Al XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie: 25 de invitati internationali, 75 de speakeri romani, 100 de comunicari orale, 4 zile de eveniment

Al XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie: 25 de invitati internationali, 75 de speakeri romani,  100 de comunicari orale, 4 zile de eveniment
Cel de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie s-a desfăşurat în acest an la cel mai înalt grad de complexitate şi diversitate. În cele 4 zile de eveniment, au fost susţinute 28 de simpozioane majore şi 100 de comunicări orale, desfăşurate în 6 săli paralele. La congres au participat aproximativ 800 de medici cu specializare în pneumologie sau în arii conexe acesteia.

Cel de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie s-a desfăşurat în acest an la cel mai înalt grad de complexitate şi diversitate. În cele 4 zile de eveniment, au fost susţinute 28 de simpozioane majore şi 100 de comunicări orale, desfăşurate în 6 săli paralele. La congres au participat aproximativ 800 de medici cu specializare în pneumologie sau în arii conexe acesteia.

Manifestarea a debutat cu 9 simpozioane pre-congres şi a inclus şi o secţiune dedicată asistenţilor. Tot în cadrul congresului a avut loc şi o lansare preliminară a ghidului în managementul cancerului pulmonar.

Este pentru prima oară când Congresul Societăţii Române de Pneumologie a găzduit un număr atât de mare de invitaţi străini. Dintre personalităţile de marcă ale pneumologiei internaţionale prezente, amintim: prof.univ.dr. Richard Casaburi (Los Angeles, USA), prof.univ.dr. Alain Didier, preşedintele Societăţii Franceze de Pneumologie, prof.univ.dr. Neil Barnes (Marea Britanie), prof.univ.dr. Andrea Rossi (Italia), prof.univ.dr. Halm Klaus-Gunther (Germania), prof.univ.dr. Bansal Vishal (India), şi alţii.

„Faptul că un sfert din speakerii congresului sunt specialişti de renume internaţional, este o reuşită, nu numai pentru prestigiul manifestării, ci şi pentru schimbul de experienţă şi de informaţii de care am beneficiat în cadrul simpozioanelor dedicate” a declarat prof.univ.dr. Florin Mihălţan, preşedintele interimar al Societăţii Române de Pneumologie.

Şi alte personalităţi din pneumologia românească au apreciat prezenţa speakerilor străini din cadrul manifestării:

„Apreciez iniţiativa de a dezbate cele mai importante noutăţi din domeniul pneumologiei împreună cu colegii noştri străini. Această reuniune a unora dintre cei mai importanţi pneumologi internaţionali reprezintă o mare oportunitate pentru medicii participanţi la congres, care vor afla noile direcţii ale acestui domeniu”, a declarat prof.univ.dr. Ioan Cordoş, preşedinte executiv al Societăţii Române de Chirurgie Toracică.

Preşedintele Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie clinică, prof.univ.dr. Diana Deleanu a declarat că: „Societatea Română de Pneumologie şi-a consacrat deja un prestigiu internaţional şi este foarte important ca legătura cu pneumologia internaţională să fie păstrată, pentru a fi la curent cu tendinţele domeniului. Prezenţa unui număr atât de mare de speakeri străini demonstrează relaţiile foarte bune pe care le are Societatea Română de Pneumologie cu celelalte societăţi similare din lume.”

In penultima zi a congresului a avut loc şi Adunarea Generală a Societăţii Române de Pneumologie. În cadrul şedinţei s-a hotărât ca prof.univ.dr. Florin Mihălţan să continue interimatul la preşedinţia organizaţiei.

Congresul Societăţii Române de Pneumologie este cel mai important eveniment al organizaţiei, care se desfăşoară o dată la doi ani, fiind un eveniment de tradiţie în pneumologia românească. Manifestarea şi-a dobândit un real prestigiu, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, în rândul medicilor de specialitate.

Societatea Română de Pneumologie s-a axat în ultimii ani pe dezvoltarea unor specializări noi în pneumologie, dintre care amintim tabacologia, somnologia, bronhologia şi asistenţa pacientului la domiciliu.


Download comunicat PNEUMOFTIZIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Al XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie: 25 de invitati internationali, 75 de speakeri romani, 100 de comunicari orale, 4 zile de eveniment" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucuresti a inaugurat un Compartiment de Oncologie(...)

Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti a inaugurat pentru prima dată un Compartiment de Oncologie Medicală şi Paliaţie. Noul departament răspunde nevoii de tratament(...) citeste mai departeSprijin social pentru pacientii cu tuberculoza multidrog rezistenta

In perioada decembrie 2014 – mai 2015 Asociatia pentru sprijinirea pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta (ASPTMR) va derula proiectul : “Sprijn social pentru aderenta la tratament a(...) citeste mai departeComunicat de presa: Impreuna pentru o Romanie fara Tuberculoza!

Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR) și Fundația Romanian Angel Appeal (RAA) au demarat, în luna octombrie 2013, proiectul “Împreună pentru(...) citeste mai departeZiua Mondială a Spirometriei 2012 sărbătorită în România, 26 iunie 2012

La nivel global, în ceea ce privește mortalitatea, incidența, prevalența și costurile, bolile respiratorii ocupă locul secund după bolile cardiovascular; Bolile pulmonare sunt(...) citeste mai departeConferinţă de presă cu ocazia Zilei Mondiale a Somnului

Societatea Română de Pneumologie și Oxigen Plus SRL vă invită marți, 15 martie 2011, ora 12:00, la conferința de presă prilejuită de Ziua Internațională a Somnului care va fi(...) citeste mai departe