A fost lansat Programul BPOC 360°

A fost lansat Programul BPOC 360°
Joi, 7 aprilie 2011, ora 11:00, la hotelul Howard Johnson, sala Florida, a avut loc lansarea Programului BPOC 360°. BPOC 360° este primul program de creștere a aderentei la tratament în bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC).

Proiectul este un parteneriat între Are Pur și companiile farmaceutice AstraZeneca, Glaxo SmithKline și Novartis.Programul se bucură de suportul și recomandarea GOLD (Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease) și este primul proiect dintr-o serie de inițiative care urmează să se desfășoare în viitor.

Prin acest program, pacientului i se va aminti lunar, prin intermediul unui mesaj text trimis pe telefonul mobil, despre necesitatea reînnoirii prescriptiei medicamentoase recomandată de medic pentru bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC).

Odată la 3 luni, i se va aminti pacientului și despre necesitatea efectuării unui control al funcției pulmonare, printr-o spirometrie, prin prezentarea la medicul specialist.

“Încercăm, în acest fel, să contribuim, printr-o metodă simplă, la eficientizarea managementului BPOC, știut fiind că, principala cauză de eșec terapeutic în această boală, este lipsa de aderență la tratamentul recomandat (Protocolul Naţional de Management al bronhopneumopatiei cronice obstructive - GLOBO, 2010)” a declarat Prof. Dr. Florin Mihălțan, vicepreședinte și membru fondator al Aer Pur Romania.Bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC) este o afecțiune nerecunoscută, subdiagnosticată și subtratată, la nivel mondial și în mod deosebit, în Romania, unde nivelul de cunoștințe al pacienților despre boală și beneficiile tratamentului corect administrat, este încă extrem de deficitar. Tratamentele actuale sunt eficiente și pot modifica, în sens pozitiv, viața pacienților diagnosticați cu BPOC. Ne-am propus să intervenim în mod direct și să facilităm această relație dintre medic și pacient și să facem un pas mic, dar important, în direcția apropierii, chiar dacă, la început, mai dificilă, dintre cele două părți implicate în actul medical. Se spune că fiecare drum începe cu primul pas. BPOC 360 este primul pas dintr-o călătorie care nu va fi ușoară, dar despre care credem că merită toate eforturile. De ce? Pentru că ne pasă.”, a încheiat Prof. Dr. Florin Mihălțan.


"A fost lansat Programul BPOC 360°" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Elena Joitoiu
Email:office@etika-media.ro
Telefon:0766333666

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Strategia Nationala de Control a Tuberculozei in Romania 2015-2020

Guvernul a aprobat, prin Hotărâre, Strategia Națională de Control a Tuberculozei în România pentru perioada 2015-2020. Actul normativ are ca scop reducerea incidenței și mortalității provocate de(...) citeste mai departeRomania a realizat in 2016 cel mai mare salt pozitiv inregistrat vreodati de o tara, de 12 locuri,(...)

Raportul dat publicității astăzi, în cadrul celei de-a 7-a Conferințe Europene Tobacco or Health prezintă rezultatele activităților de dezvoltare și implementare de politici privind controlul(...) citeste mai departeFinantare suplimentara pentru Programul National de Control al Tuberculozei

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, în parteneriat cu Fundația Romanian Angel Appeal, Fundația Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate și Fundația LHL International Tuberculosis(...) citeste mai departe100 de comunicari orale in cadrul celui de-al XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie

Congresul Societăţii Române de Pneumologie, care se desfăşoară în această perioadă la Poiana Braşov, Hotel Piatra Mare, a atins anul acesta un grad înalt de complexitate şi diversitate, mai ales în(...) citeste mai departeCalitate in serviciile medicale de pneumologie prin formare profesionala continua si flexibilitate(...)

Societatea Română de Pneumologie în calitate de solicitant, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri în cadrul proiectului strategic(...) citeste mai departe