„Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională”

„Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională”
Societatea Română de Pneumologie, în calitate de solicitant, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri în cadrul proiectului strategic „Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională”, anunţă:
Demararea, începând cu data de 1 februarie 2011, a subactivităţii 1.4. Organizarea de mese rotunde cu managerii spitalelor, autorităţile locale ce vor prelua în coordonare spitalele și alţi factori interesaţi.

În cadrul acestei activităţii vor fi organizate 7 mese rotunde conduse de experţii de implementare, în vederea aprofundării şi ameliorării strategiei pe termen mediu integrate generată în cadrul subactivităţii 1.2.

În lunile 1-12 ale proiectului este implementată activitatea 1, „Identificarea noilor forme organizaţionale în contextul descentralizării sistemului sanitar”. În prima parte a acestei activităţi a fost realizată o analiză (inclusiv legislativă) a schimbărilor induse de descentralizarea sistemului de sănătate publică în managementul sanitar specific al institutelor, spitalelor şi secţiilor de pneumologie şi a fost generată o strategie pe termen mediu integrate privind managementul specific al acestui tip de instituţii. În partea a doua a activităţii vor fi organizate o serie de mese rotunde cu managerii spitalelor, autorităţile locale ce vor prelua în coordonare spitalele şi alţi factori interesaţi, în vederea aprofundării şi ameliorării strategiei propuse de experţii din proiect.

De asemenea va fi realizat un portal web, cu 2 secţiuni pentru activitate: o secţiune informativă, unde experţii vor posta materiale, rezultate şi rapoarte privind tema propusă, şi o secţiune interactivă, de forum, unde cei interesaţi vor putea discuta şi evalua diverse aspecte ale problematicii propuse, inclusiv materialele informative publicate.

Proiectul a demarat la data de 01 Iulie 2010, având o perioadă de implementare de 36 de luni (1 iulie 2010 – 30 iunie 2013) şi o valoare totală de 5.894.127 lei, din care 5.772.893 lei finanţare nerambursabilă.

Proiectul se adresează unui grup de 50 de manageri de institute, spitale, secţii de pneumologie, urmărind creşterea abilităţilor de management sanitar prin accesul la formare profesională inovatoare prin instrumente de tip eLearning. De asemenea, proiectul vizează şi 800 de medici din domeniul pneumologiei, pentru a obţine o mai bună adaptabilitate pe piaţa muncii prin participarea la 8 programe de formare în domeniu şi un program de iniţiere în TIC.
Programele de formare profesională vor fi acreditate CNFPA, iar certificatele vor fi recunoscute la nivel naţional.
50 de manageri şi 800 de medici din domeniul pneumologiei vor participa la programe de formare profesională inovatoare prin instrumente de tip eLearning

Accesul la cursurile de formare este gratuit şi egal pentru toţi membrii grupului tinţă. Proiectul „Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 - "Investeşte în oameni!"

Pentru mai multe informaţii puteţi contacta echipa de proiect la sediul Societății Române de Pneumologie din Şos. Viilor 90, sector 5, Bucureşti, tel./fax: 0213374460, e-mail: office@srp.ro.


Download comunicat PNEUMOFTIZIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"„Calitate în serviciile medicale de pneumologie prin formare profesională continuă şi flexibilitate organizaţională”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:office@srp.ro
Telefon:0213374460

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Pneumologi de la importante centre de specialitate din tara se reunesc la Targu-Jiu pe 15 si 16 mai

Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, alături de Societatea Română de Pneumologie-Secțiunea de Tuberculoză, Consiliul Judeţean Gorj,(...) citeste mai departeSpirometria – instrumentul de bază în depistarea și monitorizarea bolilor respiratorii

La nivel global, în ceea ce privește mortalitatea, incidența, prevalența și costurile, bolile respiratorii ocupă locul secund după bolile cardiovasculare; Bolile pulmonare sunt responsabile de 2(...) citeste mai departePeste 400 de participanti la ceremonia de deschidere a Congresului National al Societatii Romane de(...)

Medici, zeci de profesori în domeniul pneumologiei, atât din ţară, cât şi din străinătate, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor au luat parte la ceremonia de deschidere a celui de-al XXIII-lea(...) citeste mai departeSituatia milioanelor de pacienti cu boli respiratorii, analizata de cercetatori, la cea de-a 46-a(...)

Onorând îndelungata sa tradiție, Institutul în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie organizează cea de-a 46-a Sesiune Științifică a Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” pe data(...) citeste mai departeSuport psihologic si cursuri de recalificare profesionala pentru pacienti cu tuberculoza

325 de pacienţi cu tuberculoză din mai multe judeţe ale ţării sunt ajutaţi de medici, asistenţi sociali şi psihologi să treacă mai uşor prin perioada de spitalizare şi de administrare a(...) citeste mai departe