Calitate in serviciile medicale de pneumologie prin formare profesionala continua si flexibilitate organizationala

Calitate in serviciile medicale de pneumologie prin formare profesionala continua si flexibilitate organizationala
Societatea Română de Pneumologie în calitate de solicitant, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri în cadrul proiectului strategic „Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională” anunţă demararea, începând cu data de 1 iulie 2012, a activităţii 4: Grup de lucru interregional: modele flexibile de organizare în contextul descentralizării.

Proiectul a demarat la data de 01 Iulie 2010, având o perioadă de implementare de 36 de luni (1 iulie 2010 – 30 iunie 2013) şi o valoare totală de 5.894.127 lei, din care 5.772.893 lei finanţare nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de adaptabilitate şi de competenţă în activitate pentru grupul ţintă (personal şi manageri din domeniul sănătăţii) prin identificarea şi promovarea unor modele manageriale eficiente în contextul descentralizării şi prin sporirea capacităţii de întelegere şi operare cu noile tehnologii utilizate în domeniul pneumologiei.

În lunile 25-36 ale proiectului va fi implementată activitatea 4: Grup de lucru interregional: modele flexibile de organizare în contextul descentralizării. În prima parte a acestei activităţi vor fi identificați potențialii membri și va fi promovată inițiativa. Sunt informați asupra initiațivei manageri selectați dintre participanții înscriși în actviitățile 1 și 3 ale proiectului. Le sunt prezentate obiectivele activității și este înființat un grup de lucru format din experți ai partenerilor și 10 manageri.

Grupul de lucru va dezbate în cadrul a 12 întâlniri virtuale și 3 înâlniri fizice teme privind managementul sanitar descentralizat, preluând rezultatele activității 1 și integrând în activitate efectele activității 3. La finalul activităţii, în lunile 34-36, va fi redactată o broșură ce va conține informații despre modele flexibile de organizare aplicabile în sistemul medical și sugestii privind ameliorarea managementului sanitar în contextul descentralizării, rezultate în urma întâlnirilor și raportărilor grupului de lucru. Cele 2000 de broșuri editate vor fi diseminate prin poștă către instituțiile interesate.


Download comunicat PNEUMOFTIZIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Calitate in serviciile medicale de pneumologie prin formare profesionala continua si flexibilitate organizationala" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:office@srp.ro
Telefon:0213374460
Sursă:www.epneumologi.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Al XXII-lea Congres al Societății Române de Pneumologie „Plămânul - țintă sau cauză”

Al XXII-lea Congres al Societății Române de Pneumologie va avea loc în perioada 30 mai – 2 iunie 2012, la Poiana Brașov. Ediţia de anul acesta are ca temă principală „Plămânul -(...) citeste mai departe24 Martie – Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei. Mesajul Fundatiei Romanian Angel(...)

București, 17 martie 2015. 24 martie este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei. Ziua în care îi salutăm pe cei care se străduiesc și, de multe ori, reușesc să învingă bacilul(...) citeste mai departeTinerii cer sanatate fara compromisuri

București, 13 mai 2015. Forumul Tinerilor din România, organizație neguvernamentală, de tineret, apolitică, care reunește sub umbrela sa peste 155 de membri, împreună cu partenerii săi din(...) citeste mai departeAstmul poate fi controlat. Testeaza-te, informeaza-te si ia-ti medicamentele!

Bucuresti, 15 mai, 2017. În luna mai, specialiștii din toată lumea marchează Ziua Internațională de Luptă Împotriva Astmului. În România, Societatea Română de Pneumologie (SRP)(...) citeste mai departeCu ocazia Zilei Internaționale a Somnului, pot fi vizitate 14 laboratoare de somnologie

Societatea Română de Pneumologie a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta pe 15 martie 2011 organizarea în România a(...) citeste mai departe