A fost lansat Programul BPOC 360°

A fost lansat Programul BPOC 360°
Joi, 7 aprilie 2011, ora 11:00, la hotelul Howard Johnson, sala Florida, a avut loc lansarea Programului BPOC 360°. BPOC 360° este primul program de creștere a aderentei la tratament în bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC).

Proiectul este un parteneriat între Are Pur și companiile farmaceutice AstraZeneca, Glaxo SmithKline și Novartis.Programul se bucură de suportul și recomandarea GOLD (Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease) și este primul proiect dintr-o serie de inițiative care urmează să se desfășoare în viitor.

Prin acest program, pacientului i se va aminti lunar, prin intermediul unui mesaj text trimis pe telefonul mobil, despre necesitatea reînnoirii prescriptiei medicamentoase recomandată de medic pentru bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC).

Odată la 3 luni, i se va aminti pacientului și despre necesitatea efectuării unui control al funcției pulmonare, printr-o spirometrie, prin prezentarea la medicul specialist.

“Încercăm, în acest fel, să contribuim, printr-o metodă simplă, la eficientizarea managementului BPOC, știut fiind că, principala cauză de eșec terapeutic în această boală, este lipsa de aderență la tratamentul recomandat (Protocolul Naţional de Management al bronhopneumopatiei cronice obstructive - GLOBO, 2010)” a declarat Prof. Dr. Florin Mihălțan, vicepreședinte și membru fondator al Aer Pur Romania.Bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC) este o afecțiune nerecunoscută, subdiagnosticată și subtratată, la nivel mondial și în mod deosebit, în Romania, unde nivelul de cunoștințe al pacienților despre boală și beneficiile tratamentului corect administrat, este încă extrem de deficitar. Tratamentele actuale sunt eficiente și pot modifica, în sens pozitiv, viața pacienților diagnosticați cu BPOC. Ne-am propus să intervenim în mod direct și să facilităm această relație dintre medic și pacient și să facem un pas mic, dar important, în direcția apropierii, chiar dacă, la început, mai dificilă, dintre cele două părți implicate în actul medical. Se spune că fiecare drum începe cu primul pas. BPOC 360 este primul pas dintr-o călătorie care nu va fi ușoară, dar despre care credem că merită toate eforturile. De ce? Pentru că ne pasă.”, a încheiat Prof. Dr. Florin Mihălțan.


"A fost lansat Programul BPOC 360°" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Elena Joitoiu
Email:office@etika-media.ro
Telefon:0766333666

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta Rezidentilor Pneumologi 2014 - un suflu proaspat pentru pnenumologia romaneasca

Aflată la a IV-a ediție, Conferința Rezidenților Pneumologi reprezintă o școală de formare pentru viitorii medici pneumologi. Manifestarea, organizată de Societatea Română de Pneumologie a reunit 33(...) citeste mai departeCancerul Pulmonar NU Asteapta

Diagnosticați la timp și cu acces la tratamentul potrivit, pacienții cu cancer pulmonar ar avea de cinci ori mai multe șanse de supraviețuire citeste mai departeZiua Mondiala a BPOC - In urmatorii zece ani, BPOC va deveni a treia cauza de deces la nivel(...)

210 milioane persoane suferă de BPOC la nivel mondial. Cu toate acestea, mai putin de jumătate dintre ei sunt diagnosticaţi. Dintre cei depistaţi că au boala, mai mult de jumătate au vârste sub 65 de(...) citeste mai departeLansarea carţii “Excelenta si Exigenta in BPOC”

În data de 11 martie 2011 are loc lansarea carţii “Excelenta si Exigenta in BPOC” . La eveniment va lua parte si prof. univ. dr. Florin Mihaltan, preşedintele Societatii Romane de Pneumologie. citeste mai departeZiua Europeana a Ex-fumatorilor a fost marcata si la Bucuresti, in data de 26 septembrie 2013

Peste 70 de persoane care s-au lăsat de fumat cu ajutorul oferit prin Programul Stop Fumat de medicii şi psihologii din Institutul „Marius Nasta”, au fost premiaţi astăzi pentru reuşita lor, cu(...) citeste mai departe