Testari gratuite de astm in Parcul Tineretului - scrie ComunicateMedicale.ro

Testari gratuite de astm in Parcul Tineretului

Testari gratuite de astm in Parcul Tineretului
Sambata si duminica, intre orele 9.00 si 18.00, Societatea Romana de Pneumologie efectueaza testari gratuite pentru depistarea astmului (spirometrii).

Evenimentul face parte din campania nationala de testare si educare, organizata in perioada 2-15 mai de Societatea Romana de Pneumologie cu spirijinul AstraZeneca, cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului.

Campania se numeste „Tu poţi avea astm. Astmul nu te are pe tine. Astmul poate fi controlat!” si isi propune sa ii invete pe bolnavii de astm sa isi tina boala sub control.

„Testarea din acest weekend se numeşte spirometrie, nu doare, nu durează mult, nu necesită efort, iar rezultatul ei se dă pe loc” spune Prof. Dr. Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

Pentru informatii suplimentare accesati site-ul campaniei - www.invingeastmul.ro.

„Este un site diferit de tot ce am realizat până acum, pentru că, pe lângă informaţiile despre boală, îi oferim pacientului şi posibilitatea de a se autoevalua, de a afla singur cât de bine îi merge cu tratamentul pe care îl urmează sau, altfel spus, cât de bine este controlat astmul lui. Şi, cel mai important, printr-o aplicaţie simplă, îi oferim oricărui pacient interesat să meargă pentru o consultaţie la un medic pneumolog, posibilitatea să localizeze cel mai apropiat cabinet de pneumologie şi să intre în legătură cu medicul respectiv”, continuă Prof. Dr. Florin Mihălţan.

O persoană cu astm controlat este o persoană care:
• Prezintă simptome minime (sau chiar niciun simptom).
• Nu se trezeşte noaptea din cauza simptomelor.
• Nu foloseşte deloc (sau foloseşte foarte rar) medicaţia de salvare.
• Poate să facă efort fizic ca şi o persoană obişnuită, fără limitări ale activităţilor fizice.
• Are funcţia pulmonară normală (sau aproape normală) (măsurată prin probe specifice).
• Nu are crize de astm (sau sunt foarte rare).

Ce este astmul?
Astmul este o boală cronică de plămâni caracterizată prin probleme recurente de respiraţie şi prin simptome ca lipsa de aer, respiraţie şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept şi tuse. În timpul unei respiraţii normale, aerul circulă liber în şi afară din plămâni. Atunci când astmul nu este sub control, căile respiratorii sunt îngrosate, umflate şi inflamate şi sunt mult mai sensibile la schimbările de mediu. Aşa se produce o criză de astm. În timpul crizei de astm, mucoasa căilor respiratorii se îngustează, muşchii din jurului acesteia se contractă, iar mucusul blochează căile respiratorii din plămâni, ceea ce face respiraţia tot mai dificilă.
Simptomele astmului variază de la oră la oră, de la zi la zi, de la săptămână la săptămână, de la lună la lună. Adesea, se agravează în timpul nopţii şi în primele ore ale dimineţii. Severitatea astmului variază, de asemenea, de la individ la individ.

Ce cauzează astmul?
Cauzele astmului nu sunt încă bine înţelese şi creşterea vertiginoasă a prevalenţei acestei boli, peste tot în lume, constituie unul dintre cele mai mari mistere ale medicinei moderne. În anii 90, oamenii de ştiinţă credeau că poluarea cauzată de motoarele diesel şi de alţi factori ar putea fi cauza epidemiei de astm. Astăzi, ei consideră aceasta problemă că fiind mult mai complexă. Mulţi cercetători examinează rolul factorilor genetici şi al felului în care sistemul imunitar uman se dezvoltă în primii ani de viaţă în prevalenţa astmului.


Download comunicat PNEUMOFTIZIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Testari gratuite de astm in Parcul Tineretului" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Carmen Tudor
Email:carmen@decisepoate.ro
Telefon:0729.981.917

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cancerul Pulmonar NU Asteapta

Diagnosticați la timp și cu acces la tratamentul potrivit, pacienții cu cancer pulmonar ar avea de cinci ori mai multe șanse de supraviețuire citeste mai departeTestari gratuite pentru depistarea BPOC, o boala cu mai multe fete care ucide anual trei milioane(...)

București, 14 noiembrie 2017. De la an la an, numărul persoanelor afectate de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) crește alarmant. Este denumită totodată şi boala cu mai multe fețe, din(...) citeste mai departeAbordarea multidisciplinara – esentiala pentru un management eficient in patologia respiratorie

Realizarea unui parteneriat pluridisciplinar şi crearea unor colaborări între specialişti, asociaţii de pacienţi, instituţii guvernamentale şi societatea civilă reprezintă priorităţile unui(...) citeste mai departeConferinta de presa: “Astmul poate fi controlat”

Medicii pneumologi trag un semnal de alarmă: peste 1 milion de români suferă de astm. Cea mai mare pondere este înregistrată în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-8 ani, astfel că 1 din 20 de(...) citeste mai departeLegislatia de interzicere a fumatului in spatiile publice inchise - moment de bilant la 1 an de la(...)

Bucuresti, 17 Martie 2017. În urmă cu 1 an, România și-a asumat unul din cei mai importanți pași înainte în vederea protejării sănătății publice, prin intrarea în vigoare a Legii nr. 15/2016 privind(...) citeste mai departe