Calitate in serviciile medicale de pneumologie prin formare profesionala continua si flexibilitate organizationala

Calitate in serviciile medicale de pneumologie prin formare profesionala continua si flexibilitate organizationala
Societatea Română de Pneumologie în calitate de solicitant, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri în cadrul proiectului strategic „Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională” anunţă demararea, începând cu data de 1 iulie 2012, a activităţii 4: Grup de lucru interregional: modele flexibile de organizare în contextul descentralizării.

Proiectul a demarat la data de 01 Iulie 2010, având o perioadă de implementare de 36 de luni (1 iulie 2010 – 30 iunie 2013) şi o valoare totală de 5.894.127 lei, din care 5.772.893 lei finanţare nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de adaptabilitate şi de competenţă în activitate pentru grupul ţintă (personal şi manageri din domeniul sănătăţii) prin identificarea şi promovarea unor modele manageriale eficiente în contextul descentralizării şi prin sporirea capacităţii de întelegere şi operare cu noile tehnologii utilizate în domeniul pneumologiei.

În lunile 25-36 ale proiectului va fi implementată activitatea 4: Grup de lucru interregional: modele flexibile de organizare în contextul descentralizării. În prima parte a acestei activităţi vor fi identificați potențialii membri și va fi promovată inițiativa. Sunt informați asupra initiațivei manageri selectați dintre participanții înscriși în actviitățile 1 și 3 ale proiectului. Le sunt prezentate obiectivele activității și este înființat un grup de lucru format din experți ai partenerilor și 10 manageri.

Grupul de lucru va dezbate în cadrul a 12 întâlniri virtuale și 3 înâlniri fizice teme privind managementul sanitar descentralizat, preluând rezultatele activității 1 și integrând în activitate efectele activității 3. La finalul activităţii, în lunile 34-36, va fi redactată o broșură ce va conține informații despre modele flexibile de organizare aplicabile în sistemul medical și sugestii privind ameliorarea managementului sanitar în contextul descentralizării, rezultate în urma întâlnirilor și raportărilor grupului de lucru. Cele 2000 de broșuri editate vor fi diseminate prin poștă către instituțiile interesate.


Download comunicat PNEUMOFTIZIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Calitate in serviciile medicale de pneumologie prin formare profesionala continua si flexibilitate organizationala" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:office@srp.ro
Telefon:0213374460
Sursă:www.epneumologi.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Specialistii in diagnosticarea si tratarea cancerului bronhopulmonar se reunesc pe 18 septembrie la(...)

Compania de comunicare medicală Houston NPA, alături de Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, organizează pe 18 septembrie 2015 la(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii a majorat anul acesta bugetul alocat pentru derularea Programului National de(...)

Ministerul Sănătăţii a majorat anul acesta bugetul alocat pentru derularea Programului Naţional de Control al Tuberculozei cu peste 50%. citeste mai departeIn aprilie, Targu-Jiu devine pentru a cincea oara centrul pneumologiei romanesti, 24-26 aprilie(...)

Cea de-a cincea ediție a manifestării științifice naționale Patologia respiratorie în practica medicală curentă va fi găzduită de Hotelul Brâncuși din Târgu-Jiu, în perioada 24-26(...) citeste mai departe24 Martie – Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei. Mesajul Fundatiei Romanian Angel(...)

București, 17 martie 2015. 24 martie este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei. Ziua în care îi salutăm pe cei care se străduiesc și, de multe ori, reușesc să învingă bacilul(...) citeste mai departeRomania are nevoie de Legea privind masurile de prevenire si control al tuberculozei

În România, în fiecare an tuberculoza ucide 1.100 de persoane și atinge alte 16.000, majoritatea din rândul populației tinere și active. Bolnavii primesc diagnosticul târziu, nu beneficiază(...) citeste mai departe