Cadru legislativ in sprijinul bolnavilor de Alzheimer

Cadru legislativ in sprijinul bolnavilor de Alzheimer
Boala Alzheimer, precum şi celelalte forme de demenţă reprezintă o provocare majoră pentru starea naţională de sănătate şi pentru societate. De altfel, boala Alzheimer este singura formă de demenţă recunoscută ca provocând handicap progresiv fizic şi psihologic.

Cu toate acestea, în România demenţa nu este considerată o problemă majoră pentru sănătatea publică. În acest context, “atât persoana suferindă, cât şi îngrijitorii acesteia au nevoie de sprijin constant prin informare, sprijin moral, asigurarea continuităţii asistenţei medicale în cadrul unei reţele destinate persoanelor care suferă de această boală, precum şi servicii adecvate de specialitate”, potrivit declaraţiei conf. univ. dr. Cătălina Tudose, preşedintele Societăţii Române de Alzheimer, din cadrul Simpozionului de Alzheimer.

Cu prilejul organizării acestui eveniment a avut loc şi o dezbatere intitulată “Boala Alzheimer în România, prezent şi viitor”, ce a avut drept scop unificarea forţelor instituţiilor abilitate în domeniu şi crearea unui cadru legislativ, transmite corespondentul Sănătatea TV. “Dezbaterea încearcă să aducă un cadru legislativ organic în această boală. În momentul acesta nu există un cadru legislativ şi, din păcate, pacienţii şi familiile acestora se întâlnesc cu foarte multe probleme şi dificultăţi în a-şi rezolva ceea ce ţine de această boală.

La dezbatere au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor şi chiar am obţinut sprijinul Senatului în vederea aprobării acestui cadru legislativ, care vine practic în sprijinul pacientului cu Alzheimer” a declarat medicul geriatru Adrian Stănescu, preşedintele Asociaţiei Gerontologica.


"Cadru legislativ in sprijinul bolnavilor de Alzheimer" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Congresul Naţional de Psihotraumatologie 2011 - o primă ediţie de succes

În perioada 6-9 octombrie 2011, la Camera de Comerţ şi Industrie a României din capitală, s-au desfăşurat lucrările primei ediţii a Congresului Naţional de Psihotraumatologie. Evenimentul a(...) citeste mai departeExperti in tulburarile de spectru autist se reunesc in Bucuresti la Conferinta Nationala cu(...)

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) și Universitatea Spiru Haret, prin Facultatea de Sociologie-Psihologie, organizează Conferința Națională cu(...) citeste mai departe„Si ei trebuie sa aiba o sansa!”, un proiect care sustine depistarea si tratarea autismului

Specialiştii estimează că în România există 15.000 cazuri de autism şi că numărul de cazuri depistate se află în continuă creştere, fiind evaluate 10-15 cazuri noi pe săptămână. În(...) citeste mai departeZiua Mondiala a Sanatatii 2017: Sa vorbim despre DEPRESIE

Aproximativ 5% din populația României suferă de o formă de tulburare depresivă (diagnosticată, aflată sub tratament), arată un raport al Organizației Mondiale a Sănătății.1 Pe plan(...) citeste mai departeUn nou studiu subliniaza rolul esential al apartinatorilor in cazul adultilor care traiesc cu(...)

Un nou studiu pan-european subliniază necesitatea unui grad mai mare de educație și a dialogului deschis cu privire la opțiunile terapeutice pentru schizofrenie. citeste mai departe