„Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională”

„Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională”
Societatea Română de Pneumologie, în calitate de solicitant, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri în cadrul proiectului strategic „Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională”, anunţă:
Demararea, începând cu data de 1 februarie 2011, a subactivităţii 1.4. Organizarea de mese rotunde cu managerii spitalelor, autorităţile locale ce vor prelua în coordonare spitalele și alţi factori interesaţi.

În cadrul acestei activităţii vor fi organizate 7 mese rotunde conduse de experţii de implementare, în vederea aprofundării şi ameliorării strategiei pe termen mediu integrate generată în cadrul subactivităţii 1.2.

În lunile 1-12 ale proiectului este implementată activitatea 1, „Identificarea noilor forme organizaţionale în contextul descentralizării sistemului sanitar”. În prima parte a acestei activităţi a fost realizată o analiză (inclusiv legislativă) a schimbărilor induse de descentralizarea sistemului de sănătate publică în managementul sanitar specific al institutelor, spitalelor şi secţiilor de pneumologie şi a fost generată o strategie pe termen mediu integrate privind managementul specific al acestui tip de instituţii. În partea a doua a activităţii vor fi organizate o serie de mese rotunde cu managerii spitalelor, autorităţile locale ce vor prelua în coordonare spitalele şi alţi factori interesaţi, în vederea aprofundării şi ameliorării strategiei propuse de experţii din proiect.

De asemenea va fi realizat un portal web, cu 2 secţiuni pentru activitate: o secţiune informativă, unde experţii vor posta materiale, rezultate şi rapoarte privind tema propusă, şi o secţiune interactivă, de forum, unde cei interesaţi vor putea discuta şi evalua diverse aspecte ale problematicii propuse, inclusiv materialele informative publicate.

Proiectul a demarat la data de 01 Iulie 2010, având o perioadă de implementare de 36 de luni (1 iulie 2010 – 30 iunie 2013) şi o valoare totală de 5.894.127 lei, din care 5.772.893 lei finanţare nerambursabilă.

Proiectul se adresează unui grup de 50 de manageri de institute, spitale, secţii de pneumologie, urmărind creşterea abilităţilor de management sanitar prin accesul la formare profesională inovatoare prin instrumente de tip eLearning. De asemenea, proiectul vizează şi 800 de medici din domeniul pneumologiei, pentru a obţine o mai bună adaptabilitate pe piaţa muncii prin participarea la 8 programe de formare în domeniu şi un program de iniţiere în TIC.
Programele de formare profesională vor fi acreditate CNFPA, iar certificatele vor fi recunoscute la nivel naţional.
50 de manageri şi 800 de medici din domeniul pneumologiei vor participa la programe de formare profesională inovatoare prin instrumente de tip eLearning

Accesul la cursurile de formare este gratuit şi egal pentru toţi membrii grupului tinţă. Proiectul „Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 - "Investeşte în oameni!"

Pentru mai multe informaţii puteţi contacta echipa de proiect la sediul Societății Române de Pneumologie din Şos. Viilor 90, sector 5, Bucureşti, tel./fax: 0213374460, e-mail: office@srp.ro.


Download comunicat PNEUMOFTIZIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"„Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:office@srp.ro
Telefon:0213374460

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conditia pacientului cu tuberculoza in Romania si in spatiul european

În cadrul conferinței de presă „Condiția pacientului cu tuberculoză în România și spațiul european”, organizată de Asociația Română a Bolnavilor de Tuberculoză – ARBTB , în(...) citeste mai departeConferinta Nationala de Somnologie, Timisoara, 2011

Societatea Romana de Pneumologie organizeaza Conferinta Nationala de Somnologie – Tulburarile somnului si patologia respiratorie, in perioada 9- 11 iunie 2011 la Hotel Timisoara din Timisoara. citeste mai departeBuna colaborare pacient-medic, un pas important in managementul astmului bronsic

O nouă ediție Pneumo Road Show a fost organizată la Cluj de către Societatea Română de Pneumologie și a vizat și de această dată importanța abordării interdisciplinare a bolilor pulmonare. citeste mai departe1 din 10 copii risca sa dezvolte tulburari de respiratie in timpul somnului

București, 03 martie 2016: În România, 9,6% dintre copii sunt la risc pentru tulburări de respirație în timpul somnului, conform primului studiu efectuat în acest sens, în țara noastră. citeste mai departePe 23-24 aprilie Targu-Jiu va fi pentru al saselea an la rand nucleul discutiilor legate de(...)

Pe 23 și 24 aprilie 2015 Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu (Complexul Debarcader) va găzdui cea de-a șasea ediție a simpozionului interdisciplinar „Patologia respiratorie(...) citeste mai departe