PROGRAMUL ''TE JOCI SI TE VINDECI''

PROGRAMUL ''TE JOCI SI TE VINDECI''
CONTROL MED lanseaza programul TE JOCI SI TE VINDECI

Medicina este arta vindecarii, care teoretic nu are nici o limita (Petre Tutea) ."

Arta trebuie sa odihneasca si sa vindece contrarietatile interioare ale omului(Brancusi).

Sensul existentei si datoria fiecarui om este creatia.(M.Eliade)

Primul pas spre creatie este facut de catre copii. Noi facem pasi repezi spre tine .Iti oferim siguranta,confort si relaxare.

ACUM LA CONTROL MED ,terapie prin jocul cu nisip

A fot adus la noi in tara de psiholog Daniela Neagu, sub bagheta dr Barbara Turner,formator International .Si prin aceasta cale echipa Control Med il multumeste.

ACUM LA CONTROL MED ,terapie prin jocul cu nisip

Aceasta terapie poate fi aplicata atat la copil cat si la adult.
Terapeutul joaca rolul de martor(contine procesului psihic) si ii ofera clientului prin intermediul laditei un loc sigur , linistit si libertatea de a face ce doreste.
Este o terapie non -interpretativa,non-verbala.
Nisipul din ladita poate fi ud sau uscat.Este alegerea clientului unde va lucra.

Sandplayul este o "experienta simbolica impartasita"Barbara Turner.

In cazul copiilor, mai intai terapeutul vorbeste cu parintele pentru ca acesta sa aiba sentimentul ca stie ceea ce va face copilul sau .

In prima sedinta odata cu terminarea primei ladite " TRAY ",terapeutul stabileste conflictele si resursele clientului.

In sedintele urmatoare cu ajutorul imaginilor din ladita si a simbolurilor terapeutul observa "cat de aproape de Cs se desfasoara procesul?Ce ramane la fel ,ce se schimba".

Practic totul capata un sens.Clientul va stii cand a terminat ce are de facut in ladita.

JUNG spunea ca Psihicul ca si corpul se poate vindeca singur daca ii oferim un cadru in care clientul sa se simte in siguranta.Locul oferit este ladita in care practic clientul creeaza o lume in care poate face ce vrea.Ce poate fi mai minunat de atat? un loc linistit si sigur unde nu exista reguli.

Echipa CONTROL MED


"PROGRAMUL ''TE JOCI SI TE VINDECI''" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:0751 052 708
Telefon:medicinamuncii@dr.com
Sursă:http://controlmed.wgz.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Al IV-lea Congres National de Psihiatrie

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” si Centrul National de Sanatate Mintala si Lupta Antidrog organizeaza in perioada 19 - 22(...) citeste mai departeTu te gandesti la sanatatea mintala a batranului de langa tine?

Care este imaginea pe care o avem despre bătrâneţe? Ne imaginăm persoane fără putere, singure, incapabile de a face faţă vieţii sau persoane ajunse la vârsta pensionării dar tonice, cu o(...) citeste mai departeCum poate fi controlata tulburarea afectiva bipolara

Potrivit Asociației Internaționale de Psihiatrie, tulburarea afectivă bipolară este o boală care afectează starea emoțională și psihică a unei persoane, fiind o problemă severă de(...) citeste mai departeSpecialisti de renume ai psihiatriei mondiale se reunesc in cadrul WPA 2013 Bucharest Congress

Specialiști de renume ai psihiatriei mondiale se reunesc timp de trei zile la Bucuresti, în cadrul Congresului Asociației Mondiale de Psihiatrie. Evenimentul de talie mondială are ca temă(...) citeste mai departeComunicat de presa: Cresterea somajului a dublat numarul depresiilor

Depresia poate deveni în viitorul apropiat cea mai răspândită afecţiune, prezentând semne şi simptome care ating toate domeniile de funcţionare a organismului uman, nicidecum doar o(...) citeste mai departe