Al treilea succes al Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare in relatia asociatii de pacienti – autoritati – medici

Al treilea succes al Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare in relatia asociatii de pacienti – autoritati – medici
Aproximativ 300 de medici pneumologi, medici de familie, interniști și din alte specializări cu interes în managementul bolilor pulmonare, au participat la cea de-a III-a Conferință Națională Managementul Bolilor Pulmonare, care s-a desfășurat în perioada 18-19 octombrie la București.

Conferința Națională Managementul Bolilor Pulmonare, ediția a treia, reprezintă deja o tradiție în peisajul pneumologiei românești. Organizată sub egida științifică a Societății Române de Pneumologie, Conferința Națională Managementul Bolilor Pulmonare și-a propus să aducă în atenția actorilor din sistemul sanitar problematica bolilor pulmonare în România.

Cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale Managementul Bolilor Pulmonare a reunit unii dintre cei mai importanți specialiști pneumologi din țară pentru a discuta cele mai noi informații cu privire la prevenția, diagnosticarea și tratamentul bolilor pulmonare.

Temele discutate în cadrul manifestării au acoperit întreaga problematică a bolilor pulmonare în România. Prima zi a Conferinței Naționale Managementul Bolilor Pulmonare (18 octombrie 2013), ”Ziua dedicată pacientului”, a creat un dialog între autorități, asociații de pacienți și profesioniști implicați în managementul bolilor pulmonare din țara noastră.

Prof.univ. dr. Florin Mihălțan a discutat despre activitățile Societății Române de Pneumologie și impactul lor la nivelul autorităților și populației, în timp ce dr. Gilda Popescu a prezentat provocările actuale ale Programului Național de control al Tuberculozei.
Cea de-a doua parte a primei zile a debutat cu propuneri de strategii, inițiative și abordări în domeniul bolilor pulmonare. Conf. univ. dr. Paraschiva Postolache, prof. univ. dr. Florin Mihălțan, prof. univ. dr. Diana Deleanu, dr. Cristina Călărașu, dr. Daciana Toma au trecut în revistă importanța reabilitării pulmonare și implicarea pacienților, a medicilor pneumologi și de familie în acest proces, necesitatea medicului alergolog, managementul BPOC în practica medicului de familie.

A doua zi a conferinței, „Ziua profesioniștilor” (19 octombrie 2013) a debutat cu o sesiune științifică dedicată bolilor respiratorii prevalente. În această sesiune au fost aduse în discuție teme precum endemia tuberculozei în perioada 2008 – 2012, managementul tuberculozei chimiorezistente, aspecte endoscopice în tuberculoză, managementul astmului la copii, consecințele tulburărilor respiratorii în somn la copii și adulți. Speakerii acestei sesiuni au fost: conf. univ. dr. Domnica Chiotan, prof.univ.dr. Constantin Marica, dr. Marioara Șimon, dr. Roxana Nemeș, dr. Mihaela Oros și dr. Oana Arghir.

În continuarea programului științific au luat cuvântul prof.univ.dr. Gabriela Jimborean, dr. Ruxandra Râjnoveanu, prof.univ.dr. Constantin Marica, dr. Tudor Constantinescu, dr. Ioana Munteanu, care au prezentat teme precum obezitatea – factor de risc pentru apneea în somn de tip obstructiv, legătura dintre stres și cancerul bronho-pulmonar, actualități în diagnosticul și tratamentul pneumoniilor comunitare, hipertensiunea arterială pulmonară, fumatul pasiv și cancerul pulmonar.

Președintele Conferinței Naționale Managementul Bolilor Pulmonare, ediția a treia, a fost prof. univ. dr. Florin Mihălțan, președinte interimar Societatea Română de Pneumologie.

Parteneri: GSK, Servier, Pfizer, Angelini, Linde Gaz, Torrex Chiesi, Vital Aire.

Management eveniment – Sănătatea Press Group


"Al treilea succes al Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare in relatia asociatii de pacienti – autoritati – medici" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Tinerii cer sanatate fara compromisuri

București, 13 mai 2015. Forumul Tinerilor din România, organizație neguvernamentală, de tineret, apolitică, care reunește sub umbrela sa peste 155 de membri, împreună cu partenerii săi din cadrul(...) citeste mai departeTuberculoza și Tuberculoza multidrog rezistentă, diagnosticate acum în doar 2 ore, în două centre(...)

Două echipamente GeneXepert, pentru diagnosticarea rapidă a tuberculozei (TB) și tuberculozei multidrog rezistente (TB-MDR) vor fi instalate, săptămâna aceasta, în cele două centre MDR din România(...) citeste mai departeLansarea carţii “Excelenta si Exigenta in BPOC”

În data de 11 martie 2011 are loc lansarea carţii “Excelenta si Exigenta in BPOC” . La eveniment va lua parte si prof. univ. dr. Florin Mihaltan, preşedintele Societatii Romane de Pneumologie. citeste mai departeTestari gratuite pentru depistarea BPOC, o boala cu mai multe fete care ucide anual trei milioane(...)

București, 14 noiembrie 2017. De la an la an, numărul persoanelor afectate de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) crește alarmant. Este denumită totodată şi boala cu mai multe fețe, din(...) citeste mai departeUn singur trabuc poate conţine nicotina existent într-un pachet de ţigări

• Trabucul cauzează dependenţă la fel ca ţigara, riscul fumatului pasiv de trabuc fiind la fel de mare;• Riscul îmbolnăvirii din cauza fumatului de trabuc este direct proporţional cu numărul de(...) citeste mai departe