Experti in tulburarile de spectru autist se reunesc in Bucuresti la Conferinta Nationala cu Participare Internationala “Pe drumul cunoasterii in autism” (3 - 4 aprilie 2014)

Experti in tulburarile de spectru autist se reunesc in Bucuresti la  Conferinta Nationala cu Participare Internationala “Pe drumul cunoasterii in autism” (3 - 4 aprilie 2014)
Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) și Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea de Sociologie-Psihologie, organizează
Conferința Națională cu participare internaţională “PE DRUMUL CUNOAŞTERII ÎN AUTISM”, care se va desfășura în perioada 3-4 aprilie 2014 în București, la Universitatea Spiru Haret, Sala Studio (Str. Ion Ghica nr. 13, Bucureşti).

Evenimentul organizat de Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România şi Universitatea Spiru Haret marchează şi Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, sărbătorită anual, la nivel mondial, pe data de 2 aprilie, în vederea dinamizării eforturilor mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi a creşterii nivelului de conștientizare în rândul publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

Conferința Națională cu participare internaţională “Pe drumul cunoaşterii în autism” urmărește să prezinte informaţii la zi cu privire la cauzele apariţiei, evoluţia, terapiile, standardele de îngrijire specifice persoanelor cu autism (copii,tineri şi adulţi), abordate holistic integrativ.

Printre cei care vor susține prezentări în plen se află specialişti în domeniul tulburărilor din spectrul autismului: Prof.univ.dr. Iuliana Dobrescu, UMF Carol Davilla, Şef de secţie Neuropsihiatrie infantilă, Spitalul Al. Obregia, Bucureşti; dr. Florina Rad, Spitalul Al. Obregia, Bucureşti; dr. Cristina Anghel Spitalul Al. Obregia, Bucureşti; dr. Rodica Urziceanu, Spitalul C-tin Gorgos,Bucureşti; dr. Vasilica Plăiaşu,Departamentul de Genetică Clinică, IOMC Alfred Rusescu, Psih. Paul Moroşanu; psih. Radu Stoenescu, Spitalul C-tin Gorgos, Bucureşti; lect.univ.dr. Simona Marica, Facultatea de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru Haret; psihopedagog Georgeta Crişu, ANCAAR; Steven Richardson, BCBA, U.S.A.), precum şi workshop-uri pe problematici variate ale domeniului (Hetty Joustra, Centrum Autisme, Olanda; logoped Daniela Niculescu, Spitalul C-tin Gorgos, Bucureşti; asist.univ.drd. Loredana Bănică, Facultatea de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru Haret.

Tematica evenimentului cuprinde: Comorbidităţile tulburărilor de spectru autist în relaţie cu evoluţia şi prognosticul, Părinţii copiilor cu tulburare de spectru autist din perspectiva teoriei hipersistematizării, Ar putea fi rezilientă persoana cu autism?, Tulburările de spectru autist în genetica clinică, Recunoaşterea emoţiilor în tulburarea de spectru autist, Introducere în BCBA, Pivotal Response Treatment: Focus on motivation and communication, Verbal Behavior – modalități de lucru în cadrul unui program intensiv de terapie, Dificultăți de socializare și comunicare, pattern-uri de comportament și abordarea lor în cazul adolescenților cu autism.

Alături de prezentările în plen, organizatorii pregătesc și câteva workshop-uri speciale cu maximă aplicabilitate practică: Joustra Hetty: PRT (două workshopuri): Pivotal Response Treatment: how to stimulate children with Autism to initiate; Daniela Niculescu: O altfel de logopedie; Paul Morosanu: Comunicare facilitata; Workshop ANCAAR: Criza la adulții cu tulburare de spectru autist; Loredana Bănică: Psihodrama.
Workshop-urile susţinute de Hetty Joustra (psiholog la Centrum Autisme, Olanda) propun participanţilor înţelegerea intervenţiei prin metoda PRT. Tehnicile de lucru prezentate au drept scop experimentarea unor secvenţe de lucru pentru stimularea interacţiunii sociale şi a comunicării, cu accent pe exersarea tehnicilor motivaţionale importante.

Înscrierile la workshop se fac în limita locurilor disponibile (maximum 25 participanți/workshop).

Publicul ţintă al evenimentului este format din medici specialişti, medici de familie, psihologi, pedagogi, psihoterapeuţi, asistenţi social, familii ale persoanelor ce prezintă tulburări din spectrul autismului, deopotrivă studenţi, masteranzi şi persoane interesate de problematica abordată.

Evenimentul este creditat de Colegiul Psihologilor din România, astfel:
• 5 credite pentru prelegeri (nu se cumulează cu celelalte)
• 10 credite pentru participare cu lucrare
• 10 credite pentru minimum 2 workshop-uri (acestea se cumulează).

Taxele de participare sunt de 25 lei/zi (pentru prelegeri), 100 lei/workshop (la workshop-urile susținute de Hetty Joustra) și 50 lei/workshop (la toate celelalte workshop-uri). Membrii ANCAAR și studenții Universității Spiru Haret beneficiază de acces liber la eveniment.

Management eveniment: Houston NPA


Download comunicat PSIHIATRIE - Download fisier atasat comunicatului

"Experti in tulburarile de spectru autist se reunesc in Bucuresti la Conferinta Nationala cu Participare Internationala “Pe drumul cunoasterii in autism” (3 - 4 aprilie 2014)" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alexandra Nistoroiu
Email:alexandra.nistoroiu@houston.ro
Telefon:0729.144.261

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Stres-ul zilnic si depresia majora: cauzalitate si context

Un proverb arab spune că „ultimul pai este cel care rupe spinarea cămilei”. Propoziția, pe cât de înțeleaptă, pe atât de subtilă, și-a făcut loc în practica psihiatrului din ultimii(...) citeste mai departeConferinta de presă: ”Rezultatul evaluării drepturilor europene ale pacientilor”

Societatea de Scleroza Multipla din România are deosebita placere de a vă invita în cadrul conferintei de presă ”Rezultatul evaluării drepturilor europene ale pacientilor” ce va avea loc(...) citeste mai departeO luna pana la cel mai important simpozion medical interdisciplinar dedicat depresiei: Impactul(...)

Compania de comunicare medicală Houston NPA organizează pe 23 si 24 mai Conferința Națională Interdisciplinară “Impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății”,(...) citeste mai departeServicii pentru persoanele care sufera de Alzheimer sau alte tipuri de dementa

19 martie 2015, Bucuresti. În România există aproximativ 200.000 cazuri de persoane diagnosticate cu Alzheimer, din care numai 10%-15% beneficiază de tratament. Diagnosticul bolii se face în(...) citeste mai departeDialog continental si global:Integrarea medicinei de familie, a psihiatriei si a sanatatii publice(...)

In perioada 24 - 27 iunie, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, are loc Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA 2015 Bucharest International Congress) cu tema Ingrijirea(...) citeste mai departe