A fost lansat Programul BPOC 360°

A fost lansat Programul BPOC 360°
Joi, 7 aprilie 2011, ora 11:00, la hotelul Howard Johnson, sala Florida, a avut loc lansarea Programului BPOC 360°. BPOC 360° este primul program de creștere a aderentei la tratament în bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC).

Proiectul este un parteneriat între Are Pur și companiile farmaceutice AstraZeneca, Glaxo SmithKline și Novartis.Programul se bucură de suportul și recomandarea GOLD (Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease) și este primul proiect dintr-o serie de inițiative care urmează să se desfășoare în viitor.

Prin acest program, pacientului i se va aminti lunar, prin intermediul unui mesaj text trimis pe telefonul mobil, despre necesitatea reînnoirii prescriptiei medicamentoase recomandată de medic pentru bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC).

Odată la 3 luni, i se va aminti pacientului și despre necesitatea efectuării unui control al funcției pulmonare, printr-o spirometrie, prin prezentarea la medicul specialist.

“Încercăm, în acest fel, să contribuim, printr-o metodă simplă, la eficientizarea managementului BPOC, știut fiind că, principala cauză de eșec terapeutic în această boală, este lipsa de aderență la tratamentul recomandat (Protocolul Naţional de Management al bronhopneumopatiei cronice obstructive - GLOBO, 2010)” a declarat Prof. Dr. Florin Mihălțan, vicepreședinte și membru fondator al Aer Pur Romania.Bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC) este o afecțiune nerecunoscută, subdiagnosticată și subtratată, la nivel mondial și în mod deosebit, în Romania, unde nivelul de cunoștințe al pacienților despre boală și beneficiile tratamentului corect administrat, este încă extrem de deficitar. Tratamentele actuale sunt eficiente și pot modifica, în sens pozitiv, viața pacienților diagnosticați cu BPOC. Ne-am propus să intervenim în mod direct și să facilităm această relație dintre medic și pacient și să facem un pas mic, dar important, în direcția apropierii, chiar dacă, la început, mai dificilă, dintre cele două părți implicate în actul medical. Se spune că fiecare drum începe cu primul pas. BPOC 360 este primul pas dintr-o călătorie care nu va fi ușoară, dar despre care credem că merită toate eforturile. De ce? Pentru că ne pasă.”, a încheiat Prof. Dr. Florin Mihălțan.


"A fost lansat Programul BPOC 360°" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Elena Joitoiu
Email:office@etika-media.ro
Telefon:0766333666

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Scrisoare deschisa catre Primul Ministru al Letoniei, Laimdota Straujuma, privind prioritizarea(...)

Având în vedere viitoarea preluare, de către Letonia, în 2015, a președinției Consiliului Uniunii Europene, la sfârșitul lunii martie a.c., 34 de organizații ale societății civile europene, dintre(...) citeste mai departeZiua Europeana a Ex-fumatorilor a fost marcata si la Bucuresti, in data de 26 septembrie 2013

Peste 70 de persoane care s-au lăsat de fumat cu ajutorul oferit prin Programul Stop Fumat de medicii şi psihologii din Institutul „Marius Nasta”, au fost premiaţi astăzi pentru reuşita lor, cu(...) citeste mai departe1 din 10 copii risca sa dezvolte tulburari de respiratie in timpul somnului

București, 03 martie 2016: În România, 9,6% dintre copii sunt la risc pentru tulburări de respirație în timpul somnului, conform primului studiu efectuat în acest sens, în țara noastră. citeste mai departeA VII-A Conferinta Nationala De Tabacologie, Conferinta De Ecografie Toraco-Pulmonara si Patologie(...)

Secţiunea de Tabacologie și Grupul de Lucru Ecografie Toraco-Pulmonară și Patologie Pleurală din cadrul Societății Române de Pneumologie vă adresează invitația de participare la evenimentul(...) citeste mai departeConferința de presă prilejuită de Ziua Modiala Împotriva Tuberculozei

Societatea Română de Pneumologie vă invită joi, 24 martie 2011, ora 10:00, la conferința de presă prilejuită de Ziua Modiala Împotriva Tuberculozei, sărbătorită pe 24 martie în fiecare an cu scopul(...) citeste mai departe