123 de speakeri din 16 tari participa la Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie 2014

123 de speakeri din 16 tari participa la Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie 2014
123 de profesori în pneumologie şi reputaţi experţi în domeniu la nivel mondial, dintre care 26 de speakeri internaţionali, vor prezenta cele mai noi informaţii din domeniul patologiei respiratorii în cadrul Congresului Naţional al Societăţii Române de Pneumologie 2014. Ajuns anul acesta la cea de-a XXIII-a ediţie, evenimentul îşi deschide porţile miercuri, 8 octombrie, la Hotelul Ramada din Sibiu.

Manifestarea de înaltă ţinută ştiinţifică oferă participanţilor posibilitatea de a interacţiona şi în acest an cu reprezentaţi de seamă din SUA, Canada, Franţa, UK, Italia, Croaţia, Polonia, Spania, Grecia, Ungaria, Danemarca, Serbia, Republica Moldova, Bulgaria şi Israel, atât în timpul simpozioanelor comune cu Societatea Europeană de Pneumologie și Societatea Franceză de Pneumologie, cât şi pe parcursul celor patru zile de congres.

„Bolile respiratorii cronice se numără printre afecţiunile care au un impact puternic negativ asupra calităţii vieţii pacienţilor, precum şi asupra vieţii economice şi sociale. Sunt printre bolile cu cea mai mare rată de mortalitate în lume. De exemplu, bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) nu este numai una dintre cele mai frecvente afecţiuni respiratorii, ci este şi a patra cauză de deces la nivel mondial. Trebuie să ne unim forţele şi să abordăm multidisciplinar afecţiunile respiratorii. Şi pentru că schimbul de idei şi informarea stau la baza formării noastre profesionale, am adus anul acesta la Congresul Societăţii nume mari ale pneumologiei internaţionale”, a declarat prof. dr. Florin Mihălţan, preşedinte al Societăţii Române de Pneumologie.

Ediţia din acest an a manifestării ştiinţifice are ca temă principală „Plămânul și legăturile sale primejdioase” şi îşi propune să evidenţieze modul în care plămânul este interconectat cu întreg organismul. Se anunţă un program bogat, în cadrul căruia vor fi discutate subiecte de maximă importanţă pentru medicii pneumologi, precum şi pentru specialiştii implicaţi în managementul patologiei respiratorii. Concret, vor avea loc 25 de simpozioane majore şi 70 de sesiuni de comunicări orale, în cadrul cărora 97 de reputaţi specialişti români în patologia respiratorie vor dezbate ultimele noutăţi în domeniu.

Vor fi prezentate lucrări referitoare la infecțiile pulmonare, neoplasmul bronho-pulmonar, tuberculoza pulmonară, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice şi co-morbiditățile asociate, afectarea pulmonară în bolile de sistem şi patologia somnului.

Congresul Naţional al Societăţii Române de Pneumologie 2014 debutează cu 10 cursuri pre-congres în cadrul cărora participanţii vor observa proceduri din domeniile polisomnografiei, ventilaţiei non-invazive şi chirurgiei toracice. De asemenea, vor fi dezbătute şi cele mai noi informaţii referitoare la pneumopatiile interstiţiale difuze, ecografia pleurală şi abordarea modernă a pacientului fumător.


Organizator ştiinţific: Societatea Română de Pneumologie
PR&Comunicare: Sănătatea Press Group


"123 de speakeri din 16 tari participa la Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Legislatia de interzicere a fumatului in spatiile publice inchise - moment de bilant la 1 an de la(...)

Bucuresti, 17 Martie 2017. În urmă cu 1 an, România și-a asumat unul din cei mai importanți pași înainte în vederea protejării sănătății publice, prin intrarea în vigoare a Legii nr. 15/2016 privind(...) citeste mai departeComunicarea medic-pacient, vitala in managementul bolilor respiratorii

Educaţia continuă a pacienţilor, îmbunătăţirea comunicării medic – pacient şi modificarea legislaţiei anti-fumat se numără printre măsurile urgente care trebuie implementate pentru a reduce incidenţa(...) citeste mai departeSituatia milioanelor de pacienti cu boli respiratorii, analizata de cercetatori, la cea de-a 46-a(...)

Onorând îndelungata sa tradiție, Institutul în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie organizează cea de-a 46-a Sesiune Științifică a Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” pe data(...) citeste mai departeCalitate in serviciile medicale de pneumologie prin formare profesionala continua si flexibilitate(...)

Societatea Română de Pneumologie în calitate de solicitant, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri în cadrul proiectului strategic(...) citeste mai departeCancerul Pulmonar NU Asteapta

Diagnosticați la timp și cu acces la tratamentul potrivit, pacienții cu cancer pulmonar ar avea de cinci ori mai multe șanse de supraviețuire citeste mai departe