Experti in tulburarile de spectru autist se reunesc in Bucuresti la Conferinta Nationala cu Participare Internationala “Pe drumul cunoasterii in autism” (3 - 4 aprilie 2014)

Experti in tulburarile de spectru autist se reunesc in Bucuresti la  Conferinta Nationala cu Participare Internationala “Pe drumul cunoasterii in autism” (3 - 4 aprilie 2014)
Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) și Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea de Sociologie-Psihologie, organizează
Conferința Națională cu participare internaţională “PE DRUMUL CUNOAŞTERII ÎN AUTISM”, care se va desfășura în perioada 3-4 aprilie 2014 în București, la Universitatea Spiru Haret, Sala Studio (Str. Ion Ghica nr. 13, Bucureşti).

Evenimentul organizat de Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România şi Universitatea Spiru Haret marchează şi Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, sărbătorită anual, la nivel mondial, pe data de 2 aprilie, în vederea dinamizării eforturilor mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi a creşterii nivelului de conștientizare în rândul publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

Conferința Națională cu participare internaţională “Pe drumul cunoaşterii în autism” urmărește să prezinte informaţii la zi cu privire la cauzele apariţiei, evoluţia, terapiile, standardele de îngrijire specifice persoanelor cu autism (copii,tineri şi adulţi), abordate holistic integrativ.

Printre cei care vor susține prezentări în plen se află specialişti în domeniul tulburărilor din spectrul autismului: Prof.univ.dr. Iuliana Dobrescu, UMF Carol Davilla, Şef de secţie Neuropsihiatrie infantilă, Spitalul Al. Obregia, Bucureşti; dr. Florina Rad, Spitalul Al. Obregia, Bucureşti; dr. Cristina Anghel Spitalul Al. Obregia, Bucureşti; dr. Rodica Urziceanu, Spitalul C-tin Gorgos,Bucureşti; dr. Vasilica Plăiaşu,Departamentul de Genetică Clinică, IOMC Alfred Rusescu, Psih. Paul Moroşanu; psih. Radu Stoenescu, Spitalul C-tin Gorgos, Bucureşti; lect.univ.dr. Simona Marica, Facultatea de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru Haret; psihopedagog Georgeta Crişu, ANCAAR; Steven Richardson, BCBA, U.S.A.), precum şi workshop-uri pe problematici variate ale domeniului (Hetty Joustra, Centrum Autisme, Olanda; logoped Daniela Niculescu, Spitalul C-tin Gorgos, Bucureşti; asist.univ.drd. Loredana Bănică, Facultatea de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru Haret.

Tematica evenimentului cuprinde: Comorbidităţile tulburărilor de spectru autist în relaţie cu evoluţia şi prognosticul, Părinţii copiilor cu tulburare de spectru autist din perspectiva teoriei hipersistematizării, Ar putea fi rezilientă persoana cu autism?, Tulburările de spectru autist în genetica clinică, Recunoaşterea emoţiilor în tulburarea de spectru autist, Introducere în BCBA, Pivotal Response Treatment: Focus on motivation and communication, Verbal Behavior – modalități de lucru în cadrul unui program intensiv de terapie, Dificultăți de socializare și comunicare, pattern-uri de comportament și abordarea lor în cazul adolescenților cu autism.

Alături de prezentările în plen, organizatorii pregătesc și câteva workshop-uri speciale cu maximă aplicabilitate practică: Joustra Hetty: PRT (două workshopuri): Pivotal Response Treatment: how to stimulate children with Autism to initiate; Daniela Niculescu: O altfel de logopedie; Paul Morosanu: Comunicare facilitata; Workshop ANCAAR: Criza la adulții cu tulburare de spectru autist; Loredana Bănică: Psihodrama.
Workshop-urile susţinute de Hetty Joustra (psiholog la Centrum Autisme, Olanda) propun participanţilor înţelegerea intervenţiei prin metoda PRT. Tehnicile de lucru prezentate au drept scop experimentarea unor secvenţe de lucru pentru stimularea interacţiunii sociale şi a comunicării, cu accent pe exersarea tehnicilor motivaţionale importante.

Înscrierile la workshop se fac în limita locurilor disponibile (maximum 25 participanți/workshop).

Publicul ţintă al evenimentului este format din medici specialişti, medici de familie, psihologi, pedagogi, psihoterapeuţi, asistenţi social, familii ale persoanelor ce prezintă tulburări din spectrul autismului, deopotrivă studenţi, masteranzi şi persoane interesate de problematica abordată.

Evenimentul este creditat de Colegiul Psihologilor din România, astfel:
• 5 credite pentru prelegeri (nu se cumulează cu celelalte)
• 10 credite pentru participare cu lucrare
• 10 credite pentru minimum 2 workshop-uri (acestea se cumulează).

Taxele de participare sunt de 25 lei/zi (pentru prelegeri), 100 lei/workshop (la workshop-urile susținute de Hetty Joustra) și 50 lei/workshop (la toate celelalte workshop-uri). Membrii ANCAAR și studenții Universității Spiru Haret beneficiază de acces liber la eveniment.

Management eveniment: Houston NPA


Download comunicat PSIHIATRIE - Download fisier atasat comunicatului

"Experti in tulburarile de spectru autist se reunesc in Bucuresti la Conferinta Nationala cu Participare Internationala “Pe drumul cunoasterii in autism” (3 - 4 aprilie 2014)" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alexandra Nistoroiu
Email:alexandra.nistoroiu@houston.ro
Telefon:0729.144.261

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Impactul sindromului depresiv asupra pacientului si asupra societatii - Conferinta nationala(...)

Compania de comunicare medicală Houston NPA anunță organizarea Conferinței Naționale “Impactul sindromului depresiv asupra pacientului și asupra societății”, care se va desfășura la(...) citeste mai departeNumarul sinuciderilor a scazut in ultimii ani in Romania, spune Organizatia Mondiala a Sanatatii

2.781 de români s-au sinucis în anul 2012, potrivit raportului „Preventing suicide: A global imperative”, publicat astăzi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). În România, de(...) citeste mai departeCentrul Oxxygene lanseaza primul Spital Privat dedicat bolnavilor cu Alzheimer si alte forme de(...)

In noiembrie 2010 se lanseaza primul Spital Privat de ingrijire a pacientilor cu dementa Alzheimer si a altor forme de dementa din Romania. Centrul are o capacitate de 46 paturi, imbinand confortul(...) citeste mai departeCadru legislativ in sprijinul bolnavilor de Alzheimer

Boala Alzheimer, precum şi celelalte forme de demenţă reprezintă o provocare majoră pentru starea naţională de sănătate şi pentru societate. De altfel, boala Alzheimer este singura formă(...) citeste mai departeFinalizarea Proiectului Prietenii din Spital – Serviciul de voluntariat al ASPPS

În aprilie 2015 Asociația Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu (www.aspps.ro) și Asociația ReGenerația (www.regeneratia.ro) au lansat proiectul Prietenii din Spital - Serviciul de(...) citeste mai departe