăţii Române de Pneumologie.

Şi alte personalităţi din pneumologia românească au apreciat prezenţa speakerilor străini din cadrul manifestării:

„Apreciez iniţiativa de a dezbate cele mai importante noutăţi din domeniul pneumologiei împreună cu colegii noştri străini. Această reuniune a unora dintre cei mai importanţi pneumologi internaţionali reprezintă o mare oportunitate pentru medicii participanţi la congres, care vor afla noile direcţii ale acestui domeniu”, a declarat prof.univ.dr. Ioan Cordoş, preşedinte executiv al Societăţii Române de Chirurgie Toracică.

Preşedintele Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie clinică, prof.univ.dr. Diana Deleanu a declarat că: „Societatea Română de Pneumologie şi-a consacrat deja un prestigiu internaţional şi este foarte important ca legătura cu pneumologia internaţională să fie păstrată, pentru a fi la curent cu tendinţele domeniului. Prezenţa unui număr atât de mare de speakeri străini demonstrează relaţiile foarte bune pe care le are Societatea Română de Pneumologie cu celelalte societăţi similare din lume.”

In penultima zi a congresului a avut loc şi Adunarea Generală a Societăţii Române de Pneumologie. În cadrul şedinţei s-a hotărât ca prof.univ.dr. Florin Mihălţan să continue interimatul la preşedinţia organizaţiei.

Congresul Societăţii Române de Pneumologie este cel mai important eveniment al organizaţiei, care se desfăşoară o dată la doi ani, fiind un eveniment de tradiţie în pneumologia românească. Manifestarea şi-a dobândit un real prestigiu, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, în rândul medicilor de specialitate.

Societatea Română de Pneumologie s-a axat în ultimii ani pe dezvoltarea unor specializări noi în pneumologie, dintre care amintim tabacologia, somnologia, bronhologia şi asistenţa pacientului la domiciliu.


Download comunicat PNEUMOFTIZIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Al XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie: 25 de invitati internationali, 75 de speakeri romani, 100 de comunicari orale, 4 zile de eveniment" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Romania a realizat in 2016 cel mai mare salt pozitiv inregistrat vreodati de o tara, de 12 locuri,(...)

Raportul dat publicității astăzi, în cadrul celei de-a 7-a Conferințe Europene Tobacco or Health prezintă rezultatele activităților de dezvoltare și implementare de politici privind(...) citeste mai departeConferinta de presa prilejuita de marcarea Zilei Mondiale a Somnului - 13 martie 2015

Societatea Română de Pneumologie (SRP) şi Secţiunea de Somnologie şi Ventilaţie Non-Invazivă (SSVNI) vă invită să participați joi, 12 martie 2015, începând cu ora 13.00, la Conferinţa(...) citeste mai departePneumologi de la importante centre de specialitate din tara se reunesc la Targu-Jiu pe 15 si 16 mai

Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, alături de Societatea Română de Pneumologie-Secțiunea de Tuberculoză, Consiliul Judeţean(...) citeste mai departeCalitate in serviciile medicale de pneumologie prin formare profesionala continua si flexibilitate(...)

Societatea Română de Pneumologie în calitate de solicitant, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri în cadrul proiectului(...) citeste mai departe125 de ani de la nasterea Prof. Dr. Academician Marius Nasta

Pe 4 decembrie 2015 se împlinesc 125 de ani de la nașterea eminentei personalități a medicinei românești, al cărei nume îl poartă și astăzi Institutul de Pneumoftiziologie „Marius(...) citeste mai departe