123 de speakeri din 16 tari participa la Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie 2014

123 de speakeri din 16 tari participa la Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie 2014
123 de profesori în pneumologie şi reputaţi experţi în domeniu la nivel mondial, dintre care 26 de speakeri internaţionali, vor prezenta cele mai noi informaţii din domeniul patologiei respiratorii în cadrul Congresului Naţional al Societăţii Române de Pneumologie 2014. Ajuns anul acesta la cea de-a XXIII-a ediţie, evenimentul îşi deschide porţile miercuri, 8 octombrie, la Hotelul Ramada din Sibiu.

Manifestarea de înaltă ţinută ştiinţifică oferă participanţilor posibilitatea de a interacţiona şi în acest an cu reprezentaţi de seamă din SUA, Canada, Franţa, UK, Italia, Croaţia, Polonia, Spania, Grecia, Ungaria, Danemarca, Serbia, Republica Moldova, Bulgaria şi Israel, atât în timpul simpozioanelor comune cu Societatea Europeană de Pneumologie și Societatea Franceză de Pneumologie, cât şi pe parcursul celor patru zile de congres.

„Bolile respiratorii cronice se numără printre afecţiunile care au un impact puternic negativ asupra calităţii vieţii pacienţilor, precum şi asupra vieţii economice şi sociale. Sunt printre bolile cu cea mai mare rată de mortalitate în lume. De exemplu, bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) nu este numai una dintre cele mai frecvente afecţiuni respiratorii, ci este şi a patra cauză de deces la nivel mondial. Trebuie să ne unim forţele şi să abordăm multidisciplinar afecţiunile respiratorii. Şi pentru că schimbul de idei şi informarea stau la baza formării noastre profesionale, am adus anul acesta la Congresul Societăţii nume mari ale pneumologiei internaţionale”, a declarat prof. dr. Florin Mihălţan, preşedinte al Societăţii Române de Pneumologie.

Ediţia din acest an a manifestării ştiinţifice are ca temă principală „Plămânul și legăturile sale primejdioase” şi îşi propune să evidenţieze modul în care plămânul este interconectat cu întreg organismul. Se anunţă un program bogat, în cadrul căruia vor fi discutate subiecte de maximă importanţă pentru medicii pneumologi, precum şi pentru specialiştii implicaţi în managementul patologiei respiratorii. Concret, vor avea loc 25 de simpozioane majore şi 70 de sesiuni de comunicări orale, în cadrul cărora 97 de reputaţi specialişti români în patologia respiratorie vor dezbate ultimele noutăţi în domeniu.

Vor fi prezentate lucrări referitoare la infecțiile pulmonare, neoplasmul bronho-pulmonar, tuberculoza pulmonară, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice şi co-morbiditățile asociate, afectarea pulmonară în bolile de sistem şi patologia somnului.

Congresul Naţional al Societăţii Române de Pneumologie 2014 debutează cu 10 cursuri pre-congres în cadrul cărora participanţii vor observa proceduri din domeniile polisomnografiei, ventilaţiei non-invazive şi chirurgiei toracice. De asemenea, vor fi dezbătute şi cele mai noi informaţii referitoare la pneumopatiile interstiţiale difuze, ecografia pleurală şi abordarea modernă a pacientului fumător.


Organizator ştiinţific: Societatea Română de Pneumologie
PR&Comunicare: Sănătatea Press Group


"123 de speakeri din 16 tari participa la Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Spirometria – instrumentul de bază în depistarea și monitorizarea bolilor respiratorii

La nivel global, în ceea ce privește mortalitatea, incidența, prevalența și costurile, bolile respiratorii ocupă locul secund după bolile cardiovasculare; Bolile pulmonare sunt responsabile de 2(...) citeste mai departe24 Martie – Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei. Mesajul Fundatiei Romanian Angel Appeal(...)

București, 17 martie 2015. 24 martie este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei. Ziua în care îi salutăm pe cei care se străduiesc și, de multe ori, reușesc să învingă bacilul TB. Medici și(...) citeste mai departeConferinta Managementul Bolilor Pulmonare 2015 - Peste 380 de participanti, 2 zile de subiecte(...)

Boala pulmonară obstructivă cronică este o afecțiune care, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, pune în pericol sănătatea și chiar viața persoanelor care suferă de ea. Peste 3 milioane de(...) citeste mai departeIn aprilie, Targu-Jiu devine pentru a cincea oara centrul pneumologiei romanesti, 24-26 aprilie(...)

Cea de-a cincea ediție a manifestării științifice naționale Patologia respiratorie în practica medicală curentă va fi găzduită de Hotelul Brâncuși din Târgu-Jiu, în perioada 24-26 aprilie 2014.(...) citeste mai departePrimul Centru de reabilitare respiratorie din Constanta a fost deschis

Primul Centru de reabilitare respiratorie din Constanţa a fost înfiinţat în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, prin programul naţional de responsabilitate socială – “Împreună(...) citeste mai departe