A fost lansat Programul BPOC 360°

A fost lansat Programul BPOC 360°
Joi, 7 aprilie 2011, ora 11:00, la hotelul Howard Johnson, sala Florida, a avut loc lansarea Programului BPOC 360°. BPOC 360° este primul program de creștere a aderentei la tratament în bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC).

Proiectul este un parteneriat între Are Pur și companiile farmaceutice AstraZeneca, Glaxo SmithKline și Novartis.Programul se bucură de suportul și recomandarea GOLD (Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease) și este primul proiect dintr-o serie de inițiative care urmează să se desfășoare în viitor.

Prin acest program, pacientului i se va aminti lunar, prin intermediul unui mesaj text trimis pe telefonul mobil, despre necesitatea reînnoirii prescriptiei medicamentoase recomandată de medic pentru bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC).

Odată la 3 luni, i se va aminti pacientului și despre necesitatea efectuării unui control al funcției pulmonare, printr-o spirometrie, prin prezentarea la medicul specialist.

“Încercăm, în acest fel, să contribuim, printr-o metodă simplă, la eficientizarea managementului BPOC, știut fiind că, principala cauză de eșec terapeutic în această boală, este lipsa de aderență la tratamentul recomandat (Protocolul Naţional de Management al bronhopneumopatiei cronice obstructive - GLOBO, 2010)” a declarat Prof. Dr. Florin Mihălțan, vicepreședinte și membru fondator al Aer Pur Romania.Bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC) este o afecțiune nerecunoscută, subdiagnosticată și subtratată, la nivel mondial și în mod deosebit, în Romania, unde nivelul de cunoștințe al pacienților despre boală și beneficiile tratamentului corect administrat, este încă extrem de deficitar. Tratamentele actuale sunt eficiente și pot modifica, în sens pozitiv, viața pacienților diagnosticați cu BPOC. Ne-am propus să intervenim în mod direct și să facilităm această relație dintre medic și pacient și să facem un pas mic, dar important, în direcția apropierii, chiar dacă, la început, mai dificilă, dintre cele două părți implicate în actul medical. Se spune că fiecare drum începe cu primul pas. BPOC 360 este primul pas dintr-o călătorie care nu va fi ușoară, dar despre care credem că merită toate eforturile. De ce? Pentru că ne pasă.”, a încheiat Prof. Dr. Florin Mihălțan.


"A fost lansat Programul BPOC 360°" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Elena Joitoiu
Email:office@etika-media.ro
Telefon:0766333666

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cu ocazia Zilei Internaționale a Somnului, pot fi vizitate 14 laboratoare de somnologie

Societatea Română de Pneumologie a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta pe 15 martie 2011 organizarea în România a manifestărilor(...) citeste mai departeBolile Pulmonare – subiect de dezbatere la Conferinta Natională a Pacientilor, editia a II a 14-16(...)

Conferinţa Naţională a Pacienţilor 2012 aduce în centrul atenţiei opiniei publice, dar şi în faţa autorităţilor din România, afecţiunile pulmonare. Această temă se va regăsi în cadrul unei dezbateri(...) citeste mai departeTuberculoza și Tuberculoza multidrog rezistentă, diagnosticate acum în doar 2 ore, în două centre(...)

Două echipamente GeneXepert, pentru diagnosticarea rapidă a tuberculozei (TB) și tuberculozei multidrog rezistente (TB-MDR) vor fi instalate, săptămâna aceasta, în cele două centre MDR din România(...) citeste mai departeZiua Mondială a BPOC în Anul Internaţional al Plămânului. Tu ştii câţi ani au plămânii tăi? Mergi(...)

Ziua Mondială a BPOC (bronhopneumopatia obstructivă cronică) va fi marcată în acest an pe 17 Noiembrie. citeste mai departeMinisterul Sanatatii a decis sistarea temporara a vaccinarii BCG

Ministerul Sănătăţii a decis sistarea temporară a vaccinării nou-născuţilor împotriva tuberculozei, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri ce au dezvoltat reacţii adverse. Mai mult, Ministerul(...) citeste mai departe